Beste Kruiden voor de Menopauze

kruiden voor de menopauze

Delen op:


Volg ons op:

Beste Kruiden voor de Menopauze

menopauzeKruiden voor de menopauze kunnen helpen om zeer irritante symptomen te helpen onderdrukken. Die zijn dan meestal een gevolg van het dalende oestrogeen of van het schommelend oestrogeen. Deze kruiden voor de menopauze zullen het schommelend of dalend oestrogeengehalte helpen opvangen. En daarmee ook belangrijke symptomen doen afnemen.

Symptomen die kunnen optreden zijn nachtzweten, stemmingswisselingen, laag libido, opvliegers, droge vagina … Bijna elke vrouw heeft ermee te maken. Diegene die niet te maken krijgen met deze symptomen. Of die daar weinig last van hebben, behoren echt tot de minderheid en mogen zich gelukkig prijzen.

Kruiden voor de menopauze kunnen gebruikt worden wanneer de vrouw de 50 nadert of reeds de 50 gepasseerd is. Dat is meestal de periode dat de overgang begint. Het kan echter ook voorkomen dat vrouwen jonger dan 50 reeds in de menopauze beland zijn. Om dat met zekerheid te kunnen stellen dienen vrouwen jonger dan 50, twee jaar lang geen menstruatie meer te hebben. Vrouwen die ouder zijn moeten daarvoor één jaar lang rekenen.

Bijna de helft van de vrouwen tijdens de overgang zal de symptomen als ernstig beschouwen. Het is dus belangrijk dat er zaken zijn die we kunnen gebruiken om dat leed te verzachten. De kruiden voor de menopauze zullen specifieke problemen aanpakken.

Er bestaan geen kruiden voor de menopauze die echt alle mogelijke symptomen gaan aankaarten. Vaak zal een combinatie van verschillende kruiden voor de menopauze moeten gebruikt worden. Toch zijn er enkele die heel wat voordelen kunnen bieden.

Gerelateerd:  Beste Kruiden Tijdens de Menopauze

Zwarte zilverkaars

zwarte zilverkaars menopauzeZwarte zilverkaars zijn heel effectieve kruiden voor de menopauze. Vooral omdat de plant zal werken als oestrogeen. Vrouwen die last hebben van een schommelend oestrogeengehalte of met een sterke verlaging te maken hebben, zullen hierdoor dus stevig worden geholpen.

De belangrijkste kenmerken van deze kruiden voor de menopauze zijn het behandelen van symptomen zoals stemmingswisselingen, opvliegers en nachtzweten met moeilijk slapen als gevolg.

Het kruid hoeft zich ook zeker niet te beperken tot vrouwen die zich in de overgang bevinden. Het kan heel goed gebruikt worden door jongere dames die het willen gebruiken om makkelijker zwanger te worden of tijdens het geven van borstvoeding.

Het supplement wordt echter beter niet gebruikt tijdens de zwangerschap en ook niet wanneer reeds oestrogeengerelateerde kanker werd vastgesteld.

Dong Quai

dong quai menopauzeDong Quai wordt ook gezien als één van de betere kruiden voor de menopauze. Omdat ze net als bij de zwarte zilverkaars de vrouwelijke hormonen gaan ondersteunen. En wanneer een tekort aanbreekt zullen ze dat helpen opvullen.Ze zullen er niet meteen voor zorgen dat het oestrogeen gaat toenemen. Maar wel zullen ze helpen de processen die door het oestrogeengehalte afhankelijk zijn, gaan stimuleren.

Dat betekent dat we problemen zoals opvliegers, een laag libido, vaginale droogheid en pijn tijdens het vrijen kunnen verhelpen met deze supplementen.

Door zijn balancerende en ondersteunende werking op de hormonen staan deze kruiden voor de menopauze ook bekend om zijn gunstige eigenschappen dat het de veroudering gaat uitstellen.

Daarnaast kunnen ze heel goed gebruikt worden door jongere vrouwen die problemen hebben met de menstruatiecyclus. Wanneer door een verkeerde balans tussen de hormonen, de menstruatie onregelmatig loopt. Dan zal dong quai ingrijpen en deze disbalans gaan herstellen.

Gerelateerd:  Kruiden die het cortisol verlagen

Sint-Janskruid

sint janskruid menopauzeSint-Janskruid is een heel goed middel om de gemoedstoestand op te krikken. Het kan dus gebruikt worden als kruiden voor de menopauze bij vrouwen die last hebben van een depressie. Of vrouwen die zich vaak neerslachtig voelen als gevolg van deze moeilijke periode.

De belangrijkste werking wordt dus in verband gebracht met onze gemoedstoestand en depressie.

Onderzoeken hebben aangetoond dat de werking van de plant tegen depressie, even krachtig is als de medicijnen die gebruikt worden. Ook hebben er zich een stuk minder bijwerkingen voorgedaan.

Wat vooral van belang is, is dat wanneer we teveel last hebben van stress en of slapeloosheid, we ook kunnen rekenen op de heilzame werking van sint-janskruid.

Het kruid zal ervoor zorgen dat de hoeveelheid serotonine in de hersenen wordt verhoogd. Waardoor we ons automatisch een stuk beter voelen. Sint-Janskruid supplement kan dus heel goed helpen om deze moeilijke periode door te komen.

Ginseng

ginseng menopauzeGinseng kan gezien worden als het best geschikte algemene kruid voor de menopauze. Omdat het op zoveel verschillende vlakken zijn werking zal hebben. Om die reden kunnen alle vrouwen tijdens de overgang of menopauze hier wel hun voordeel uit doen.

Ginseng is belangrijk voor onder meer onze gevoeligheid tegen stress te verbeteren. Daarnaast zal het belangrijke symptomen van de menopauze helpen bestrijden. Dit zijn dan vooral opvliegers, slapeloosheid, vermoeidheid en nachtzweten.

Wat het kruid hier dan kan doen is zorgen voor een verbeterde gezondheid. Dit komt in de vorm van een versterkte relaxatie, verbeterde slaap en een verbeterde gemoedstoestand.

De plant wordt gezien als een adaptogeen. Dat is een bestandsdeel die het lichaam zal helpen omgaan met stress. De werkzame bestandsdelen daarvoor zijn dan hoofdzakelijk saponines. Waarvan bij ginseng vooral de ginsenoïden een belangrijke rol spelen.

Gerelateerd:  Grotere Boezem Op een Natuurlijke Manier!

Adaptogenen zullen de afweer tegen fysieke en mentale stress verhogen. De plant heeft ook een stabiliserend effect op vele verschillende mechanismen in het lichaam.

Waardoor we dus beter zullen slapen en een verbeterde gemoedstoestand zullen krijgen. Dit is hoofdzakelijk het gevolg van de verhoogde hoeveelheid serotonine en dopamine.

Een supplement met ginseng kan worden genomen om de symptomen van de menopauze te kunnen onderdrukken.

Rhodiola

rhodiola menopauzeRhodiola wordt ook wel goudwortel genoemd. Het is een plant die vooral voorkomt in Rusland, Siberië en in andere delen van Azië. Het kruid wordt gezien als een gunstig middel tegen stress en vermoeidheid.

Vrouwen die last hebben van een verslechterde gemoedstoestand, kunnen hier baat bij hebben. Omdat het ook de hoeveelheid serotonine zal verhogen die in onze hersenen wordt vrijgegeven en aangemaakt. Dit zorgt voor een duidelijk verbeterde gemoedstoestand.

Het gebruik ervan zal zorgen voor een verhoogde hoeveelheid energie. Daarbij zien we ook een verbetering van de concentratie en van het geheugen in het algemeen.

Een supplement met rhodiola kan echter niet in hoge hoeveelheden worden genomen. Omdat het stimulerend effect in te hoge dosissen kan zorgen voor slaapproblemen.

 

Delen op:


Volg ons op: