Werking van Adaptogenen?

adaptogenen

Delen op:


Volg ons op:

Werking van Adaptogenen?

adaptogenen tegen depressieAdaptogenen zijn natuurlijke middelen die het lichaam zullen helpen aanpassen aan bepaalde veranderingen. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met het veranderen van de balans tussen de hormonen. Als gevolg van stress.

De werking van adaptogenen zal hierdoor de gevolgen van stress of de verkeerde balans tussen de hormonen helpen herstellen.

Voorbeelden daarvan zijn het blokkeren van overtollig cortisol en prolactine. En het blokkeren van de aromtase. Dat is de omzetting van testosteron naar oestrogeen. Daardoor worden gunstige effecten bereikt op vlak van het testosteron, het libido, de gemoedstoestand, de lichaamssamenstelling en vele andere.

Om die reden zal de werking van adaptogenen bijna altijd het testosteron gaan verhogen. Het libido verbeteren en zal het ook vaak kunnen worden ingezet tegen depressie. Problemen als slapeloosheid en angst worden ook aangepakt. De werking van adaptogenen kan vaak even krachtig zijn als medicatie die wordt gegeven voor deze problemen.

Ook hebben ze een gunstig en positief effect op de aanmaak van onze neurotransmitters. Dit zijn dan vooral dopamine, serotonine en endorfine. Op die manier kunnen we beter omgaan met onze emoties en zullen we ook minder vatbaar zijn voor stress of voor het krijgen van depressie. Dit is dan ook dezelfde manier hoe de meeste medicijnen tegen depressie zullen werken.

Zij zullen op een chemische manier de hoeveelheid serotonine of dopamine in de hersenen doen stijgen. Iets wat we dus ook met natuurlijke middelen die tot de adaptogenen behoren kunnen verwezenlijken. Zonder de gekende bijwerkingen van de medicijnen tegen depressie natuurlijk.

Gerelateerd:  Kruiden Tegen Vermoeidheid

Ashwagandha

withania somniferaOm een voorbeeld te geven, ashwagandha blijkt even krachtig te zijn als het medicijn lorazepam wanneer het gaat om angst bestrijden en spanning in het lichaam te behandelen.

Lorazepam is een spierontspanner en werkt op dezelfde manier als ashwagandha. Natuurlijk behoort ashwagandha tot de natuurlijke middelen en gaat dit niet gepaard met de vele bijwerkingen van chemische medicijnen zoals lorazepam. (bron)

Ashwagandha zal vooral de effecten van stress tegengaan. Dit heeft een gunstige invloed op onze gemoedstoestand. We voelen ons duidelijk een stuk beter. Het kruid heeft ook gunstige effecten bij mensen die te maken hebben met depressie.

Het verhoogt zowel bij mannen als bij vrouwen het libido. En zal de vruchtbaarheid bij mannen verbeteren.Ook heeft men kunnen aantonen dat mannen met een verminderde vruchtbaarheid of mannen met een gebrek aan testosteron, enorm veel voordeel kan doen bij het gebruik van Ashwagandha. Zo is het supplement in staat om het testosteron met bijna de helft te verhogen bij deze mannen.

Rozenwortel

rozenwortel adaptogeenRozenwortel groeit in hoge gebieden. We vinden de plant oorspronkelijk terug in de gebergten van Rusland. Het kan groeien in de slechtste omstandigheden. Rozenwortel zal de neurotransmitters gaan stimuleren. Daardoor zal een verhoogde aanmaak van serotonine plaatsvinden.

Dit is vooral gunstig bij problemen die te maken hebben met stress, depressie en vermoeidheid. Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat rhodiola kan worden gebruikt bij mensen met depressie. En dat het de fysieke en de mentale prestaties kan verbeteren bij mensen die onder stress staan. Ook zal het vermoeidheid als gevolg van stress tegenwerken.

Gerelateerd:  PMS (premenstrueel syndroom) symptomen bestrijden

Een supplement van rozenwortel heeft een stimulerend effect en kan bij hoge dosissen zorgen voor slaapproblemen.

Russische Ginseng

russische ginseng adaptogene werkingRussische Ginseng zal ook worden ingezet bij problemen met stress. Hoewel ze de naam Ginseng heeft, behoort deze plant uiteindelijk niet tot de ginseng familie. De officiële naam luidt Eleuthrococcus senticosus. (*)

Het wordt vooral gebruikt in landen zoals China en Rusland. De plant heeft een stimulerend effect op het immuunsysteem. Het wordt gebruikt tegen verkoudheden en griep.

Ook bevat het kruid antivirale eigenschappen. Dit kan worden gebruikt wanneer we te maken hebben met herpes opstootjes. Het zal de uitbraak van een herpes aanval sneller kunnen herstellen. En kan ook gebruikt worden als preventie tegen een herpes aanval.

Daarnaast zal het de concentratie verbeteren en de fysieke prestaties verbeteren. Ook gaat de algemene gemoedstoestand verbeteren bij het gebruik van een supplement met Russische of Siberische ginseng.

Ginkgo

ginkgo adaptogeenGinkgo heeft blokkerende effecten op de aromatase. Het zal ervoor zorgen dat er minder testosteron wordt omgezet in oestrogeen. Ook zal het prolactine en cortisol worden geblokkeerd wanneer dit te hoog wordt.

Ginkgo heeft vooral gunstige effecten op de gemoedstoestand, libido en erectie bij mannen. Dit komt doordat het de bloedvaten wijder gaat maken. Er komt een verhoogde hoeveelheid stikstof in het bloed die ervoor gaat zorgen dat de bloedvaten uitzetten. Dit heeft meteen gunstige effecten op de bloeddruk en op de bloedsomloop in het algemeen. Waardoor er makkelijker bloed naar de geslachtsdelen kan stromen. En de erectie makkelijker tot stand komt.

Ook heeft men gunstige effecten kunnen bereiken via onderzoeken bij mensen die lijden aan depressie. Zo zou ginkgo supplement de gemoedstoestand helpen stimuleren.

Gerelateerd:  Natuurlijke Behandeling Tegen Herpes

De supplementen van ginkgo mogen echter niet gebruikt worden bij mensen die medicatie nemen om het bloed dunner te maken. Of toch zeker niet zonder eerst de arts te verwittigen. Omdat het gebruik ervan zou kunnen zorgen dat het bloed te dun wordt en dat we daardoor een hoger risico lopen op inwendige en uitwendige bloedingen.

Hoe werken deze adaptogenen

De werking van adaptogenen zal zich vooral gaan concentreren op stress. De gevolgen van stress zullen meteen worden aangepakt door de adaptogene werking van deze kruiden.

Bij het ontstaan van stress zal de balans tussen de hormonen verstoord worden. Deze verstoring wordt meteen opgemerkt door de adaptogenen. En er wordt ingegrepen door de verhoging van ongewenste hormonen te blokkeren.

Daardoor hebben ze allemaal soortgelijke resultaten op vlak van gemoedstoestand, hormonen, libido, testosteron, erectie en andere gunstige effecten die te maken hebben met onze hormoonbalans.

Daarbij krijgen we nog een verhoging en stimulerend effect op de neurotransmitters in het lichaam. Waardoor we nog kunnen genieten van een extra bescherming tegen stress, depressie en een verbeterde emotionele gezondheid bereiken.

Delen op:


Volg ons op: