Wat is een DIM Supplement | Voordelen & Bijwerkingen

dim supplement

Delen op:


Volg ons op:

Een DIM supplement kan zowel gebruikt worden door mannen als door vrouwen. De belangrijkste werking van een DIM supplement is om de balans tussen de verschillende hormonen in het lichaam te gaan herstellen. Diindolylmethaan, zo luidt de volledige benaming van DIM, heeft aangetoond daar enorm effectief in te zijn.

Hoe ontstaat DIM

Diindolylmethaan is een stof die we kunnen aanmaken in het lichaam wanneer we kruisbloemige groenten eten. De stof indole-3-carbinol die in ruime mate aanwezig is in groenten zoals bloemkool, radijzen, spruiten en broccoli wordt in het lichaam omgezet in DIM. En dat heeft een aantal grote voordelen voor onze gezondheid. Vooral dan om problemen rond de hormonenbalans te gaan behandelen.

Een DIM supplement is te vergelijken met minstens 450 gram kruisbloemige groenten. Het is dus meer geconcentreerd en kan dus een krachtigere werking uitoefenen in het lichaam.

Bij vrouwen hebben we oestrogeen als het dominant hormoon. Bij mannen is het dominant seksueel hormoon het testosteron. Het spreekt voor zich dat de werking van een DIM supplement sterk deze hormonen zal bepalen. Vooral dan oestrogeen. Wat zowel bij vrouwen als bij mannen een probleem kan vormen.

Blootstelling aan oestrogenen

Dit komt doordat bepaalde factoren in het leven kunnen bijdragen aan een verhoogd oestrogeen. Maar ook steeds meer externe factoren gaan bijdragen aan die verhoogde waarde. Denk maar aan de vele soorten zeep, crèmes, shampoo’s, plastiek verpakkingen van voeding etc… Die bevatten allemaal een bepaalde hoeveelheid oestrogeen. Dit wordt xeno oestrogeen genoemd. Het probleem met deze xeno oestrogenen is dat ze in het lichaam zullen fungeren als oestrogenen. En daarbij de werking van de reeds aanwezige vrouwelijke hormonen gaan versterken.

Stress

stressStress is een bepalende factor, net als xeno oestrogenen. Deze stress zal de aromatase in gang zetten. De aromatase is de omzetting van mannelijk naar vrouwelijk hormoon. We hebben allemaal te maken met aromatase, tot op een bepaald vlak is het zelfs niet meteen negatief. Maar wanneer de stress toeneemt wordt de aromatase groter.

Gerelateerd:  Potentie Verhogen met natuurlijke middelen

Stress is een zeer algemene term. Dat is veel meer dan louter en alleen mentale stress. Wanneer we overgewicht hebben, met buikvet bijvoorbeeld. Dan staat het lichaam voortdurend onder stress. Dit is dan een vorm van fysieke stress.

Sporters die urenlange fietstochten doen, of mensen die heel graag marathons lopen, hebben ook te maken met extreme vormen van fysieke stress. Al deze zaken zullen de aromatase in gang zetten en kunnen er snel voor zorgen dat we een verkeerde balans krijgen tussen het mannelijk en het vrouwelijk hormoon.

Werking van het DIM supplement

Lever ondersteunen

Het DIM supplement zal onze lever helpen ondersteunen. Het zal ervoor zorgen dat onze lever makkelijker en meer efficiënt kan omgaan met het oestrogeen. Wanneer de lever onvoldoende oestrogeen kan afbreken. Dan bestaat de kans dat het oestrogeen terug in het lichaam terechtkomt. Dat wordt gezien als slecht oestrogeen, of reeds gebruikt oestrogeen.

Slecht oestrogeen bevat eigenlijk de 4 of 16 hydroxy metabolieten. Terwijl het goede oestrogeen de 2 hydroxy  metabolieten bevat. Door de afbraak van deze ongunstige metabolieten te stimuleren. Kan er meer gunstige oestrogeen in het lichaam floreren.Op die manier kunnen we heel snel met een dominantie van oestrogeen te maken krijgen. Dit verhoogt bij vrouwen sterk het risico op borstkanker en op baarmoederkanker.

Extern oestrogeen onschadelijk maken

We hebben het reeds gehad over de vele vormen van extern oestrogeen waar we tegenwoordig mee te maken krijgen. De xeno oestrogenen die zich bevinden in verpakkingen van voedingsmiddelen. Of die we terugvinden in vele cosmetische producten.

Het probleem van deze xeno oestrogenen is dat ze de effecten van oestrogeen kunnen nabootsen. Waarbij ze het lichaamseigen of natuurlijk oestrogeen kunnen tegenhouden. Waardoor we meer oestrogeen gaan aanmaken.

Een DIM supplement zal ervoor zorgen dat we via de lever deze xeno oestrogenen beter kunnen aanpakken.

Menopauze

dim tijdens menopauzeWanneer we tijdens de menopauze, of net voor de menopauze problemen ondervinden met ons lichaam. Dan kan DIM supplement ook bijspringen om deze balans te helpen herstellen.

Gerelateerd:  5 Supplementen Die Oestrogeen Blokkeren

Deze problemen zijn meestal:

  • Sneller overgewicht opstapelen
  • Daling van het libido
  • Pijn tijdens het vrijen
  • Wisselende gemoedstoestand
  • Slecht slapen
  • Negatief zelfbeeld
  • Opvliegers

Al deze symptomen kunnen worden behandeld door een betere balans te verkrijgen tussen de hormonen. Wanneer het natuurlijk oestrogeen gaat dalen is het makkelijk voor het slecht oestrogeen en het externe oestrogeen, om de bovenhand te krijgen. Wat het risico verhoogt op tal van problemen.

Zo zullen we bijvoorbeeld de slechte oestrogenen (4-16 hydroxy metabolieten) zoveel mogelijk uit het lichaam sturen. Zodat we de resterende natuurlijke aanmaak van goeie oestrogenen (2 hydroxy metabolieten) kunnen stimuleren.

Dat houdt in dat we nog steeds kunnen profiteren van de effecten van oestrogeen. Dat betekent dat we minder last zullen krijgen van opvliegers. Die meestal ontstaan door schommelingen in het oestrogeen.

Dat we terug een gezonder libido zullen hebben en minder pijn zullen ervaren tijdens de seks. Omdat het oestrogeen er nog steeds kan voor zorgen dat de vagina bevochtigd wordt.

Onregelmatige menstruatie Of PMS

Wanneer we te maken hebben met onregelmatige menstruatie of PMS dan komt dat in bijna alle gevallen door een verkeerde balans tussen de hormonen. Dat kan zowel betekenen dat we teveel oestrogeen, of te weinig oestrogeen hebben in het lichaam.

Door het metabolisme van het oestrogeen terug in balans te brengen kunnen een groot aantal van deze problemen opgelost worden. Waaronder een opgeblazen gevoel, buikkrampen, slapeloosheid, depressie en onregelmatige menstruatie.

Vruchtbaarheid

De eisprong is één van de belangrijkste factoren om te kunnen komen tot een bevruchting. Bij een te laag oestrogeen zal de eisprong uitblijven of telkens op een ander tijdstip plaatsvinden. Sommige hebben zelfs geen eisprong. bij een te hoog oestrogeen kunnen dezelfde problemen plaatsvinden.

Bij een oestrogeen in balans vindt de eisprong quasi op hetzelfde moment plaats. Dat verhoogt natuurlijk de vruchtbaarheid bij vrouwen. (Hoewel het ook bij mannen de vruchtbaarheid verbetert, maar dan door de zaadcellen te stimuleren).

Kanker

DIM supplement heeft aangetoond effectief te kunnen zijn in het voorkomen van bepaalde soorten kanker. De meest voorkomende soorten zijn prostaatkanker bij mannen. En borstkanker bij vrouwen. Die kunnen allebei worden veroorzaakt door een teveel aan slechte oestrogenen in het lichaam.

Gerelateerd:  Elfenbloem Pillen Voor het Libido en Erectie

DIM supplement heeft aangetoond bescherming te bieden tegen borstkanker en prostaatkanker. En heeft ook aangetoond kankercellen te kunnen doden of onschadelijk te maken.

Het is echter  nog te vroeg om te kunnen stellen dat we diindolylmethaan kunnen gebruiken in de behandeling van kanker. Daar zijn we zeker nog niet aan toe. Maar voor de vrouwen en mannen die een risico vormen voor deze soorten kanker, kan het een goed middel zijn om extra preventie te bieden.

Vergrote prostaat

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat door het gebruik van een DIM supplement de vergrote prostaat niet verder gaat toenemen. Ook zullen bepaalde symptomen verminderd worden. Zoals nachtplassen.

Libido herstellen

Het spreekt voor zich dat een verkeerde balans tussen de hormonen een grote invloed zal hebben op onze drang naar seks. Om het libido te bepalen is vooral testosteron van belang. Dit is zowel bij mannen als bij vrouwen het geval. Een te hoge oestrogeenwaarde in het lichaam zal een daling weergeven van het testosteron.

Naast de vele andere nadelen die daarbij komen kijken, zal dit ook zorgen voor een verminderd libido en mogelijk ook erectieproblemen bij mannen.

Het DIM supplement zal deze disbalans herstellen en daarmee ook het libido herstellen.

Overgewicht

Overgewicht is een algemeen gegeven naarmate we ouder worden. Daar kunnen we eigenlijk weinig aan veranderen. Maar toch kunnen we dit proces zoveel mogelijk tegenhouden.

Overgewicht kan ontstaan op twee manieren. Hoewel we natuurlijk door teveel ongezonde voeding te eten ook overgewicht kunnen opstapelen. Maar op hormonaal vlak zijn er twee belangrijke manieren hoe overgewicht zich kan ontwikkelen.

Wanneer we te lang onder stress staan zullen we meer en meer cortisol aanmaken. Dit hormoon zal inwerken op ons metabolisme en zal de bloedsuikerspiegel vaker hoog laten worden. Een hoge bloedsuikerspiegel verhoogt de opslag van vet.

Daarnaast zal teveel oestrogeen in het lichaam ook het metabolisme vertragen. En daarbij ook vet gaan opslaan. Bij vrouwen is dat vooral in de billen. Bij de mannen is dat dan weer in de buik en in de borststreek.

Gebruik

Er is niet meteen een ideale dosis voor een DIM supplement. Meestal zijn we hier afhankelijk van de hoeveelheid werkzame stoffen. We lezen daarvoor beter de beschrijving om de juiste dosis te kennen.

Delen op:


Volg ons op: