Ginkgo Werking en Bijwerkingen

ginkgo werking

Ginkgo Werking en Bijwerkingen

Ginkgo werking is vooral bekend om zijn gunstige effecten op de hersenen. Zo wordt er onder meer beweerd dat de plant gunstige effecten heeft op de concentratie en op het geheugen. Dat is ook zo maar is enkel het geval bij gezonde mensen. Mensen met alzheimer of dementie hebben geen voordeel bij het gebruik van deze kruiden.

Een andere belangrijke ginkgo werking is dat ze de bloedvaten wijder maken. Dit komt door de toename aan stikstof in het bloed. Dat zorgt ervoor dat de bloeddruk gaat dalen en heeft ook gunstige effecten op de erectie bij mannen.

Ontspannend

Onderzoeken hebben aangetoond dat de kruiden het cortisol verlagen. Daardoor heeft ginkgo biloba een ontspannend effect en kan het gebruikt worden tegen stress. Cortisol verhoogt wanneer mensen onder stress staan. Een middel dat het cortisol gaat verlagen heeft over het algemeen een ontspannend effect.

Men heeft ook kunnen aantonen dat in vergelijking met een extract van groene thee, ginkgo krachtiger kan werken om de stress te verlagen.

Potentie verhogen

In verschillende wetenschappelijke onderzoeken heeft men de potentie verhogende werking van ginkgo biloba kunnen vaststellen. Deze ginkgo werking is bijna volledig te verklaren door de verhoging van stikstof in het bloed. Dit zal ervoor zorgen dat de bloedvaten wijder worden en er dus makkelijker bloed naar de geslachtsorganen kan stromen.

Orgasme verbeteren

Hoewel dit niet is getest bij vrouwen kunnen we er ook van uitgaan dat bij vrouwen de clitoris gevoeliger zal worden. Door de toename aan bloed naar de geslachtsorganen. Dat zou een gunstig effect hebben op het orgasme bij vrouwen.

Gerelateerd:  Saw Palmetto Werking en Bijwerkingen

Dit is ook van toepassing bij mannen doordat de eikel gevoeliger wordt.

Hoger libido

Er is één onderzoek die aantoont dat de ginkgo werking libido verhogend is. Dit kon men vaststellen doordat mensen die medicijnen gebruikten tegen depressie, en last hadden van een laag libido, duidelijk meer zin hadden in seks na het gebruik van een supplement.

Concentratie en geheugen

Dit is hoe dan ook de meest bekende ginkgo werking. Bijna overal kunnen we lezen dat de plant gunstige effecten teweegbrengt op de concentratie en op het geheugen. Dit heeft men ook kunnen aantonen in wetenschappelijke onderzoeken.

Zelfs bij oudere mensen is dat het geval. 65 Plussers merken een duidelijke verbetering van het cognitief geheugen na het gebruik van de kruiden. Toch kunnen we dit niet doortrekken naar ouderen die lijden aan alzheimer of dementie.

Wanneer de hersenen reeds zijn aangetast door een ziekte kan de plant deze effecten niet meer omkeren.

Bijwerkingen

Het kruid wordt beter niet gebruikt in combinatie met bloedverdunners. Wanneer we dit toch willen gebruiken dienen we eerst met een dokter te overleggen. Dan kan een lagere dosis van de medicatie voorgeschreven worden.

Ginkgo heeft een bloeddrukverlagend effect en zal het bloed dunner maken. Dit in combinatie met medicatie die hetzelfde doel heeft kan leiden tot problemen met het te dun worden van het bloed.

Andere bijwerkingen die kunnen optreden bij mensen die geen medicatie nemen zijn hoofdpijn en diarree. Al komen die meestal voor bij het gebruik van hogere dosissen via een supplement.


Related posts

Leave a Comment