Bestaan er Kruiden Tegen Haaruitval?

kruiden tegen haaruitval

Delen op:


Volg ons op:

Haaruitval komt voor bij heel wat mannen EN vrouwen. Wanneer we te maken hebben met mannelijke kaalheid dan is dit hoofdzakelijk erfelijk en valt er weinig aan te doen. Maar we kunnen dit proces echter wel vertragen. Vrouwen hebben minder last van het kaalheidssyndroom, maar kunnen ook last krijgen van haarverlies door stress of plotse veranderingen van de hormoonspiegel. In dit artikel gaan we proberen overlopen wat we kunnen doen om dit tegen te gaan.

Bestaan er Kruiden Tegen Haaruitval?

kruiden tegen haaruitvalHaaruitval is niet alleen een probleem die bij 1 op de 4 mannen voorkomt. Ook 1 op de 10 vrouwen heeft er wel eens last van. En naast haaruitval is het verdunnen van het haar een probleem die bijna elke vrouw meemaakt naarmate ze ouder wordt. Gelukkig kunnen we kruiden tegen haaruitval gebruiken. Die dit voor een groot deel zal helpen voorkomen.

Haarverlies kan ook optreden bij jonge vrouwen. Het hoeft daarom geen ziekte te zijn. Vele keren de haren kleuren. Vooral het lichter maken van de haarkleur heeft een zeer negatief effect op de gezondheid van het haar.

Daarnaast kunnen verschillende haarcoupes ervoor zorgen dat de haren gaan uitvallen. Denk maar aan vlechten of opgespannen staart en zo voort.

Ook door stress kunnen we te maken krijgen met haaruitval. Dit is dan meestal maar tijdelijk en zal, nadat we ons terug een stuk beter voelen, de haren terug normaal laten groeien. Toch is het geen prettig gegeven.

Gerelateerd:  Helpt Aloe Vera tegen Haaruitval?

Kruiden tegen haaruitval gebruiken

Rozemarijn

rozemarijn haaruitvalDe eerste kruiden tegen haaruitval waar we het gaan over hebben zijn rozemarijn. Rozemarijn is bekend als een alternatieve manier om haaruitval te stoppen. Het zal vooral kunnen worden ingezet om de haren terug voller te maken en is om die reden een goed middel om te gebruiken wanneer de haren dunner worden door de toenemende leeftijd.

Dit komt vooral doordat de bloedcirculatie zal verbeteren in de hoofdhuid en op die manier de haarwortels beter kan voeden met voedingsstoffen. Ook kan rozemarijn helpen bij een slechte adem en bij het reinigen van de luchtwegen.

Het kan ook effectief werken als een olie. Wanneer we rozemarijnolie op de haren gaan smeren kunnen we een droge huid voorkomen. Kunnen we de haren voeden tot diep in de wortels. En kunnen we zelfs het vergrijzen van het haar tegengaan.

Brandnetel

Brandnetel kan ook worden ingezet als één van de kruiden tegen haaruitval. Dit is ook voor mannen zeer goed te gebruiken doordat de aanmaak van dihydrotestosteron uit ons testosteron wordt geblokkeerd. Dit kan ervoor zorgen dat haaruitval wordt stopgezet of toch zeker sterk wordt verminderd. Brandnetel kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden als natuurlijk middel tegen astma.

Daarnaast kan brandnetel ook worden gebruikt door te mengen in bijvoorbeeld olijfolie. We moeten dan de bladeren enkele weken laten inwerken. Om daarna het mengsel op de hoofdhuid aan te brengen.Aloe Vera

aloe vera haaruitvalWat kan aloe vera allemaal niet doen voor onze huid en ons lichaam? Aloe vera kan ook gebruikt worden als kruiden tegen haaruitval.

Gerelateerd:  Heb ik Haaruitval door ijzertekort?

Ze zullen de bloedcirculatie stimuleren. Daardoor komt er voldoende voeding in de haarwortels terecht. Dit zal bijdragen tot een betere gezondheid van de haren en zal op die manier het uitvallen van het haar tegengaan.

Wat we het best kunnen doen is de aloe vera olie rechtstreeks aanbrengen op de hoofdhuid en dan rustig laten inwerken.

Ginkgo

ginkgo haaruitval

Ook deze kruiden tegen haaruitval zullen de bloedtoevoer gaan verbeteren.

Je kan een enorm aantal shampoo’s en conditioners vinden die dit ingrediënt bevatten. Met als bedoeling om het uitvallen van de haren tegen te gaan.

Echter zijn meestal wel hogere dosissen nodig om echt effect te krijgen. We kunnen een supplement gebruiken of een vloeibaar concentraat gaan mengen met olijfolie of een andere olie. En dan aanbrengen op de hoofdhuid voor het beste resultaat.

Ginseng

Ginseng wordt vaak gezien als een verjongingskruid. Het kan ook werken als kruiden tegen haaruitval, zeker wanneer die veroorzaakt wordt door stress.

Maar ook zonder stress zal het voeding leveren voor de haren en op die manier de haren gezonder maken. En daardoor dus ook het haarverlies stoppen.

Ook hier is het beter om een Supplement te gebruiken.

Delen op:


Volg ons op: