Welke Kruiden Zijn Goed Voor Het Libido?

kruiden voor het libido

Delen op:


Volg ons op:

Welke kruiden zijn goed voor het libido?

libido verhogen kruiden Het libido ofwel de drang naar seks is iets zeer belangrijk in een mensenleven. Heel vaak is de zin in seks afhankelijk van hoe we ons voelen.

Wanneer we ons even minder goed voelen zal het libido daar onmiddellijk onder gaan lijden.

Als dit een langere tijd aanhoudt kunnen we ernstige problemen krijgen met een testosteron tekort als gevolg.En het uiteindelijk volledig wegvallen van het libido. Gelukkig hebben we kruiden voor het libido. Deze kruiden zullen bepaalde problemen gaan oplossen.

Waardoor ons libido gaat verbeteren.

Ofwel gaan ze het testosteron stimuleren, ofwel gaan ze stress verlagen, ofwel gaan ze de andere androgene stoffen in ons lichaam gaan stimuleren.

Alle kruiden voor het libido hebben zo hun eigen functie. In dit artikel gaan we meteen de bekendste gaan bespreken. En we gaan ook even kort de werking ervan uitleggen.

Op die manier kan je binnenkort terug genieten van een gezond normaal libido. Met een gezonde drang naar seks.5 Beste Kruiden voor het libido

Tribulus Terrestris

De eerste kruiden voor het libido zijn tribulus terrestris. Over tribulus terrestris is reeds heel veel geschreven.

Maar vooral heel veel geoogst! Het is een kruid die in een enorme reeks supplementen gebruikt wordt.

Zo wordt tribulus terrestris gebruikt voor:

 • Testosteron boosters
 • Natuurlijke potentiepillen
 • Libido verhogende supplementen
 • Penisvergrotende middelen (is onmogelijk maar verhoogt de bloedtoevoer waardoor erectie iets groter kan lijken)

Tribulus terrestris kan all round gebruikt worden bij problemen met het libido. Het heeft stressverlagende effecten. Wat betekent dat dit kruid kan helpen bij mannen die teveel stress hebben en daardoor een lager libido ervaren. De voornaamste werking van tribulus is echter het stimuleren van de bloedsomloop door een verhoging van stikstof. De verhoogde stikstof zal automatisch het libido triggeren. Verder zal de verbeterde bloedsomloop ervoor zorgen dat er vlotter bloed naar de penis en de balzak kan vloeien. Heel vaak ontstaan er bij het gebruik van tribulus dan ook spontane erecties. En hoewel dit hier in dit artikel wel heel leuk zou zijn. Toch wordt tribulus ook veel gebruikt bij langeafstandsporten en krachttraining, daar is het niet meteen nodig om een spontane erectie te krijgen.

Gerelateerd:  Libido verhogen bij vrouwen

Maar wat zijn we zeker van tribulus terrestris?

tribulus terrestris libido en potentieverhogend De plant gaat de bloeddruk doen dalen. De daling van de bloeddruk wordt grotendeels bewerkstelligd door de toename aan stikstof in het bloed, die de bloedvaten gaat wijder maken.

Daardoor kan het bloed sneller naar de geslachtsorganen stromen. Het resultaat daarvan is een hardere erectie, een grotere erectie en makkelijkere erectie die een langere periode aanhoudt.

Op vlak van erectie is er dus geen beter natuurlijk middel dan tribulus terrestris. Wanneer het gaat om fysieke oorzaken die de erectie vaak problemen doet bezorgen.

Daarnaast worden de androgene receptoren in de hersenen gestimuleerd door de extracten van de plant. Die zouden verantwoordelijk zijn voor zijn gunstige werking op het libido. (studie)

En in onderzoeken bij ratten werd vastgesteld dat het testosteron met maar liefst 40% ging stijgen. Dat werd echter niet bij mannen vastgesteld.

Er werd wel met een lagere dosis getest bij de mannen. Een hogere dosis zou waarschijnlijk ook wel een verhoging van het testosteron aangeven.

We zijn dus zeker dat tribulus niet alleen de erectie gaat verbeteren, maar ook het libido zal verbeteren. Tribulus terrestris is verkijgbaar in een supplement.

Tongkat Ali

tongkat ali afrodisiac libido stimulerend Tongkat Ali is een ander in de lijst kruiden voor het libido waarvan ook wordt beweerd dat het testosteron gaat stijgen. Ook dit is niet wetenschappelijk bewezen bij mannen met een normaal tot hoog testosteron.

Mannen met een verminderde vruchtbaarheid hadden echter wel een serieuze stijging in het testosteron na het gebruiken van Tongkat Ali extract.

Daarnaast zal het de stress en de angst verlagen. En dit in zeer sterke mate. Men stelde vast dat de plant maar net niet sterk genoeg was als het medicijn diazepam. Dat is wel uitstekend nieuws voor een plantaardig middel.

Gerelateerd:  Prolactine verlagen met kruiden

Het heeft gunstige effecten op de erectie. Al gaat men ervan uit dat het gunstige effect op de erectie te maken heeft met het verhoogde libido.

Tongkat ali gaat reeds bij een dosis van 300 mg via een supplement, het libido gaan verhogen. (1)

Daarnaast helpt tongkat ali ook bij:

 • Mensen die te vroeg klaarkomen
 • Mensen die niet kunnen klaarkomen
 • Betere controle over de zaadlozing
 • Meer zin in seks

Tongkat ali is een heel krachtig middel en zal het libido zeker verhogen. Het is echter niet aangeraden om meteen hoge dosissen te gaan gebruiken. Mogelijk kan er een soortgelijk effect optreden als bij het drinken van heel veel energiedrank. We beginnen dus best bij de aanbevolen dosis en dan zien we of we mogelijk iets meer kunnen gebruiken. Verder is dit kruid niet makkelijk te krijgen en kan het ook heel goed gebruikt worden als middel om de spiermassa te verhogen.

Ashwagandha

ashwagandha libidoverhogend kruid Ashwagandha behoort tot de adaptogenen. Dit zijn kruiden voor het libido die het lichaam beter leren omgaan met stress. Ze maken het lichaam beter bestand tegen stress.

En gaan ook reageren op de hormonen die ontstaan door overmatige stress. Voornamelijk het hormoon cortisol wordt terug in balans gebracht door deze kruiden.

Doordat ze de cortisol in balans brengen en de stress neutraliseren behoren ze tot de kruiden voor het libido. (studie)

Daarnaast is ook gebleken dat ashwagandha nuttig kan zijn bij:

 • testosteron tekort
 • erectieproblemen
 • Mannen of vrouwen met laag libido
 • weinig sperma
 • onvruchtbare mannen

Hoewel het enorm veel voordelen heeft voor de seksuele kant bij de mannen. Wordt het kruid in de ayurveda hoofdzakelijk gebruikt om stress te bestrijden.

Maar door zijn hoge hoeveelheid vitamine C en antioxidanten denkt men de oorzaak te weten waarom dit kruid ook helpt bij deze typische mannenproblemen. Mannen die een verlaagd libido hebben door teveel stress zullen hier automatisch sterk van profiteren. Indien het lage libido vooral te wijten is aan problemen met testosteron en een verminderde bloedsomloop dan zullen tribulus terrestris en tongkat ali wel een betere werking hebben. Omdat zij specifiek gaan helpen om de bloedsomloop te stimuleren. Waardoor de teelballen ook makkelijker testosteron zullen aanmaken.

Gerelateerd:  Kan Tribulus Terrestris gebruikt worden door vrouwen?

Ashwagandha gebruiken we via een supplement.

Horny goat weed

horny goat weed Nog een van die kruiden voor het libido waarvan wordt beweerd dat het ook het testosteron doet stijgen.

Horny goat weed behoort tot de kruiden voor het libido. De stof die daarvoor verantwoordelijk is heet icarine. Deze stof gaat uiteindelijk de effecten van testosteron gaan nabootsen. (studie)

Of het testosteron gaat verhogen of niet, is nog te weinig wetenschappelijk onderzocht om daar echt uitsluitsel over te kunnen geven. Sommige onderzoeken geven aan van wel, terwijl andere dan weer tegenvallende resultaten hebben.

Toch gaat het kruid de effecten van het hormoon gaan nabootsen. En deze effecten hebben dus op het libido een gunstig effect. Horny goat weed kunnen we gebruiken via een supplement.

 • De naam horny goat weed komt van een verhaal over een boer die zijn geiten van deze plant zag eten, kort daarna zag hij dat zijn geiten allemaal begonnen te copuleren met elkaar. Of dit verhaal klopt of niet, dat weten we niet. Maar dat is wel de verklaring voor de naam horny goat weed.

Damiana

damiana plant Dan zijn we beland bij de nummer 5 in de lijst kruiden voor het libido. We gaan het hebben over damiana.

Over damiana hebben we twee zekerheden. Damiana verhoogt het libido en damiana werkt anti-oestrogeen. (studie)

De naam luidt officieel Turnera Diffusa en komt voor in Zuid-Amerika. De reden waarom deze stof het libido gaat verhogen wordt gezocht in zijn anti-oestrogene werking. Echter is de verklaring voor die anti-oestrogene werking nog niet volledig bekend.

Wel weten we dat deze kruiden voor het libido enorm veel antioxidanten bevatten. Met name flavonoïden, fenolen en terpenoïden. Daarnaast geven ze het lichaam nog een extra stimulans door de hoeveelheid cafeïne.

Damiana wordt gebruikt via een supplement.

De vergeten voedingsstoffen die het libido verhogen

 

 

Delen op:


Volg ons op: