Ashwagandha en Schildklier die Overactief Wordt

ashwagandha en schildklier

Delen op:


Volg ons op:

Ashwagandha en Schildklier Activeren

Ashwagandha ofwel withania somnifera behoort tot de meest krachtige adaptogene kruiden. Dat zijn kruiden die ervoor gaan zorgen dat ons lichaam beter om kan gaan met stress. Het zal ook stress gaan verlagen en de effecten dat dit heeft op onze gezondheid gaan blokkeren.

Oorsprong en gebruik

Het kruid is afkomstig uit India, uit de Ayurvedische geneeskunde. Dat is de traditionele geneeskunde van Indiƫ. Daar werd het kruid ook al gebruikt tegen problemen als stress en slapeloosheid. Ook zijn gunstige werking op de seksuele gezondheid was toen reeds duidelijk.

Ashwagandha en schildklier

Maar ashwandha en schildklier hebben ook heel wat zaken met mekaar gemeen. Zo zal ashwagandha schildklier gaan activeren. Maar deze adaptogene werking kan net zo goed helpen om door ashwagandha schildklier overactiviteit aan te pakken.

Doordat het kruid de schildklierhormonen zal gaan stimuleren kunnen mensen met overgewicht makkelijker gewicht verliezen.

Er wordt ook duidelijk een verhoogde energie waargenomen. Mensen met een trage schildklier hebben vaak last van vermoeidheid en vinden meestal de moed niet om te gaan bewegen.

Beweging die van groot belang is om te kunnen overgewicht verliezen. Door de toename aan energie kunnen mensen dus makkelijker de moed vinden om te gaan bewegen en worden de kansen om af te vallen hoger.

Ashwagandha en schildklier zullen dus samenwerken door de productie aan schildklierhormoon te helpen stijgen en daarbij het lichaam voorzien van meer energie. Omgekeerd is ook waar. Ashwagandha en schildklier die te snel werkt kan ook heel goed werken. Dan zal de adaptogene werking van het supplement ook de werking van de schildklier in balans brengen.

Gerelateerd:  PMS (premenstrueel syndroom) symptomen bestrijden

Andere functies van het kruid

Cortisol blokkeren

Het kruid heeft een gunstige invloed op onze hormonen. Zo zal het de hormonen helpen in balans houden. Dat doet het door overtollig cortisol te blokkeren. Dat zorgt ervoor dat de bijnieren meer testosteron kunnen aanmaken.

Aromatase blokkeren

Ook zal als gevolg van stress de aromatase toenemen. Aromatase is het omzetten van mannelijke hormonen in vrouwelijke hormonen. Dat leidt tot een verlaagd libido, verminderd testosteron, impotentie en overgewicht.

De plant zal dit mechanisme ook blokkeren waardoor minder testosteron zal worden omgezet in oestrogeen. Dat heeft een groot aantal voordelen te bieden voor onze gezondheid. Niet alleen zal het testosteron en het libido verhoogd worden.Maar ook onze bloeddruk en bloedsuikerwaarden zullen niet meer fors gaan stijgen. Dit alles heeft een zeer gunstige invloed op onze vetverbranding en zal ervoor zorgen dat we makkelijker overgewicht kunnen aanpakken.

Vruchtbaarheid

Mannen met een verlaagde vruchtbaarheid kunnen ook voordeel doen door deze plant te gebruiken. Zo kon men vaststellen dat de vruchtbaarheid wordt verbeterd. Dat de hoeveelheid sperma wordt verhoogd en dat de zaadcellen ook van betere kwaliteit worden.

Bij mannen met een verlaagde vruchtbaarheid zag men maar liefst een stijging van 40% van het testosteron.

Ashwagandha ook voor vrouwen

Dit effect is zeker niet alleen voordelig voor mannen. Hoewel vrouwen niet meteen een hoge stijging van het testosteron nodig hebben. Toch zal dit bij vrouwen niet het geval zijn. Het gaat hier om adaptogene kruiden. Die zullen de normale werking van het lichaam gaan stimuleren. Vrouwen zullen dus niet meer testosteron gaan aanmaken dan nodig.

Gerelateerd:  Kunnen We Ashwagandha Tegen Depressie Gebruiken?

Wel kunnen ze genieten van een hoger libido en van een betere gemoedstoestand. Om die reden wordt het vaak aangeraden als alternatief tegen depressie.

Slaapproblemen

De plant heeft een sterke stressverlagende werking en zal angst en spanningen helpen verhinderen. Om die reden kunnen slaapproblemen worden opgelost die te maken hebben met stress of zorgen.

Mensen die zich vaak zorgen maken kunnen vaak moeilijk de slaap vatten. Door deze spanning weg te nemen kan men makkelijker de slaap vatten.

Dosering

Kleine dosissen van 400 mg kunnen in sommige gevallen reeds effectief zijn. Echter kunnen hogere dosissen tot 6.000 mg gebruikt worden zonder problemen met bijwerkingen te ondervinden.

Dit supplement mag niet gebruikt worden door zwangere vrouwen.

 

Delen op:


Volg ons op: