Potentie Verhogen met natuurlijke middelen

potentie verhogen

Delen op:


Volg ons op:

Potentie verhogen op een natuurlijke manier

libido stimulerenEr kunnen helaas altijd momenten zijn in het leven waar onze natuurlijke drang naar seks even begint af te nemen. Oorzaken kunnen bijvoorbeeld emotionele problemen of stress zijn. Maar dat kan ook een (tijdelijk) probleem zijn met onze fysieke gezondheid. Een bepaald vitaminetekort of mineralentekort kan onze seksdrang in de weg staan. Op elk moment in ons leven kunnen we dus gebruik maken van middelen die de potentie verhogen op een natuurlijke manier. Zij zullen de zin in seks toenemen en vooral de opwinding doen toenemen. In bijna alle gevallen zullen deze zaken ook werken als erectieverbeterende middelen.

Wanneer we de potentie gaan verhogen op een natuurlijke manier zullen we hoofdzakelijk werken aan drie verschillende aspecten van het seksleven.

  • We zullen het libido verhogen of de zin in seks doen toenemen
  • We zullen de erectie verbeteren of de mogelijkheid om penetratie tot een goed einde te brengen
  • We zullen de voldoening tijdens en na de seks verbeteren door de opwinding te verhogen en de fysieke prestatie

Mucuna Pruriens

mucuna pruriens potentie verhogendMucuna pruriens is een plant die boonvormige vruchten gaat produceren. Het kruid wordt gezien als een erectieverbeterend middel, een libidoverhogend middel. Daarnaast zou het ook zorgen voor het stimuleren van meerdere orgasmes.

Mucuna pruriens heeft aangetoond rijk te zijn aan L-Dopa. Dit zal de aanmaak van dopamine stimuleren in de hersenen. Dat zal zorgen voor een verbeterd seksueel verlangen maar zal ook het testosteron stimuleren. L-Dopa stimuleert de hypofyse om meer gonadotropin-releasing hormoon aan te maken ofwel GnRH. Dit zal de hypofyse stimuleren bij het loslaten van follikel stimulerend hormoon en luteïnizerend hormoon. Dit zal de aanmaak van testosteron verhogen door de Leydig cellen. (1)

Deze functie zal het testosteron dus verhogen, het libido verhogen maar ook de prestatie verbeteren en dus de potentie verhogen. Daarnaast zou het kruid in verband staan met een verbeterde aanmaak van sperma. Hetzelfde onderzoek toonde een verbetering van de kwaliteit van het sperma aan bij het gebruik van een mucuna pruriens supplement.

Gerelateerd:  Ginkgo Werking en Bijwerkingen

Tribulus Terrestris

sekslust verhogenTribulus terrestris is goed bekend in de wereld van de bodybuilders. Er zijn heel wat claims die worden toegeschreven aan de werking van tribulus terrestris. Echter zijn sommige een beetje overdreven. Toch kunnen we met zekerheid zeggen dat tribulus terrestris kan helpen de potentie verhogen.

Eén van zijn belangrijkste werkingsmechanismen zijn het verhogen van de hoeveelheid stikstof in het bloed. Dat heeft een bloedvaten verwijdend effect. Waardoor ook de bloeddruk (licht) gaat dalen. Dat zorgt ervoor dat het bloed makkelijker naar de seksuele organen kan stromen en op zijn beurt een erectie makkelijker mogelijk kan maken. (2)

Het zou ook de androgene of mannelijke receptoren in onze hersenen gaan stimuleren. Dit zorgt zowel bij mannen als bij vrouwen voor een toename van de zin in seks.

Het zal de voldoening tijdens en na de seks verhogen. En zoals het bij mannen de erectie zal verbeteren, zal het bij vrouwen de bevochtiging stimuleren. (3) (4)

Tribulus terrestris kan alleen worden gebruikt via een supplement.Ashwagandha

ashwagandha potentieverhogendWanneer we merken dat we onder stress staan. Zij het nu een fysieke vorm van stress of een meer emotionele of psychische vorm. Dan kan ashwagandha gebruikt worden om de negatieve effecten van stress op het lichaam te verkleinen.

Ashwagandha heeft gunstige effecten kunnen aantonen bij mannen die als gevolg van oxidatieve stress, onvruchtbaar zijn geworden. Bij hen werd een verhoging van het testosteron vastgesteld. Er werd ook een verbetering van de vruchtbaarheid van het sperma waargenomen. Het testosteron ging met 13% omhoog bij vruchtbare mannen met een normaal sperma. Bij vruchtbare rokers ging het testosteron met 10% stijgen. En bij onvruchtbare mannen die onder stress stonden ging het hormoon stijgen met 22%. (5)

Gerelateerd:  Libido verhogen bij vrouwen

Volgende studie suggereerde een stijging van het libido en een verbeterd testosteron bij vrouwen die te maken hadden met een verlaagde drang naar seks. Men zag dat we de potentie verhogen met ashwagandha door in te werken op dat testosteron. Mede door het verlagen van de gevolgen van stress op het lichaam. (6)

In het volgende onderzoek zien we een stijging van het testosteron en een verbetering van de spermakwaliteit. Deze verhoging van het testosteron kan ons bijna met zekerheid doen stellen dat ashwagandha supplement ook hier gaat de potentie verhogen. (7)

Tongkat Ali

tongkat ali potentieTongkat Ali wordt ook wel vaak Maleisische Ginseng genoemd. Ze heeft echter niks met ginseng te maken en behoort zeker niet tot dezelfde familie van de ginseng. De botanische naam luidt Eurycoma Longifolia Jack. Het kruid Tongkat Ali wordt in verband gebracht met een verhoogd libido, verhoogd mannelijk hormoon of testosteron, meer spiermassa en ook een snellere toename van de spiermassa en een betere prestatie tijdens de seks.

Daarnaast heeft het kruid ook kunnen aantonen het cortisol te verlagen. Mede daardoor baseert men zich op de spieropbouwende werking. Doordat het zal helpen om de spieren sneller te doen herstellen.

Van al deze voordelen samen wordt er verondersteld dat deze zaken zullen helpen de potentie verhogen op een natuurlijke manier.

In het volgende onderzoek kon men vaststellen dat Tongkat Ali kan worden gebruikt als een alternatief voor Hormoon vervangingstherapie. Dat het de testosteronwaarden zal herstellen bij oudere mannen. En daarbij ook de seksuele gezondheid en dus de potentie zal verhogen. (8)

Gerelateerd:  Werking van Adaptogenen?

In de volgende studie zien we een duidelijk verhoogd testosteron. Het resultaat zou ontstaan door in de leydigcellen de aromatase tegen te gaan. Ofwel de omzetting van testosteron naar oestrogeen. (9)

Dit onderzoek werd uitgevoerd met 13 oudere mannen en 12 oudere vrouwen. Ze waren allen nog fysiek actief en waren tussen de 57 en 72 jaar oud. Men stelde een verhoging van het testosteron vast. En daarnaast ook een daling van het cortisol en een verhoogde spierkracht. (10)

Tongkat ali wordt gebruikt via een supplement. We moeten echter rekening houden met het stimulerend effect. Te hoge dosissen kunnen ervoor zorgen dat we te maken krijgen met slapeloosheid en kan de hartslag licht verhogen.

Besluit

In dit artikel zien we dus een aantal middelen die kunnen helpen om op een natuurlijke manier de potentie te verhogen. We zien dat vooral ook bij ouderen steeds nog gunstige effecten kunnen bereikt worden. De belangrijkste voorwaarde hier blijft zeker en vast dat we moeten proberen een actieve levensstijl te blijven hanteren.

Delen op:


Volg ons op: