Beste Kruiden Tijdens de Menopauze

kruiden tijdens de menopauze

Delen op:


Volg ons op:

Beste Kruiden Tijdens de Menopauze

Kruiden Tijdens de Menopauze Kruiden tijdens de menopauze gebruiken kan een aantal problemen heel makkelijk en snel verhelpen. Vrouwen hebben niet altijd een gemakkelijke tijd met hun voortplantingsorganen. Menstruatie, PMS en de pijn tijdens de zwangerschap en vooral tijdens het bevallen horen er allemaal bij. En dan komt de menopauze met al zijn problemen aangewandeld…

Voor sommige vrouwen brengt de menopauze niet meteen problemen met zich mee. De meeste andere vrouwen echter, hebben vaak emotionele en fysieke problemen, die in sommige gevallen wel heel ernstig kunnen zijn.

Heel vaak is de enige oplossing om hormoonvervangingstherapie uit te voeren. Al brengt dat dan weer andere problemen met zich mee.Kruiden tijdens de menopauze zijn een beter alternatief tegen hormoonvervangingstherapie. Al zijn ze natuurlijk niet zo effectief. Ze kunnen toch soms heel dicht in de buurt komen.

Hier gaan we een aantal voorbeelden geven van kruiden tijdens de menopauze, bij elke specifieke aandoening of bij elk specifiek probleem.

Nachtzweten en opvliegers

Opvliegers kunnen ons doen voelen net alsof we in vuur en vlam staan. Je voelt je heel erg ongewoon op bepaalde plaatsen. Vooral dan de borst. Dit gevoel spreidt zich dan verder naar het hele lichaam en naar het hoofd. Je zweet en wordt helemaal rood. Je kan je hart heel snel voelen slaan. De belangrijkste reden daarvoor is het schommelend oestrogeen. Oestrogeen heeft een invloed op de thermometer in het lichaam. Wanneer we te maken hebben met schommelingen in het oestrogeen zullen er ook schommelingen in onze lichaamstemperatuur ontstaan. Dat is één van de meest voorkomende symptomen van menopauze of overgang.

Gerelateerd:  Maca Werking en Bijwerkingen

Voor deze symptomen kan zwarte zilverkaars gebruikt worden of salie.

Droogheid van de vagina en jeuk

Dit komt voor bij bijna 1 op de 3 vrouwen tijdens de menopauze. Het ervaren van droogheid of jeuk in of rond de vagina kan ervoor zorgen dat we niet meer kunnen genieten van seks met onze partner. Het is daarom zeer belangrijk om deze problemen te kunnen aanpakken.Gelukkig bestaan er kruiden tijdens de menopauze die dit ongemak gaan helpen bestrijden. We kunnen ook natuurlijk glijmiddel gaan gebruiken om dit te verbeteren maar ook hier kan zwarte zilverkaars de oplossing bieden.

Slaapproblemen

Slaapproblemen Dit gaat vaak gepaard met nachtzweten en opvliegers tijdens de slaap. We kunnen ook angstig worden. Dit is dan grotendeels door het besef dat we in de menopauze terecht zijn gekomen.

Een  tekort aan slaap kan problemen veroorzaken met onze concentratie en het geheugen. Daarnaast kan op de lange termijn depressie en overgewicht ontstaan en het uitvallen van het libido.

In dit geval is valeriaan de beste oplossing. Valeriaan kan gebruikt worden via een supplement. Al kunnen we ook een extract gebruiken.

Depressie

Dit komt bij veel meer vrouwen voor dan ooit wordt gedacht. Omdat de meeste vrouwen daarvoor geen hulp gaan zoeken en ervan uitgaan dat het wel zal verbeteren. Dat dit enkel een probleem tijdens de menopauze is.

Er bestaan een groot aantal kruiden die depressie kunnen verzachten. Sint Janskruid is vooral goed als kruiden tijdens de menopauze wanneer het gaat om depressie. Een dosis van 1.000 mg via een supplement verspreid over 2 keer per dag zou moeten voldoende zijn. (studie)

Gerelateerd:  Wat zijn opvliegers en wat kunnen we doen tegen opvliegers?

Daarnaast kan ginseng ook helpen bij problemen als depressie tijdens de menopauze. Die zullen dan hoofdzakelijk zorgen voor een adaptogene werking in het lichaam. Waarbij we beter bestand raken tegen stress. Ook hebben deze middelen vaak serotonine stimulerende effecten die de symptomen van depressie gaan onderdrukken.

Laag libido tijdens de menopauze

Laag libido tijdens de menopauze Wanneer we last hebben van een laag libido tijdens de menopauze dan ben je zeker niet de enige! Het is absoluut geen uitzondering want bijna alle vrouwen hebben ermee te maken.

Er zijn een aantal kruiden tijdens de menopauze die het libido zullen verbeteren. Toch kiezen we beter voor Ashwagandha.

Ashwagandha is een adaptogeen en zal als één van de enige, al de symptomen tijdens de menopauze verlichten. En daarbij ook nog eens het libido verbeteren.

Ashwagandha kan ingezet worden voor alle opgesomde problemen en kan gezien worden als ideale kruiden tijdens de menopauze (bron).

Ze zullen stress verlichten, depressie symptomen onderdrukken, de slaap bevorderen, nachtzweten helpen voorkomen. En daarbij zullen ze het libido terug verhogen. Een supplement met ashwagandha mag echter niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap.

Kruiden tijdens de menopauze: Besluit

Het is belangrijk dat we weten, wanneer we kruiden tijdens de menopauze gebruiken dat die kunnen reageren met medicatie die we reeds gebruiken.

Wanneer we bijvoorbeeld reeds gebruikmaken van hormoonvervangingstherapie dan is het niet meteen aangeraden om nog eens kruiden tijdens de menopauze te gaan gebruiken. Omdat ze in veel gevallen de interactie met mekaar gaan aangaan. Zeker zwarte zilverkaars.

DIM Supplement

dim supplement menopauze Een dim supplement bevat de stof diindolylmethaan. Dit is een stof die ons lichaam zal aanmaken wanneer kruisbloemige groenten in onze spijsvertering terecht komen. Voorbeelden van kruisbloemige groenten zijn broccoli, bloemkool, spruiten en radijzen. De stof diindolylmethaan zal ervoor zorgen dat we de natuurlijke aanmaak van gezond oestrogeen zullen stimuleren. Waarbij gebruikt oestrogeen zal worden afgevoerd via de lever zonder dat het terug kan worden opgenomen in het lichaam.

Gerelateerd:  Wat is de Werking van Dong Quai?

Het gebruiken van een DIM supplement heeft een groot aantal voordelen te bieden voor vrouwen tijdens de menopauze. De oestrogeen stimulerende werking biedt bescherming tegen osteoporose en zal het libido in stand helpen houden.

Het afvoeren van gebruikt oestrogeen zal het risico op borstkanker of baarmoederkanker verlagen. Wanneer we dezelfde hoeveelheid diindolylmethaan willen aanmaken via de voeding dienen we ongeveer 500 gram kruisbloemige groenten te eten per dag. Of we kunnen natuurlijk het extract gebruiken.

Ook wordt de vagina terug op een natuurlijke manier bevochtigd. En zullen vrouwen minder pijn ervaren tijdens het vrijen. Symptomen als nachtzweten en opvliegers zullen hiermee ook worden onderdrukt.

Wanneer gebruikt oestrogeen terug in het lichaam terechtkomt kan het zich gaan nestelen in het borstweefsel. Het kan er ook voor zorgen dat we cellulitis zullen krijgen en uiteindelijk te maken krijgen met overgewicht. Een DIM supplement kan dus op verschillende vlakken hulp bieden tijdens de menopauze.

Het gebruik van een DIM extract heeft niet meteen nadelen of bijwerkingen. Wel kunnen we de eerste dagen hoofdpijn of misselijkheid ervaren. Die bijwerkingen gaan dan in bijna alle gevallen terug vanzelf weg wanneer we gewoon worden aan de stof.

Delen op:


Volg ons op: