Tongkat Ali Werking en Bijwerkingen

tongkat ali werking

Delen op:


Volg ons op:

werking tongkat aliTongkat ali ofwel Eurycoma Longifolia Jack is een kruid die voorkomt onder verschillende namen. We hebben Tongkat Ali, Maleisische Ginseng, Lange Jack of Long tail Jack. Tongkat ali zijn werking is vooral gebaseerd op het verbeteren van de seksuele prestaties. Mannen hebben hierbij dan meer voordelen dan vrouwen. Omdat bij vrouwen enkel een stijging van het libido wordt waargenomen. Bij mannen zijn er meerdere voordelen. Om die reden is Tongkat Ali bij mannen één van de meest gebruikte supplementen om de seksuele prestaties te verbeteren.

Gebruik en Werking

Zo zal het kruid onder andere :

  • Het libido verhogen
  • De zaadcellen stimuleren
  • De spermakwaliteit verbeteren
  • De potentie verbeteren
  • Testosteron verhogen

Tongkat ali zal zich vooral concentreren op het verbeteren van de seksualiteit. Los van wat de meeste mensen zullen denken is dat niet alleen voor mannen van toepassing. De werking op het seksueel vermogen is ook gunstig voor vrouwen en zal daarbij geen bijwerkingen doen optreden zoals vaak wordt gedacht van dit soort middelen.

Heel wat mannen krijgen te maken met een laag libido naarmate ze ouder worden. Dit heeft te maken met een dalend mannelijk androgeen hormoon, namelijk het testosteron. Dit heet men ook wel de overgang bij mannen of de penopauze.

De belangrijkste symptomen daarvan zijn een lagere behoefte aan seks, minder spierkracht en het makkelijk opstapelen van overgewicht.

We kunnen deze periode vergelijken met de overgang bij vrouwen. Het kan leiden tot depressie en een zeer lage levenskwaliteit. Het gebruik van een natuurlijk middel die deze problemen kan verhelpen zou natuurlijk een geschenk uit de hemel betekenen.

De tongkat ali werking bij mannen tijdens de overgang kan hierbij enorm veel gunstige effecten helpen bekomen. Zo zal de spierkracht toenemen, de erectie wordt beter en de natuurlijke drang naar seks wordt een stuk hoger.

Deze tongkat ali werking is niet alleen bij oudere mannen maar is natuurlijk ook bij jongere mannen het geval. Al krijgen jonge mannen minder met deze problemen te maken.

Gerelateerd:  Maca Werking en Bijwerkingen

Testosteron verhogen

De tongkat ali werking is al langer dan vandaag duidelijk gericht op het verbeteren van de seksualiteit. Dat wil zeggen dat we alle seksuele problemen met deze kruiden kunnen gaan behandelen.

We vinden bepaalde stoffen terug in de wortel van de plant die werken als een afrodisiac. Ze zullen de drang naar seks doen toenemen en ook de kwaliteit van het sperma verbeteren. Andere effecten zijn een verhoging van de spierkracht. Dit alles wordt toegeschreven aan de toename aan testosteron.Dit heeft men kunnen aantonen in 2012 via onderzoeken die in Maleisië werden uitgevoerd. Daarbij werden 76 mannen gebruikt die over het algemeen een lager testosteron hadden. Na 30 dagen het supplement te gebruiken zag men dat bijna alle mannen een normaal testosteron hadden.

Bij andere studies kon men soortgelijke conclusies trekken. Men stelde vast dat de erectie verbeterde. Het libido nam toe en er werd meer sperma aangemaakt. Ook de lichaamssamenstelling werd beter. Zo hadden de deelnemers meer spiermassa en minder lichaamsvet.

Libido verhogen

tongkat ali libidoHet kruid kan dus ook gebruikt worden om het libido te verhogen. Dit is dan ook de grootste reden waarom de plant wordt gebruikt. Bepaalde eiwitten in de plant zouden het libido verhogen. (1)

Men gaat er ook van uit dat dezelfde groep eiwitten die het libido stimuleert, ook het testosteron gaat stimuleren. Echter is daar geen zekerheid over.

Er is geen hoge dosis nodig om een verbetering te merken in het libido. Slechts 300 mg zou reeds voldoende zijn om de drang naar seks te verbeteren.

Daarnaast speelt het kruid ook een rol bij:

  • Het uitstellen van het orgasme
  • Te vroeg klaarkomen
  • Makkelijker klaarkomen
  • Verhoogde zin in seks

We kunnen dus zowel bij problemen om klaar te komen of wanneer we te snel klaarkomen en/of ons orgasme niet kunnen controleren, baat hebben bij het gebruik van deze plant.

Spiermassa verhogen

spiermassa verhogenDe spiermassa verhogen zou voor een groot deel het gevolg zijn van een stijging van het mannelijk seksueel hormoon testosteron. Deze stijging zien we bij mensen die het middel gebruiken. Maar er is nog meer die ervoor zal zorgen dat we sneller spiermassa kunnen aanmaken.

Gerelateerd:  Beste Kruiden Tijdens de Menopauze

Via onderzoeken zien we dat mannen die fysieke oefeningen uitvoeren, een verlaagde aanmaak van cortisol hebben na de training. Cortisol wordt aangemaakt als gevolg van stress. Dit kan zowel fysieke als psychische stress zijn. Bij fysieke oefeningen hebben we dus te maken met fysieke stress. Het dalend effect op cortisol zal er ook voor zorgen dat de spieren minder verzuurd raken en dus ook minder lang moeten herstellen vooraleer we terug kunnen trainen.

We zullen dus harder en meer kunnen trainen door gebruik te maken van de werking van tongkat ali.

Krachttraining

eurycoma longifolia krachttrainingHet kruid wordt vaak gebruikt in de krachtsport. Dat gaat dan vooral om zijn testosteron verhogende capaciteiten. Al is daar weinig wetenschappelijk bewijs van. Dit omdat de meeste mensen die reeds enkele jaren aan krachttraining doen, heel vaak een hoger testosteron zullen hebben dan gewone mannen.

Om die reden zal de verhoging van het testosteron door Tongkat Ali quasi onbestaande zijn.

Toch heeft het kruid voordelen bij mensen die aan krachttraining doen. Dit heeft vooral te maken met zijn voordelen op het ontwikkelen van spiermassa.

Stress bestrijden

Net zoals we hebben gezien bij het bestrijden van fysieke stress. Ook kan men tongkat ali gebruiken om psychische stress aan te pakken. Dit zou er dan voor zorgen dat we te maken hebben met een verbeterde gemoedstoestand en zou ook een deel verantwoordelijk zijn voor het stijgend effect op het libido. We voelen ons beter dus hebben we automatisch meer zin in seks.

De oorzaak voor een afname van stress en angst heeft te maken met de daling van het cortisol. Een onderzoek uit 1999 kon aantonen dat tongkat ali bij stemmingswisselingen, een gunstig effect kan veroorzaken. Dit heeft men aangetoond door muizen onder stress te plaatsen. (studie)

Al is dat effect zeker niet hetzelfde als Ashwagandha. Toch kwam men met een daling van 16% van het cortisol.

Gerelateerd:  Libido verhogen bij vrouwen

Cortisol is belangrijk als hormoon, maar een teveel aan het hormoon zal testosteron makkelijker omzetten in oestrogeen of andere ongewenste hormonen. In stresssituaties maken we heel wat van dit cortisol aan. Het is dus belangrijk dat we vooral in stresssituaties die cortisol onder controle leren houden.

Dat onder controle houden van cortisol kan zowel met meditatie als met kruiden zoals Tongkat Ali maar eigenlijk beter nog met Ashwagandha of Withania Somnifera.

Vruchtbaarheid verbeteren

Naast het verbeteren van het libido en een sterkere erectie kan ook de vruchtbaarheid verbeterd worden als gevolg van de tongkat ali werking. Al zal dat wel niet bij iedereen het geval zijn. Mannen die volledig onvruchtbaar zijn zullen hier waarschijnlijk geen voordeel uit halen.

Maar mannen met een verminderde vruchtbaarheid kunnen wel een duidelijke verbetering opmerken. Zo wordt het sperma volume verhoogd en zal ook de hoeveelheid zaadcellen en de vruchtbaarheid van die bepaalde zaadcellen verbeterd worden.

Tongkat ali bijwerkingen

red bull verhoogt de werking van tongkat aliBijwerkingen die kunnen optreden zijn rusteloosheid. Ook kan een verhoogde hartslag opgemerkt worden bij sommige mensen. In combinatie met alcohol of cafeïne kan dat de werking ervan nog versterken.

De meeste bijwerkingen zullen optreden wanneer te hoge dosissen worden gebruikt of wanneer die worden gecombineerd met cafeïne. Koffie maar vooral energiedrankjes kunnen hierdoor het risico enorm doen toenemen.

Zeldzame bijwerkingen die optreden zijn paniekaanvallen en agressie aanvallen. Dit zou voor een deel het gevolg zijn van het stijgend testosteron. Gelukkig zullen de meeste bijwerkingen na enkele dagen gewoon verdwijnen en zijn die bijna altijd een gevolg van de aanpassing van het lichaam aan de nieuwe werkzame stoffen die toegediend worden.

Een andere bijwerking die vaker kan optreden is slapeloosheid. Omdat het stimulerend effect van de plant de nachtrust kan verstoren is het aangeraden om de supplementen te gebruiken ‘s morgens of ‘s middags en niet enkele uren voor het slapen.

Het is niet aangeraden om hogere dosissen te nemen uit een supplement dan de hoeveelheid die wordt vermeld op de verpakking.

Delen op:


Volg ons op: