Kruiden Tegen Vermoeidheid

kruiden tegen vermoeidheid

Delen op:


Volg ons op:

Natuurlijke middelen tegen vermoeidheid

Vermoeidheid kan helaas op elk moment in ons leven de kop opsteken. We hebben er altijd wel eens mee te doen. Gelukkig bestaan er heel wat hulpmiddelen om met dit probleem om te gaan.

Vermoeidheid kan ontstaan door te weinig rust of door te weinig te slapen. Wanneer we met slaapproblemen te kampen hebben zullen we hoe dan ook op een gegeven moment vermoeid worden.

Stress is ook een belangrijke voorloper van vermoeidheid. Dit kan zowel leiden tot fysieke als mentale vormen van vermoeid zijn.

Om de problemen aan te pakken zullen we kruiden tegen vermoeidheid gebruiken die zowel de oorzaken als de effecten gaan helpen aanpakken. Zo worden we terug een vat van energie en zullen we minder snel in de toekomst terug te maken krijgen met het probleem.

Natuurlijke middelen tegen vermoeidheid

Kruiden tegen vermoeidheid | Lijst

Ginkgo

ginkgoGinkgo is een belangrijk kruid om te gebruiken. We zullen het vast en zeker kennen als een middel om ons geheugen te verbeteren. Het wordt om die reden ook vaak aangeprezen bij de mensen. Hoewel het inderdaad een gunstig effect heeft op het geheugen. Toch zijn er nog een groot aantal andere aspecten aan ginkgo die kunnen helpen bij veel mensen.

Zo behoort ginkgo tot de belangrijke kruiden tegen vermoeidheid. Het zal de bloedsomloop verbeteren door een verhoogde opname van stikstof en zuurstof te genereren. Dat heeft een effect op onze bloedvaten en zal ervoor zorgen dat we meer zuurstof naar de cellen kunnen transporteren.

Gerelateerd:  Wat Is De Werking Van L-Theanine?

Daarnaast bevat de plant sterke antioxidanten. Die zullen strijden tegen vrije radicalen in het lichaam, die ons lichaam uitputten.

Ginkgo wordt hoofdzakelijk gebruikt via een supplement.

Ashwagandha

Ashwagandha zal ons terug de energie geven van een paard. Dat is wat de letterlijke vertaling van het woord betekent in de Indiase cultuur.Het wordt gebruikt in de ayurveda om allerhande problemen met stress aan te pakken. Ashwagandha kan ingezet worden bij slaapproblemen, depressie, angst, stress, spanning en vele andere factoren die daardoor afhankelijk zijn.

We zien onder meer een daling van het stresshormoon cortisol. En we hebben een ontspannend, ontstressend effect door de plant te gebruiken.

Dat heeft gunstige effecten op onze gemoedstoestand. Het zal ook zorgen voor een duidelijke toename aan energie.

Ashwagandha supplement is vooral gunstig wanneer we de problemen ondervinden als gevolg van stress. Daarom kunnen we ashwagandha rekenen onder de kruiden tegen vermoeidheid. Wanneer die vermoeidheid vooral ontstaat als gevolg van stress of te weinig slaap.

ashwagandha vermoeidheid

Rozenwortel

Rozenwortel of rhodiola is een ander revitalizerend kruid. Het zal ervoor zorgen dat we meer energie krijgen door de effecten van fysieke en mentale stress aan te pakken. De effecten zijn te vergelijken met die van cafeïne, alleen bevatten ze niet zo’n pieken en dalen zoals bij cafeïne het geval is.

Men kon aantonen dat mensen beter konden presteren bij het gebruik van rhodiola. Zowel fysiek als mentaal wordt de prestatie verbeterd.

We zien een stijging van de neurotransmitters dopamine, endorfine en serotonine. Een te lage waarde aan deze neurotransmitters staat in nauw verband met vermoeidheid.

Gerelateerd:  Rozenwortel Werking en Bijwerkingen

Rhodiola wordt ook gebruikt via een supplement.

rhodiola rozenwortel

Siberische Ginseng

Een volgend goed voorbeeld van kruiden tegen vermoeidheid is de Siberische Ginseng. Ook wel Russische ginseng genoemd. Uiteindelijk behoort dit kruid niet tot de ginseng familie. Hoewel het steeds de naam krijgt.

De botanische naam is Eleuthero. Het wordt de naam ginseng gegeven omdat het soortgelijke effecten als ginseng kan helpen bekomen in het lichaam.

Zo is het middel ideaal om in te zetten tegen stress en uitputting. Het zal het uithoudingsvermogen bij mensen doen toenemen en daarmee ook symptomen als vermoeidheid tegenwerken.

Het behoort tot de adaptogene kruiden. Dat betekent dat ze het lichaam zullen helpen in situaties waar dat nodig is. We zien ook een daling van het cortisolgehalte wanneer siberische ginseng supplementen gebruikt worden.

siberische ginseng vermoeidheid

Tongkat Ali

Tongkat Ali ofwel Eurycoma Longifolia Jack is een kruid uit Maleisië. Men geeft het dan ook vaak de naam Maleisische Ginseng. Hoewel het natuurlijk ook niet gaat om een ginseng plant.

Toch zijn de effecten van deze plant merkwaardig. Het heeft een grote invloed op het uithoudingsvermogen. Doordat het de negatieve effecten van stresshormonen zal blokkeren.

Bij mannen die krachttraining deden kon men aantonen dat het, door het blokkeren van het cortisol, kon helpen om de spieren sneller te doen herstellen. Dat resulteerde in een versnelde toename van de spiermassa.

Het is meer bekend in de bodybuilding wereld omdat het steeds in verband gebracht wordt met testosteron, libido, spiermassa en sperma productie. Niettegenstaande is dit één van de betere kruiden tegen vermoeidheid.

Gerelateerd:  Mannenborsten of borstvorming bij mannen

Daarnaast kunnen we natuurlijk ook genieten van de voordelen van dit kruid op vlak van seksualiteit. De stijging van het libido wordt gezien door de stimulerende effecten op de onze mannelijke hormonen. Waarbij ook erectieproblemen konden worden opgelost door dit supplement te gebruiken.

 

 

Delen op:


Volg ons op: