Over

Delen op:


Volg ons op:

Zal ik mij even voorstellen

Hallo lieve bezoekers! Mijn naam is Dries Daneels ik kom uit Kralingen maar woon momenteel in Rotterdam. Sinds jaar en dag ben ik geïnteresseerd in geschiedenis en gezondheid. Hoe men in het oude Egypte en Rome reeds bepaalde gezondheidsproblemen kon aanpakken, die we nu nog maar recent zelf ontdekken is voor mij altijd zeer fascinerend geweest.

Daarom leek het mij zeer leuk om een website te maken over gezondheid, met kruiden op de voorgrond. De meeste medicijnen die we vandaag de dag gebruiken zijn gemaakt uit kruiden of uit de synthetische variant daarvan. De kracht van planten is dus zeer interessant en fascinerend om meer te weten.

Ik heb een studie afgerond in de sociologie. Via mijn studie kwam ik dus weinig in contact met kruiden en de belangrijke kracht van de natuur. Toch heb ik na mijn studie zeker niet stilgezeten.

Waarom maak ik dan een website over kruiden?

Kort nadat ik mijn diploma op zak had, volgde ik met de regelmaat van de klok verscheidene cursussen herbologie, kruidenkunde of plantkunde. Het combineren van mens & samenleving met milieu & natuur waarin een vleugje geschiedenis in verwerkt is… Dat is voor mij het ultieme!

Met deze website kan ik mijn kennis en mijn zoektocht naar speciale of zeldzame planten delen!

Het is niet zo dat ik een soort goeroe wil worden en mensen met allerhande producten wil opzadelen. Het is echter wel zo dat ik een kleine commissie ontvang bij bepaalde kruiden die op de website vermeld worden. Het helpt om de kosten en het onderhoud aan de website te betalen aan derden. Alle artikels zijn berust op wetenschappelijk onderzoek. Dat kunt u zien aan de link die er steeds bij vermeld wordt. Dit wordt aangeduid met (1), (studie) ,(bron) of (referentie).

Ik gebruik de National Library of Medicine als constante op deze website. In 95% van de gevallen zal de link ergens op deze website te vinden zijn. (https://www.nlm.nih.gov/)

Deze website is een verzameling van alle (of toch bijna alle) gepubliceerde wetenschappelijke onderzoeken aangaande geneeskunde. Ik gebruik deze website dan ook om die reden als een constante, omdat die op feiten berust zijn.

Toch kan het wel eens (meermaals) voorkomen dat er feiten worden ontdekt over een bepaald soort kruid, die dan weer worden tegengesproken in ander wetenschappelijk onderzoek. Ik probeer mijn beste beentje voor te zetten en alles op voorhand uit te pluizen. Hoewel het zeker mogelijk is dat ik zelf een tegenstrijdig onderzoek over het hoofd gezien heb. Om die reden is er de mogelijkheid om te reageren op mijn artikels. Gelieve dan ook wel de link met tegenstrijdige informatie te vermelden zodat ik die kan bezoeken en eventueel het artikel zo snel mogelijk aanpassen.

Deze website is voor mij een soort naslagwerk met dingen die ik bestudeerd, gelezen of gezien heb. Ik wil dan ook zeker de juiste informatie geven. Niet alleen voor mezelf maar ook voor de mensen die deze website bezoeken. Aarzel dus niet, indien er een tegenstrijdige bron wordt gevonden, om die zeker mee te delen!

Nog veel plezier op mijn website en een fijne dag!

Delen op:


Volg ons op: