Mucuna Pruriens Dopamine Verhogende Werking

mucuna pruriens

Delen op:


Volg ons op:

Mucuna Pruriens Dopamine Verhogende Werking

Mucuna Pruriens heeft een dopamine verhogende werking. Dat konden we vaststellen door middel van onderzoeken. Dit zou onder andere kunnen helpen in het voorkomen van de ziekte van Parkinson. Al is het nog wat vroeg om zulke grote conclusies te trekken.

Een verhoogd dopamine kan ook heel wat andere gunstige effecten hebben voor ons lichaam. Zo zal bijvoorbeeld ons algemeen welzijn verbeteren wanneer we meer dopamine aanmaken. Ook zullen mensen met weinig dopamine, door de verhoging, een hoger libido en meer testosteron gaan aanmaken.

Wat is Mucuna Pruriens

mucuna pruriens dopamineMucuna Pruriens wordt vooral gebruikt in de Ayurveda. Dat is de traditionele Indiase geneeskunde. Het wordt vooral gebruikt omwille van zijn adaptogene functie. Dat wil zeggen dat het kruid problemen in het lichaam zal opsporen, en daardoor aanpassingen doorvoeren. De hoofdzakelijke functie van adaptogene kruiden is het verminderen van stress. Ze gaan stress receptoren gaan opsporen in het lichaam. En die dan onschadelijk gaan maken.

Hoewel we ook lichte stress verlagende eigenschappen ontdekken bij Mucuna Pruriens, is de grootste werking hier te vinden op ons zenuwstelsel.

De plant bevat een bepaald aminozuur, het L-dopa aminozuur. Dat vinden we terug in de plant en zal ervoor zorgen dat de hersenen meer dopamine gaan aanmaken. Dit is vooral belangrijk voor te regelen hoe we ons voelen, hoeveel zin we hebben in seks en hoe het gesteld is met onze hormonen en potentie. Wanneer we dus meer van deze aminozuren in ons lichaam hebben. Zal het lichaam automatisch meer dopamine gaan aanmaken.

Gerelateerd:  Prolactine verlagen met kruiden

Waarom is dopamine belangrijk?

De neurotransmitter dopamine helpt het zenuwstelsel gezond te houden in samenwerking met andere neurotransmitters. Ze speelt een belangrijke rol in motivatie, aandacht, geheugen, gemoedstoestand, ontspanning en seksueel verlagen. Maar ook voor onze slaap is dopamine van groot belang.

Wanneer we vaak bepaalde middelen gebruiken zoals cafeïne, nicotine, drugs dan kunnen we te maken krijgen met een verminderde aanmaak van dopamine in onze hersenen. Dat kan ervoor zorgen dat we moeilijk kunnen ontspannen of ons moeilijk ergens kunnen op concentreren. Het speelt ook een rol bij het ontwikkelen van depressie bij mannen.

Wat doet mucuna pruriens nog?

Stress verlagen

ontspannend dopamineDe toename aan dopamine zal er automatisch voor zorgen dat we beter kunnen ontspannen. Het zal er dus voor zorgen dat we minder stress ervaren. Op die manier kunnen we meer genieten van het leven en hebben we een beter gevoel.

Verhoogd libido

We merken ook een hoger libido op zowel bij vrouwen als bij mannen die dit kruid gebruiken. Daarbij wordt ook een verhoging van het testosteron opgemerkt. Dit is zeker niet alleen voor mannen van toepassing. Het testosteron speelt bij vrouwen een grote rol in het regelen van de seksdrang.

Het verhoogde testosteron en het toegenomen dopamine in de hersenen zou de verklaring zijn voor het stijgend libido bij mannen en vrouwen.Prolactine verlagen

Een ander groot voordeel van het gebruik van mucuna pruriens, is dat het prolactine gehalte gaat dalen.

Prolactine mag dan wel belangrijk zijn voor bepaalde functies in het lichaam. Vooral bij vrouwen die na de zwangerschap borstvoeding willen geven. Maar een teveel aan deze hormonen kunnen zorgen voor een verminderd testosteron en kunnen bij mannen leiden tot mannenborsten.

Dat verhoogde prolactine zorgt dan ook voor een verminderde potentie en een verlaagd libido.

Testosteron verhogen

Testosteron speelt een belangrijke rol in het libido en het seksueel presteren bij zowel mannen als bij vrouwen. Terwijl vrouwen een stuk minder testosteron aanmaken dan mannen. Toch is het van groot belang, om niet te zeggen, van het grootste belang, voor het regelen van hun seksueel verlangen.

Gerelateerd:  5 Meest Krachtige Kruiden Tegen Impotentie

Mucuna pruriens wordt gebruikt als een lustopwekkend middel bij mannen en bij vrouwen. Men gaat ervan uit dat het grootste effect komt door het verlagend effect op prolactine. Waar we het net over hebben gehad.

Dat verlaagd prolactine zou ervoor zorgen dat het testosteron kan floreren. En daardoor verhoogd wordt.

Ook het verhoogde dopamine door gebruik van mucuna pruriens zou een rol spelen in het verhogen van het testosteron bij mannen.

De hersenen stimuleren

Onderzoek toonde aan dat mucuna pruriens in staat is om de hersenen te beschermen tegen oxidatie of veroudering. Men kon dat vaststellen bij dieren. Het mechanisme achter dit gegeven zou de antioxidante werking van de plant zijn.

De vrije radicalen die zich in onze hersenen bevinden, hebben anders geladen elektronen. Zij kunnen die uit balans brengen. De antioxidanten zullen deze vrije radicalen gaan aanpakken en daarmee de elektronen die negatief geladen zijn gaan reduceren.

Dat zou de veroudering van de hersenen terugdringen.

Parkinson

Het feit dat mucuna pruriens dopamine verhogend werkt is goed nieuws voor mensen die leiden aan parkinson. Mensen die parkinson ziekte hebben, hebben te maken met een verminderde aanmaak van dopamine. Deze belangrijke neurotransmitter wordt gestimuleerd door mucuna pruriens.

Men kon zelfs aantonen dat de effecten van mucuna pruriens beter waren op vlak van dopamine, dan de meeste medicatie die wordt gegeven aan mensen met parkinson (studie). Toch is het nog te vroeg om te kunnen praten van een mogelijke behandeling tegen parkinson.

Betere nachtrust

beter uitgeslapenHet feit dat mucuna pruriens dopamine gaat verhogen is natuurlijk ook goed nieuws voor onze nachtrust. We hebben dopamine nodig om in slaap te vallen en om de REM slaap te behalen. Wat ervoor zal zorgen dat we in een diepe slaap terecht komen.

Gerelateerd:  Potentie Verhogen met natuurlijke middelen

Onderzoeken hebben kunnen aantonen dat het verlagen van de dopamine waarden in onze hersenen kan leiden tot slaapstoornissen. Het is ook logisch, als we door een dopaminetekort moeilijker gaan ontspannen, en dus meer gespannen worden. Dat we ook moeilijker de slaap zullen kunnen vatten.

Doordat mucuna pruriens dopamine gaat doen toenemen in onze hersenen, voelen we ons terug ontspannen. En kunnen we dus makkelijker de slaap vatten. We zijn ook beter uitgerust wanneer we wakker worden.

Bijwerkingen mucuna pruriens

Hoewel dit allemaal goed nieuws lijkt en alles positief is aan het gebruik van mucuna pruriens. Toch zijn er ook enkele bijwerkingen verbonden aan het gebruik ervan. Deze gaan we hier even bespreken.

Mensen die leiden aan schizofrenie of een andere mentale ziekte kunnen schommelende dopaminewaarden hebben. Mucuna pruriens zou op die manier de toestand nog erger kunnen maken door nog hogere schommelingen te doen ontstaan.

Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven mogen geen mucuna pruriens gebruiken. Omdat het hormoon prolactine verlaagd wordt. En dit hormoon is hard nodig bij zwangere dames of dames die borstvoeding geven.

Mucuna pruriens mag niet blijvend worden gebruikt. Omdat het lichaam zich kan gaan aanpassen aan deze dopamine verhogende werking. En dus na een tijd niet meer voldoende zou werken. Er bestaat dan een kans dat het gebruik verslavend kan worden. Om de effecten van het stijgend dopamine te kunnen blijven behouden.

Er wordt daarom aangeraden om het supplement niet langer dan 1 cyclus te gebruiken. Wanneer we dus 60 tabletten hebben voor 60 dagen. Dan dienen we tenminste 60 dagen te wachten na het eindigen van de eerste cyclus, vooraleer we een andere cyclus beginnen.

Conclusie

Het gebruik van mucuna pruriens supplementen zullen dus helpen om deze hormonen in balans te brengen. Meer dopamine aan te maken. En een hoger libido en meer testosteron aan te maken.

Delen op:


Volg ons op: