Werking van Avena Sativa

werking van avena sativa

Delen op:


Volg ons op:

Wat is de werking van Avena Sativa?

avena sativa werkingAvena sativa is misschien wat onbekend. Dat komt omdat de meeste mensen het gewoon wilde haver noemen. Het is belangrijke voeding voor paarden. De reden daarvoor is juist omdat het zo energiek is en de paarden zal voorzien van de nodige kracht om te presteren.

Het wordt niet meteen gebruikt als voeding voor mensen maar kent wel een groot aantal gebruiken in de alternatieve geneeskunde. Het kan zeer gunstig zijn wanneer mensen te maken hebben met stress, spanningen of zelfs last hebben van een depressie.

De werking van avena sativa heeft een ontspannend effect op het zenuwstelsel en zal daardoor spanningen of stress kunnen bestrijden.

De meest bekende gebruiken in het Westen zijn problemen tijdens de menstruatie. Omdat het ontspannend werkt zal het ook licht verdovend werken en op die manier krampen en andere pijn helpen bestrijden tijdens de menstruatie. Vrouwen gebruiken dit ook vaak om het libido op te krikken.

Werking van Avena Sativa

Tonic voor de urinewegen

De plant wordt gezien als een tonic voor de urinewegen. Dit heeft vooral te maken met zijn vochtafdrijvende werking. Het zal er op die manier voor zorgen dat er meer urine wordt afgevoerd via de nieren. Dat zal ervoor zorgen dat de urinewegen met name de nieren en de blaas extra goed worden gereinigd.

Gerelateerd:  Elfenbloem Pillen Voor het Libido en Erectie

Ook ophoping van schadelijke stoffen in de baarmoeder zal door deze reinigende werking kunnen profiteren.

Men gebruikt het ook vaak als een bescherming tegen blaasontsteking. Hoewel het blaasontsteking niet zal genezen kan het wel helpen om de gezondheid van de blaas op punt te houden. En daarmee de kans op het besmetten van een bacterie drastisch doen terugdringen.

Libido verhogende werking bij vrouwen

Men weet niet meteen waarom dit kruid een libido verhogende werking heeft bij vrouwen. Waarschijnlijk komt het door het verbeteren van de gemoedstoestand. Daardoor voelen vrouwen zich gelukkiger en hebben ze ook automatisch meer zin in seks.

Potentie verhogen bij mannen

Men gaat er ook van uit dat het de erectie bij mannen gaat verbeteren. Het mechanisme achter deze gunstige eigenschap is dat het kruid ervoor zal zorgen dat er meer vrij testosteron in het lichaam beschikbaar is. Daardoor zou de opwinding toenemen en de erectie makkelijker tot stand komen. Verder zien we bij de werking van avena sativa ook een daling van de aromatase. Dit zou er ook voor zorgen dat er minder testosteron zal worden omgezet in oestrogeen waardoor we dus automatisch ook te maken hebben met een hogere potentie.

Menstruatie of PMS

We hebben het reeds gehad over de werking van avena sativa en dat die gunstig is voor vrouwen tijdens de menstruatie. Het zal vooral problemen zoals buikkrampen gaan verhelpen. Dit is te verklaren doordat de werking van avena sativa licht ontspannend is op het zenuwstelsel en daardoor ook pijnstillend zal werken.



Verdere problemen die kunnen worden verholpen is het opgeblazen gevoel en het overmatig vasthouden van vocht verhinderen.

Gerelateerd:  Wat is de werking van Hibiscus Thee?

Hoe avena sativa gebruiken?

De werking van avena sativa kan het best tot zijn recht komen wanneer we een supplement gebruiken. Dan hebben we elke dag dezelfde dosering en kunnen de effecten zichtbaar worden.

Niet alleen vrouwen kunnen hier baat bij varen. Ook mannen tijdens de overgang kunnen het gebruiken omdat het de natuurlijke aanmaak van testosteron zal stimuleren.

Delen op:


Volg ons op: