Tribulus Terrestris Potentie en Testosteron Verhogen?

tribulus terrestris potentie

Tribulus Terrestris Potentie en Testosteron Verhogen?

Tribulus Terrestris PotentieTribulus terrestris is een plant die wordt gebruikt in de Indiase geneeskunde. Het wordt daar al meer dan 2 millennia gebruikt om zowel de viriliteit als de vitaliteit te verbeteren. Zijn meest bekende werking is zijn gunstig effect op het libido bij zowel mannen als vrouwen. Maar ook bloeddruk verlagende effecten en het wijder maken van de bloedvaten behoren tot de voordelen van tribulus terrestris.

Het kruid wordt toegevoegd aan een reeks natuurlijke potentiemiddelen en producten om het testosteron te verhogen. Ook wordt het toegevoegd aan pillen die de penis groter moeten maken en de hoeveelheid sperma moeten verhogen.

Hoewel heel veel beweerd wordt van dit kruid door producenten van die bepaalde producten. Zijn er toch een aantal zekerheden rond Tribulus terrestris en zijn er ook een aantal zaken waar we niet 100% zeker van zijn.

Eerst zullen we eens de zekerheden opnoemen. Werking van tribulus terrestris waarvoor wetenschappelijk bewijs is voor gevonden.

Werking van Tribulus Terrestris

Bloeddruk verlagen

De plant zal werken als een ACE blokker. Dit is reeds het geval bij een zeer lage dosis van 300 mg. (onderzoek)

De bloeddruk wordt ook verlaagd doordat de nieren gestimuleerd worden. Dit zal er ook tot leiden dat de bloeddruk daalt. Bij hogere dosissen kan de diastolische bloeddruk gaan dalen met 11%.

Naast het verlagen van de bloeddruk wordt ook een daling van de cholesterol waargenomen. Dit bedraagt zo’n 10%.

Gerelateerd:  Elfenbloem Pillen Voor het Libido en Erectie

Een andere verklaring waarom de bloeddruk gaat dalen is door het effect op de bloedvaten. Er komt meer stikstof in het lichaam waardoor de bloedvaten wijder worden. Dit heeft automatisch als gevolg dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt en dus een daling verwezenlijkt van de bloeddruk.

Diabetes

Bij diabetes kan tribulus terrestris de insuline verhogen. Die wordt normaal gezien geblokkeerd bij mensen met diabetes. Echter weet men de uiteindelijk mechanismen niet te vinden die dit effect verzorgen.

Men ontdekte tijdens de onderzoeken dat de werking van de plant even krachtig is als het medicijn olmesartan. Maar net niet sterk genoeg dan glimepiride.

Onderzoeken:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17151317

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23594260

Testosteron

Tribulus Terrestris testosteronEr wordt heel wat geschreven over tribulus terrestris en testosteron. Echter zijn daar weinig bewijzen van bij mensen. Tribulus terrestris heeft kunnen aantonen bij mannen die minder vruchtbaar waren, dat het testosteron met 16% ging stijgen.

Een ander onderzoek bij ratten vertoonde een stijging van 30 tot 50% van het testosteron. Hetzelfde onderzoek bij mannen toonde geen enkel resultaat op het vlak van testosteron. De testen werden wel niet gedaan met dezelfde hoeveelheden. Er werd 300 mg gebruikt bij de mannen terwijl minstens 1.500 mg had moeten gebruikt worden.

Andere onderzoeken bij mensen zijn er niet voorhanden. Toch wordt het overal gebruikt in testosteronboosters omdat men er toch van uit gaat dat het testosteron zal doen stijgen.

Dit komt doordat het libido verhoogt, de bloeddruk daalt, de erectie verbetert, androgene stoffen worden gestimuleerd en het testosteron werd verhoogd bij minder vruchtbare mannen. En bij gezonde ratten.

Gerelateerd:  Erectieproblemen oplossen op natuurlijke wijze

Het is echter nog wachten op een concreet onderzoek naar de effecten van tribulus terrestris op testosteron bij mannen met een gezond libido, gezonde vruchtbaarheid en zonder erectieproblemen.

Tribulus terrestris Potentieverhogend

Daarover hebben we voldoende wetenschappelijk bewijs. De plant is goed in staat om de erectie en dus de potentie te verhogen. Dit werkt op meerdere vlakken.

Eerst wordt, zoals eerder gezegd de bloeddruk omlaag gebracht. Dat zal er reeds voor zorgen dat bloed makkelijker kan stromen naar de geslachtsorganen.

Libido verhogendDaarna worden de bloedvaten wijder doordat een verhoogde inname aan stikstof wordt veroorzaakt door het kruid. Dit zal op zijn beurt nog eens extra bloed naar de penis kunnen laten stromen.

In het laatste worden androgene receptoren in de hersenen gestimuleerd. Dit zijn dus drie factoren die een rol spelen in het verbeteren van de erectie bij mannen.

Libido verhogend

Het kruid verhoogt ook het libido. Een echte reden daarvoor hebben ze niet gevonden. Men denkt dat ook de androgene receptoren daar een grote rol in spelen.

De plant zal niet alleen bij mannen met problemen het libido gaan verhogen. Ook bij gezonde mannen wordt een verbetering van het libido waargenomen. Alsook bij vrouwen die te maken hebben met een verlaagd libido. Maar liefst 98% van de vrouwen met een laag libido hadden na het gebruik van tribulus terrestris een verhoging opgemerkt. Daarnaast ervaarden ze een intenser orgasme, een vochtigere vagina en hadden ze meer voldoening na de seks dan de vrouwen die geen supplement gebruikten met de extracten van de plant.

Orgasme verbeteren

De plant zal ook gunstige effecten bereiken op vlak van het orgasme. Dit is zowel bij mannen als bij vrouwen het geval. De stimulerende effecten op de bloedsomloop zullen er voor zorgen dat de geslachtsorganen beter gevuld worden met bloed. Dit heeft als gevolg dat zowel de eikel in de penis bij mannen gevoeliger zal worden. Maar dat ook de clitoris bij vrouwen gevoeliger zal worden. Wanneer die dan moeilijker een orgasme kunnen krijgen zal er ook een intenser en makkelijker te krijgen orgasme ontstaan.

Gerelateerd:  Potentie Verhogen met natuurlijke middelen

Bijwerkingen

Net zoals elke soort geneesmiddelen of natuurlijke middelen heeft ook tribulus terrestris bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerking is hoofdpijn. Verder kunnen we rusteloosheid opmerken of een versnelde hartslag met eventueel hartkloppingen. Deze ernstigere bijwerkingen komen praktisch alleen voor wanneer enorm hoge dosissen worden ingenomen.

Doordat tribulus terrestris een invloed heeft op de mannelijke hormonen is het niet aangeraden voor  vrouwen tijdens de zwangerschap om de extracten van de plant te gebruiken. Hoewel men daar geen enkel bewijs voor heeft, gaat men er toch van uit dat de effecten van de plant kunnen zorgen voor problemen tijdens de zwangerschap, wanneer hogere waarden oestrogeen in het lichaam aanwezig zijn.

Besluit

Tribulus terrestris heeft dus een bloedverdunnend effect door het verhogen van de hoeveelheid stikstof in het bloed. Dit zorgt voor een bloedvaten verwijdend effect, wat de erectie beter tot stand kan doen komen. Ook helpt het de mannelijke ontvangers in de hersenen te stimuleren, waardoor een verhoging van het libido ontstaat door het gebruik van tribulus supplement. Die zou ook deels verantwoordelijk zijn voor de enorme stijging van het testosteron die we zien bij dieren. En voor de milde stijging van het testosteron bij mannen met een tekort of met vruchtbaarheidsproblemen.

Bronnen:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3931200/

Gezonderleven


Related posts

Leave a Comment