Bloedverdunnende Kruiden

bloedverdunnende kruiden

Delen op:


Volg ons op:

Bloedverdunnende kruiden kunnen gebruikt worden wanneer we reeds een hoge bloeddruk hebben. Of een verhoogd risico lopen op een hartprobleem of een beroerte.

Het wordt heel vaak aangeraden bij oudere mensen of bij mensen die een langdurige periode gerookt hebben.

Het probleem met bloed die te dik wordt, is dat er makkelijk bloedklonters kunnen ontstaan. Die bloedklonters kunnen dan vanuit de benen of de armen naar een slagader gaan verplaatsen.

verstopte bloedvaten

Dit kan een dodelijke afloop hebben. Het gebruiken van bloedverdunnende kruiden zal dat dus enorm verkleinen doordat het bloed minder snel zal klonteren.

 

Medicatie

Dat kan ook met medicatie, maar wanneer we beginnen met medicatie zijn we meestal verplicht dit voor de rest van ons leven te gaan gebruiken. Om die reden is het gebruik van bloedverdunnende kruiden en beter alternatief.

Als de aandoening dat toestaat natuurlijk. Medicatie kan in veel gevallen krachtiger werken. En zal in zeer ernstige gevallen wel noodzakelijk zijn. Laat je daarvoor toch eerst even onderzoeken door een arts.

Het risico van medicatie, wanneer dit niet zou nodig zijn, is dat we hevig kunnen gaan bloeden wanneer we een lichte wonde hebben.

Laat je zeker onderzoeken

Zoals reeds gezegd kan je bloedverdunnende kruiden gebruiken. Daarna een onderzoek laten uitvoeren bij een arts. Je dient het niet meteen te zeggen voor de uitslag. Indien de uitslag gunstig is kan je zeggen dat je reeds bloedverdunnende kruiden gebruikt.Indien de uitslag nog steeds ongunstig is, ook al gebruik je bloedverdunnende kruiden, dan heb je te maken met een ernstig probleem en zullen kruiden wellicht niet sterk genoeg zijn. Tenzij ze in hoge dosissen worden genomen. In dat geval overleg je beter goed met je arts om een lagere dosis te nemen van de medicatie in combinatie met bloedverdunnende kruiden.

Gerelateerd:  Hoe kunnen we de luchtwegen herstellen met kruiden?

Bloedklonters

Dit woord kan de mensen misschien bang maken. Toch is het niet meteen iets om zich zorgen over te maken. Het gebeurt in elk lichaam. Het klonteren zorgt ervoor dat we geen overmatige hoeveelheid bloed gaan verliezen.

Het wordt echter een probleem wanneer het bloed overgevoelig wordt aan het vormen van bloedklonters.

Roken

Wanneer we roken en we kiezen om bloedverdunnende kruiden te gebruiken, dan breken we eigenlijk het effect af van deze middelen. Tabak zal er namelijk voor zorgen dat het bloed plakkerig en dikker wordt. Het belangrijkste is dus dat we eerst stoppen met roken, om dan uiteindelijk op een effectieve manier deze bloedverdunners te kunnen gebruiken.

Bloedverdunnende kruiden

Er zijn slechts 2 effectieve bloedverdunnende kruiden. Dit is Kurkuma en Gember. Samen met hun 1001 voordelen zullen ze ook het bloed verdunnen. De andere stof is vitamine E.

Kurkuma

gember kurkuma bloedverdunnende kruidenKurkuma heeft enorm veel voordelen voor onze gezondheid. Naast het stimuleren van de lever, de spijsvertering en het verlagen van de bloeddruk zal het ook helpen om ons bloed dunner te maken. Kurkuma heeft ook een verlagend effect op de bloedsuiker.

Het zijn vooral de antioxidante werking van curcumine in de wortel van de kurkuma die daarvoor verantwoordelijk zijn. De plant kan ook gezien worden als een anti oestrogeen omdat ze overtollige hoeveelheden oestrogeen uit het lichaam zal helpen verwijderen.

Afhankelijk van de situatie kunnen we een hoge dosis of een gemiddelde dosis gebruiken van de werkzame stof curcumine.

Gember

Een broertje van kurkuma. Bezit heel veel voordelen die ook kurkuma met zich meebrengt. Dus ook zijn werking als bloedverdunnende kruiden. Gember kan het bloed verdunnen bijna onmiddellijk na inname.

Gerelateerd:  5 Meest Krachtige Natuurlijke Bloedverdunners

Het kan ook worden ingezet bij koude handen of voeten. Gember wordt het best gebruikt vers, want wanneer we het koken kan het zijn werking voor een deel verliezen. We kunnen ook een supplement gebruiken die een concentraat van de werkzame stoffen bevat.

Vitamine E

vitamine e bloedverdunnende werkingVitamine E zal eigenlijk vitamine K gaan tegenwerken. Vitamine K zal juist het klonteren gaan stimuleren. Terwijl vitamine E het bloed zal verdunnen.

Vitamine E is eigenlijk geen vitamine maar een antioxidant. Het zal ook helpen bij ontstekingen, en is vooral ook voor de huid van groot belang. Het kan gebruikt worden als een supplement om de effecten te versterken.

En kan dus zeker gebruikt worden om het bloed dunner te maken. Te hoge dosissen moeten echter worden vermeden omdat we de bloedverdunnende werking dan kunnen omkeren in nadelen, doordat het bloed dan te dun wordt.

Ginkgo

Ginkgo heeft een groot aantal gunstige voordelen te bieden voor ons lichaam. Eerst en vooral zullen we beter bestand raken tegen stress. Dit komt doordat de plant stress zal tegengaan door bepaalde stresshormonen zoals cortisol en prolactine af te remmen. Die verhoging van de hormonen wanneer we onder stress heeft een groot aantal ongunstige effecten zoals overgewicht, hoge bloeddruk, hoge bloedsuiker, laag libido en zelfs depressie. Het spreekt voor zich dat ginkgo dus op die manier deze effecten zal vermijden en verbeteren.

ginkgo bloedverdunnende werkingDaarnaast krijgen we door ginkgo ook een bloedverdunnende werking in het lichaam. De bloedvaten worden wijder waardoor bloed makkelijker kan vloeien doorheen het lichaam. Dit is de grootste reden waarom de plant zo effectief kan worden gebruikt bij erectieproblemen. We kunnen ginkgo supplementen gebruiken bij erectieproblemen wanneer we te maken hebben met faalangst en wanneer we te maken hebben met een fysieke oorzaak zoals een slechte bloedsomloop.

Gerelateerd:  Mannenborsten of borstvorming bij mannen

Deze effecten zullen er ook voor zorgen dat de bloeddruk gaat dalen.

Verder hebben we beschermende effecten voor onze hersenen. We weten dat de plant in verband wordt gebracht met het verbeteren van het congnitief geheugen. Het is zo dat we de extracten van de plant kunnen gebruiken als bescherming tegen alzheimer en dementie. Maar dat ze de aandoening niet zullen helpen genezen wanneer onze hersenen reeds zijn aangetast.

Doordat ginkgo biloba bij de bloedverdunnende kruiden hoort is het natuurlijk gevaarlijk om deze kruiden te combineren met eventuele medicatie die het bloed dunner maakt. Wanneer we toch van plan zijn van de plant te gebruiken dan is dat ons goed recht. Maar dan praten we daar best eerst over met onze arts. Die kan dan aangepaste medicatie voorschrijven.

Zo niet kunnen we het risico op bloedingen verhogen.

Andere bloedverdunnende kruiden

We hebben nog een groot aantal andere bloedverdunnende kruiden. Waarvan de werking echter niet zo sterk zal zijn als kurkuma en gember. Maar toch kunnen worden toegevoegd om het bloed nog meer te verdunnen.

  • Peper
  • Kaneel
  • Granaatappel

Wat kunnen we nog meer doen?

Naast het gebruik van deze bloedverdunnende kruiden is het van belang dat we een aantal veranderingen aanbrengen aan onze levensstijl. Dit houdt in dat we:

  • Veel water moeten drinken
  • Vette vis eten
  • Voldoende Omega 3 innemen
  • Zelf onze maaltijden klaarmaken
  • Groenten eten

 

Delen op:


Volg ons op: