Wat zijn de voordelen van ginseng?

voordelen van ginseng

Delen op:


Volg ons op:

De vele voordelen van ginseng

ginsengWanneer we het hebben over ginseng. Dan kunnen we verschillende soorten bedoelen. Er is eigenlijk maar één echte ginseng. En dat is de Panax Ginseng. Hoewel er ook nog Amerikaanse en Russische of Siberische bestaat. We hebben zelfs ook nog heel wat andere kruiden die ook aan deze familie verwant gemaakt werden. Hoewel ze er niets mee te maken hebben.

Deze soorten hebben allemaal een soortgelijke werking als Panax Ginseng. Maar uiteindelijk hoort alleen de Amerikaanse soort bij de echte Panax familie. Andere benamingen van Panax Ginseng zijn Koreaanse, Rode en Chinese Ginseng.

Stress verlagen

De belangrijkste werking van Panax Ginseng is om stress te verlagen. (1)

Een belangrijk onderzoek waarbij 30 deelnemers vrijwillig aan deelnamen, stelden vast dat hun gemoedstoestand verbeterde. Ze hadden ook een duidelijk verbeterde psychologische toestand. Men nam 8 dagen lang 200 mg van een extract. Men zag dat de vrijwilligers mentaal sterker waren en dus minder gevoelig waren voor stress toestanden. Bij een dubbele dosis waren de effecten nog gunstiger. (2)

Geheugen stimuleren

Het geheugen werd gestimuleerd. Men gaat er echter van uit dat deze gunstige werking op het geheugen te maken heeft met het uitstellen van de vermoeidheidsfactor. Deze stelling kreeg nog meer bijval wanneer men vaststelde dat bij mensen die niet vermoeid waren, er geen significante verbetering werd bevonden ten opzichte van het geheugen. (3)

Gerelateerd:  Welke kruiden zijn goed voor de erectie?

Bloedsuiker verlagen

Er zijn heel wat onderzoeken die kunnen aantonen dat de werking van panax ginseng de bloedsuiker gaat verlagen. Op die manier kunnen mensen met diabetes of mensen met een verhoogd risico op diabetes, daar voordeel uit doen.

Een verhoogde bloedsuiker heeft een verhoogde kans op diabetes doordat de pancreas voortdurend insuline moet aanmaken. Op termijn kan insulineresistentie ontstaan. Waardoor de bloedsuiker voortdurend hoog zal worden. En we dus uiteindelijk diabetes ontwikkelen.

In volgend onderzoek zien we een daling van 27% van de bloedsuikerwaarden. Daarvoor was niet meteen veel tijd nodig. Verlagingen van de bloedsuiker werden vastgesteld na 45, 60, 90 en na 120 minuten na het nemen van een supplement.  (4)

In dit onderzoek zien we een verbeterde insuline gevoeligheid bij mensen die een fysieke training hebben ondergaan. De deelnemers kregen een extract van 20 gram per dag toegediend. Ze kregen dit in een glas water van 200 ml. Daarbij stelde men vast dat spierschade en ontstekingen als gevolg van fysieke training konden worden verminderd. En als gevolg daarvan een verbeterde insuline gevoeligheid ontstond. (5)

Erectie verbeteren

erectie verbeteren ginsengMiddelen die de erectie stimuleren zullen in de meeste gevallen een soortgelijke werking hebben. Ofwel zullen ze de angst wegnemen en de stress verlagen. Dat is dan vooral bij mannen die te maken hebben met erectieproblemen als gevolg van faalangst of druk.Daarnaast zijn er erectiebevorderende middelen die de bloedvaten zullen wijder maken. Als gevolg van een verhoogde hoeveelheid stikstof in het bloed. Dat zal ervoor zorgen dat de bloeddruk gaat dalen en het bloed makkelijker naar de penis kan stromen.

En verder zijn er nog de middelen die de mannelijke hormonen gaan stimuleren en daardoor ook bijdragen aan een krachtige erectie en een verhoogde potentie.

Gerelateerd:  Natuurlijke Behandeling Tegen Herpes

Hoe verbetert ginseng de erectie?

Bij ginseng zien we twee van de drie genoemde mechanismen terugkomen. We zien een daling van de hoeveelheid stress. Iets wat bij mannen met faalangst of angst om te presteren kan helpen om de erectie te verbeteren.

Verder is er ook het bloeddruk verlagend effect die de bloedsomloop zal helpen stimuleren. En daarbij zal helpen om bloed naar de penis te laten stromen. Door deze twee factoren werd een verbeterde erectie vastgesteld bij het gebruik van relatief hoge dosissen panax ginseng.

In het eerste onderzoek zien we een verbeterde werking van de erectie. Bij 60% van de deelnemers was dit effect te zien bij een dosis van 900 mg. Ze hadden allen last van erectieproblemen. Deze hoeveelheid werd 3 keer per dag toegediend. (6)

We zien bijvoorbeeld dat saponines in de plant hoofdzakelijk ervoor gaan zorgen dat de spieren in de penis gaan ontspannen. En daarbij zorgen voor een verhoogde hoeveelheid stikstof waarbij de bloedvaten wijder worden en de bloeddruk gaat dalen. (7) Deze potentieverhogende werking zien we ook terugkomen bij tribulus terrestris.

Cholesterol verlagen

De antioxidante werking van ginseng zou in staat zijn om DNA schade en cholesterol te verlagen. In een onderzoek werden 57 mensen gebruikt. Bij hen werd na 8 weken een daling vastgesteld van de oxidatieve schade, waarbij ook een daling werd opgemerkt van het LDL cholesterol.

Interessant genoeg werd deze daling opgemeten bij zowel de deelnemers die hoge dosissen namen, als de deelnemers die lage dosissen namen. Men kon daaruit vaststellen dat ginseng in staat is om zowel het LDL cholesterol te verlagen als de schade die wordt aangebracht door het oxiderend LDL te herstellen. (8)

Gerelateerd:  Kruiden Tegen Vermoeidheid

Aderverkalking bestrijden

Wanneer we op bovenstaand onderzoek vertrouwen. Dan zouden deze effecten ook kunnen worden doorgetrokken op vlak van aderverkalking of het verharden van de aders. En we vonden daar inderdaad een onderzoek over.

Een onderzoek werd uitgevoerd bij 17 gezonde mensen. Waarvan 9 mannen en 8 vrouwen, allen waren dertigers. We zien dat ginseng in staat was om de symptomen van aderverkalking tegen te gaan. De ginsenosides waren hier gedacht een actieve rol in te spelen. (9)

panax ginseng voordelen

Bloeddruk verlagen

Ironisch genoeg zien we in volgend onderzoek dat we met ginseng kunnen de bloeddruk verlagen. Hoewel het hier een soortgelijk onderzoek betreft zoals in de blok hierboven. Hier hadden de deelnemers echter last van hypertensie of een te hoge bloeddruk. Men stelde een daling vast van de bloeddruk. Zowel de diastolische als de systolische bloeddruk ging dalen. Maar hier zag men echter geen verandering van de symptomen van aderverkalking. (10)

Menopauze

Vrouwen die last hebben van een depressie na de menopauze kunnen ook worden geholpen met het gebruik van ginseng. Een onderzoek waarbij 384 vrouwen aan deelnemen. Zij hadden allemaal de overgang achter de rug. Ze hadden last van symptomen van depressie.

De vrouwen stelden vast dat de gemoedstoestand gebeterd was. Men is echter niet zeker hoe dit werd tot stand gebracht. Gedacht wordt aan de stressverlagende effecten van de plant. Want hormonale waarden zoals oestrogeen werden niet veranderd tijdens dit onderzoek. (11)

Besluit

Al deze effecten kunnen worden bereikt door een Panax Ginseng supplement te gebruiken. Met uitzondering van de erectie verbeterende effecten. Die werden bereikt door het gebruik van Rode ofwel Koreaanse Ginseng. Dat is de originele Panax vorm, maar dan in zijn ongepelde en originele vorm. Rode ginseng wordt ook gebruikt als behandeling tegen herpes.

Panax Ginseng kunnen we hier online bestellen

Koreaanse Ginseng kunnen we hier online bestellen

 

Delen op:


Volg ons op: