Tongkat Ali Werking en Bijwerkingen

tongkat ali werking

Tongkat Ali Werking en Bijwerkingen

werking tongkat aliTongkat ali zal zich vooral concentreren op het verbeteren van de seksualiteit. Los van wat de meeste mensen zullen denken is dat niet alleen voor mannen van toepassing. De werking op het seksueel vermogen is ook gunstig voor vrouwen en zal daarbij geen bijwerkingen doen optreden zoals vaak wordt gedacht van dit soort middelen.

Heel wat mannen krijgen te maken met een laag libido naarmate ze ouder worden. Dit heeft te maken met een dalend mannelijk androgeen hormoon, namelijk het testosteron. Dit heet men ook wel de overgang bij mannen of de penopauze.

De belangrijkste symptomen daarvan zijn een lagere behoefte aan seks, minder spierkracht en het makkelijk opstapelen van overgewicht.

We kunnen deze periode vergelijken met de overgang bij vrouwen. Het kan leiden tot depressie en een zeer lage levenskwaliteit. Het gebruik van een natuurlijk middel die deze problemen kan verhelpen zou natuurlijk een geschenk uit de hemel betekenen.

De tongkat ali werking bij mannen tijdens de overgang kan hierbij enorm veel gunstige effecten helpen bekomen. Zo zal de spierkracht toenemen, de erectie wordt beter en de natuurlijke drang naar seks wordt een stuk hoger.

Deze tongkat ali werking is niet alleen bij oudere mannen maar is natuurlijk ook bij jongere mannen het geval. Al krijgen jonge mannen minder met deze problemen te maken.

Testosteron verhogen

De tongkat ali werking is al langer dan vandaag duidelijk gericht op het verbeteren van de seksualiteit. Dat wil zeggen dat we alle seksuele problemen met deze kruiden kunnen gaan behandelen.

Gerelateerd:  Tongkat Ali Gebruik en Werking

We vinden bepaalde stoffen terug in de wortel van de plant die werken als een afrodisiac. Ze zullen de drang naar seks doen toenemen en ook de kwaliteit van het sperma verbeteren. Andere effecten zijn een verhoging van de spierkracht. Dit alles wordt toegeschreven aan de toename aan testosteron.

Dit heeft men kunnen aantonen in 2012 via onderzoeken die in Maleisië werden uitgevoerd. Daarbij werden 76 mannen gebruikt die over het algemeen een lager testosteron hadden. Na 30 dagen het supplement te gebruiken zag men dat bijna alle mannen een normaal testosteron hadden.

Bij andere studies kon men soortgelijke conclusies trekken. Men stelde vast dat de erectie verbeterde. Het libido nam toe en er werd meer sperma aangemaakt. Ook de lichaamssamenstelling werd beter. Zo hadden de deelnemers meer spiermassa en minder lichaamsvet.

Spiermassa verhogen

spiermassa verhogenDe spiermassa verhogen zou voor een groot deel het gevolg zijn van een stijging van het mannelijk seksueel hormoon testosteron. Deze stijging zien we bij mensen die het middel gebruiken. Maar er is nog meer die ervoor zal zorgen dat we sneller spiermassa kunnen aanmaken.

Via onderzoeken zien we dat mannen die fysieke oefeningen uitvoeren, een verlaagde aanmaak van cortisol hebben na de training. Cortisol wordt aangemaakt als gevolg van stress. Dit kan zowel fysieke als psychische stress zijn. Bij fysieke oefeningen hebben we dus te maken met fysieke stress. Het dalend effect op cortisol zal er ook voor zorgen dat de spieren minder verzuurd raken en dus ook minder lang moeten herstellen vooraleer we terug kunnen trainen.

Gerelateerd:  Wat is een DIM Supplement | Voordelen & Bijwerkingen

We zullen dus harder en meer kunnen trainen door gebruik te maken van de werking van tongkat ali.

Stress bestrijden

Net zoals we hebben gezien bij het bestrijden van fysieke stress. Ook kan tongkat ali gebruikt worden om psychische stress aan te pakken. Dit zou er dan voor zorgen dat we te maken hebben met een verbeterde gemoedstoestand en zou ook een deel verantwoordelijk zijn voor het stijgend effect op het libido. We voelen ons beter dus hebben we automatisch meer zin in seks.

De oorzaak voor een afname van stress en angst heeft te maken met de daling van het cortisol. Een onderzoek uit 1999 kon aantonen dat tongkat ali bij stemmingswisselingen, een gunstig effect kan veroorzaken. Dit heeft men kunnen aantonen door muizen onder stress te plaatsen. (studie)

Vruchtbaarheid verbeteren

Naast het verbeteren van het libido en een sterkere erectie kan ook de vruchtbaarheid verbeterd worden als gevolg van de tongkat ali werking. Al zal dat wel niet bij iedereen het geval zijn. Mannen die volledig onvruchtbaar zijn zullen hier waarschijnlijk geen voordeel uit halen.

Maar mannen met een verminderde vruchtbaarheid kunnen wel een duidelijke verbetering opmerken. Zo wordt het sperma volume verhoogd en zal ook de hoeveelheid zaadcellen en de vruchtbaarheid van die bepaalde zaadcellen verbeterd worden.

Tongkat ali bijwerkingen

red bull verhoogt de werking van tongkat aliBijwerkingen die kunnen optreden zijn rusteloosheid. Ook kan een verhoogde hartslag opgemerkt worden bij sommige mensen. In combinatie met alcohol of cafeïne kan dat de werking ervan nog versterken.

De meeste bijwerkingen zullen optreden wanneer te hoge dosissen worden gebruikt of wanneer die worden gecombineerd met cafeïne. Koffie maar vooral energiedrankjes kunnen hierdoor het risico enorm doen toenemen.

Gerelateerd:  Kruiden Tegen Vermoeidheid

Zeldzame bijwerkingen die optreden zijn paniekaanvallen en agressie aanvallen. Dit zou voor een deel het gevolg zijn van het stijgend testosteron. Gelukkig zullen de meeste bijwerkingen na enkele dagen gewoon verdwijnen en zijn die bijna altijd een gevolg van de aanpassing van het lichaam aan de nieuwe werkzame stoffen die toegediend worden.

Een andere bijwerking die vaker kan optreden is slapeloosheid. Omdat het stimulerend effect van de plant de nachtrust kan verstoren is het aangeraden om de supplementen te gebruiken ‘s morgens of ‘s middags en niet enkele uren voor het slapen.

Het is niet aangeraden om hogere dosissen te nemen uit een supplement dan de hoeveelheid die wordt vermeld op de verpakking.


Related posts

Leave a Comment