Hoe kunnen we het Oestrogeen Verlagen bij mannen?

oestrogeen verlagen bij mannen

Delen op:


Volg ons op:

Hoe kunnen we het Oestrogeen verlagen bij mannen?

Een hoog oestrogeen is niet alleen een probleem die bij vrouwen voorkomt. Het kan ook voorkomen dat we moeten het oestrogeen verlagen bij mannen. Hoofdzakelijk zal dat gebeuren bij oudere mannen. Door een verminderde aanmaak van testosteron kan er snel een te hoog vrouwelijk hormoon in het lichaam aanwezig zijn. Hoewel het ook bij jongere mannen met overgewicht of mannen die een lange periode onder stress staan kan gebeuren.

Teveel vrouwelijke hormonen bij mannen zal meteen leiden tot een verminderde spiermassa en spierkracht. Het libido zal sterk verlagen en de levenskwaliteit gaat erop achteruit. Ook overgewicht staan hier nauw mee in verband. Daarnaast krijgen we een verhoogd risico op diabetes, hoge bloeddruk maar ook op een vergrote prostaat. Het is dus van groot belang dat we weten hoe we het oestrogeen verlagen bij mannen.

Overgewicht aanpakken

overgewicht aanpakkenEén van de belangrijkste zaken die we moeten doen is dus overgewicht aanpakken. Wanneer we overgewicht verliezen zal de aromatase voor een deel verminderd worden. Dat is de omzetting van testosteron naar oestrogeen.

Overgewicht zal niet alleen zorgen voor een hogere aromatase. Het verhoogt ook de kans op hartziekten, hoge bloeddruk en op diabetes. Dit zijn allemaal factoren die er kunnen voor zorgen dat we op termijn met impotentie te maken krijgen. Het is dus belangrijk dat we dat overgewicht gaan aanpakken.

Stress aanpakken

Zij die geen last hebben van overgewicht maar toch een hoog gehalte aan vrouwelijke hormonen hebben, kunnen het oestrogeen verlagen door stress aan te pakken. Er bestaan een groot aantal kruiden die ons zullen helpen om beter om te gaan met stress. En de gevolgen daarvan gaat blokkeren. Ook extra beweging zal helpen om stress te bestrijden en zal de aromatase ook gaan verminderen.

Een goeie manier om stress te verlagen is door te gaan sporten. Wanneer we sporten gaan we uiteindelijk wel meer cortisol aanmaken omdat we het lichaam onder fysieke stress plaatsen. Toch zullen we op termijn het cortisol kunnen verlagen en dus ook de hormonen beter in balans brengen. Dit komt grotendeels door een verhoging van serotonine en endorfine. Die zullen de emotionele toestand stimuleren waardoor we ook een grotere last kunnen dragen en dus beter om kunnen gaan met stress.

Ashwagandha

Ashwagandha zal de aromatase blokkeren. Het zal onder meer de omzetting van testosteron naar oestrogeen tegengaan. Het zal ook het stresshormoon cortisol gaan blokkeren. Ashwagandha is één van de beste kruiden om te gebruiken wanneer we last hebben van teveel stress. En daardoor moeten het oestrogeen verlagen bij mannen.

Gerelateerd:  Werking van Adaptogenen?

Een wetenschappelijk onderzoek naar Withania Somnifera werd gedaan bij jonge mannen die aan krachttraining doen. Het onderzoek duurde 8 weken en omvatte 57 mannen tussen de 18 en 50 jaar oud. De mannen waren nog maar recent begonnen met krachttraining. Een groep kreeg 300 mg ashwagandha toegediend terwijl een andere groep een placebo toegediend kreeg. Ze gingen allebei intensief trainen gedurende 8 weken. Men kon vaststellen dat de groep die ashwagandha toegediend kreeg, een hogere spierkracht had. De toegenomen spiermassa was duidelijk groter dan bij de andere groep. Verder zag men ook een sneller herstel van de spieren. Een verbeterde lichaamssamenstelling en een verhoging van het testosteron. (1)

Daarnaast heeft het supplement ook gunstige effecten op het libido bij mannen. Dit kruid is zeer goed om libidoverlies te behandelen als gevolg van stress. En zal het de spermaproductie verhogen en gunstige effecten hebben op de erectie.

Tongkat Ali

Tongkat ali heeft ook een blokkerende werking op het stresshormoon cortisol. Daardoor gaat het testosteron stijgen en zal de aromatase verminderd worden. Daardoor kunnen we genieten van meer mannelijke hormonen. Een hoger libido en een betere erectie zijn hier ook het resultaat van.Ook de lichaamssamenstelling heeft en zeer gunstig resultaat weer bij het gebruik van tongkat ali. Zo zal de vetvrije lichaamsmassa toenemen. En zullen we dus overtollig vet verliezen. (2) (3)

In combinatie met krachttraining zijn de resultaten van tongkat ali nog groter. Met een verhoogde spiermassa en spierkracht in vergelijking met mannen die het supplement niet gebruiken tijdens de krachttraining.

Tribulus Terrestris

Zeer gunstig middel om te kunnen het oestrogeen verlagen bij mannen. Het zal de androgene receptoren in de hersenen stimuleren. Op die manier wordt er meer mannelijk hormoon aangemaakt en zal de aromatase tegengehouden worden. (4)

Tribulus terrestris toont zeer gunstige effecten op het libido en op de erectie bij mannen.

Doordat het supplement naast de mannelijke hormonen stimuleren, ook de bloedvaten zal wijder maken en op die manier een erectie makkelijker mogelijk maken. Dit komt doordat er meer stikstof in het bloed zal worden opgenomen.

Deze verhoogde hoeveelheid stikstof zorgt voor het verwijden van de bloedvaten. Daardoor gaat de bloeddruk gaan dalen en kan de bloedsomloop beter circuleren. Dat verbetert meteen de manier waarop we een erectie krijgen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er geen enkel natuurlijk middel dichter komt bij de werking van viagra of sildenafil, zoals tribulus terrestris supplement.

Krachttraining

oestrogeen verlagen bij mannenBovenstaande kruiden die het oestrogeen verlagen bij mannen zullen nog betere effecten realiseren wanneer ze in combinatie met krachttraining worden genomen.

Gerelateerd:  Wat Zijn De Voordelen Van CBD-Olie Voor Onze Gezondheid?

Krachttraining zal ervoor zorgen dat er meer mannelijke hormonen worden aangemaakt. Dan gaat het vooral over de zware oefeningen waar heel veel gewicht wordt verplaatst.

Het oestrogeen verlagen bij mannen en daarbij ook het testosteron verhogen zijn niet de enige voordelen van het doen aan krachttraining.

We zullen onze spieren trainen, we zullen dus meer kracht krijgen en meer spiermassa opbouwen.

Dit zal er ook voor zorgen dat we onze verbranding gaan verhogen en meer calorieën gaan verbranden in rust.

Dit zal ook onze bloedsomloop stimuleren waardoor we meteen de effecten zullen merken.

We merken een hoger libido, en een sterk toegenomen potentie waardoor we makkelijker een erectie kunnen krijgen.

Zoals we reeds hebben gezegd zijn de zwaarste oefeningen het beste. Dit houdt in dat we deadlift, squat en bench press moeten uitvoeren.

Zink

Zink is zeer belangrijk om het oestrogeen te verlagen. Het zal ervoor zorgen dat de aromatase geblokkeerd wordt. Waardoor er minder testosteron kan worden omgezet in vrouwelijke hormonen. (5)

Zink heeft ook gunstige effecten op het libido, op de spermaproductie en op de vruchtbaarheid bij mannen.

Het mineraal werkt niet alleen als een voedingsmiddel maar ook als een sterk antioxidant en zal het immuunsysteem gaan stimuleren. Waardoor we makkelijker eiwitten kunnen gebruiken uit onze voeding en dus beter spiermassa kunnen opbouwen.

Voedingsmiddelen met zink zijn dan vooral zeevruchten zoals oesters, krab en mosselen. Maar ook vleessoorten bevatten het mineraal in ruime hoeveelheden. Plantaardige bronnen zijn dan noten en zaden.

Al moeten we wel weten dat de plantaardige voedingsmiddelen met zink minder geschikt zijn. De opname uit deze voeding ligt een stuk lager dan uit dierlijke voeding of zeevruchten.

We kunnen dus ofwel zorgen voor voldoende voeding met zink, of we kunnen een supplement gebruiken om onze hoeveelheid te verhogen.

Vitamine D

oesters oestrogeen verlagen bij mannenHoewel vitamine D niet meteen in verband wordt gebracht met het oestrogeen verlagen bij mannen. Toch zien we dat mannen met een vitamine D tekort meestal te maken hebben met een laag testosteron en ook te maken hebben met overgewicht. Dit zijn net twee factoren die ervoor gaan zorgen dat het vrouwelijk hormoon gaat toenemen. (6)

Daarnaast heeft vitamine D ook gunstige effecten op de aanmaak van serotonine. Serotonine zal ervoor zorgen dat we ons gelukkiger en beter voelen. Het zal meteen een gunstig effect hebben op onze seksualiteit.

Gerelateerd:  Ashwagandha tegen angst gebruiken

Vitamine D kan makkelijk worden aangemaakt wanneer we worden blootgesteld aan de UV stralen van de zon. In de zomer hebben we daarvoor slechts 15 minuten per dag nodig. In de winter ligt dat iets moeilijker omdat de zon dan niet sterk genoeg is om voldoende vitamine D aan te maken.

We kunnen echter ook bepaalde vitamine D voeding gaan gebruiken in ons dieet. Dit zijn hoofdzakelijk voedingsmiddelen die ook rijk zijn aan omega 3 vetzuren en aan zink. Allebei voedingsstoffen die in verband worden gebracht met een gezonde levensstijl en die ook nog eens gunstige effecten hebben op de mannelijke seksualiteit.

Vitamine D vinden we vooral in zalm, eieren, oesters, melk, paddenstoelen, levertraan, tonijn, makreel en andere vissoorten. Indien we weinig vis eten kunnen in de winter ook een supplement gebruiken om te zorgen voor voldoende vitamine D in het lichaam.

DIM supplement

DIM oestrogeen verlagenEen DIM supplement zal er ook voor zorgen dat we het oestrogeen verlagen bij mannen. Dit komt doordat DIM zal helpen om in de lever oestrogeen beter te gaan verwerken. Waardoor minder hoge hoeveelheden in het lichaam zullen terechtkomen.

DIM ofwel diindolylmethaan vinden we terug in kruisbloemige groenten. Voorbeelden daarvan zijn broccoli, bloemkool, spruiten, radijzen en maca is ook lid van de kruisbloemige familie.

Deze stimulerende werking op de lever heeft een balancerend effect op de verschillende hormonen in het lichaam. Zowel mannen als vrouwen merken een stijging van het libido op bij het gebruik van DIM supplementen. Het zal ook de vetverbranding verhogen waardoor we ook makkelijker gewicht kunnen verliezen. (7)

Daarnaast zijn een groot aantal wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd die gunstige effecten tonen bij vrouwen met borstkanker en mannen met prostaatkanker. Het zou ook beschermend werken tegen een vergrote prostaat. Waar vooral oudere mannen mee te maken krijgen.

Een vergrote prostaat wordt vaker in verband gebracht met een te hoog vrouwelijk hormoon bij mannen. Het is dus raadzaam om het oestrogeen te verlagen bij mannen om preventief te werk te gaan en op die manier een vergrote prostaat te kunnen vermijden.

We kunnen dus kiezen voor het eten van een grote hoeveelheid kruisbloemige groenten die diindolylmethaan zullen aanmaken in het lichaam. Of we kunnen een supplement gebruiken met DIM om van deze effecten te genieten.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba heeft een verlagend effect op oestrogeen. De plant heeft een bloedverdunnende werking en zal ervoor zorgen dat de energie toeneemt. Meer energie zal automatisch meer zin om te ondernemen teweegbrengen. We zullen dus beter kunnen sporten en op die manier overgewicht of stress aanpakken. Ginkgo biloba is een plant afkomstig uit Azië.

Delen op:


Volg ons op: