Wat zijn opvliegers en wat kunnen we doen tegen opvliegers?

opvliegers symptomen

Delen op:


Volg ons op:

opvliegersWe hebben met heel wat symptomen te maken tijdens de menopauze en tijdens de premenopauze. Zowat de helft of zelfs nog iets meer dan de helft van de vrouwen zal ermee te maken krijgen. Deze symptomen worden veroorzaakt door een dalende aanmaak van oestrogeen in het lichaam van de ouder wordende vrouw. Deze daling zorgt ervoor dat we met schommelingen te maken krijgen in het lichaam. Schommelingen van het oestrogeengehalte zijn de oorzaak voor het ervaren van deze vele symptomen.

Van de vele symptomen is de belangrijkste het last hebben van opvliegers. Opvliegers kunnen ervoor zorgen dat we het plots heel warm krijgen. Ze kunnen problemen veroorzaken om te slapen. En kunnen een reeks van andere symptomen gaan triggeren. Waaronder een wisselende gemoedstoestand, een verlaagd libido, plots gaan zweten, stress en vele andere.

Gelukkig zijn er een aantal natuurlijke middelen die we kunnen gebruiken om deze symptomen te gaan bestrijden. Zij zullen in bijna alle gevallen helpen om de natuurlijke aanmaak van oestrogeen te gaan bevorderen. Dat zal op zijn manier zorgen voor een duidelijke verbetering van vele symptomen tijdens de menopauze. Waaronder dus voornamelijk opvliegers.

Het oestrogeengehalte in het lichaam kunnen we vergelijken met een thermometer. Wanneer de hoeveelheid sterk gaat dalen krijgen we te maken met opvliegers. Dit komt doordat het lichaam de natuurlijke lichaamstemperatuur minder goed kan herkennen en regelen.

De natuurlijke middelen die helpen het oestrogeen ondersteunen zullen dus op hun beurt ook helpen de lichaamstemperatuur in balans te houden. Waardoor we niet alleen minder last krijgen van opvliegers. Maar ook beter gaan slapen. Kunnen genieten van een betere gemoedstoestand. Minder stress ervaren en ook duidelijk minder gespannen rondlopen gedurende deze toch wat moeilijke periode in ons leven.

Gerelateerd:  Wat is een DIM Supplement | Voordelen & Bijwerkingen

Natuurlijke middelen tegen opvliegers

Zilverkaars

Zilverkaars is misschien wel het meest gekende of meest gebruikte natuurlijke middel tegen opvliegers. Deze kruiden tegen opvliegers zullen ervoor zorgen dat de aanmaak van oestrogeen vlotter gaat verlopen. Dit is te danken aan de plant zijn natuurlijke oestrogenen. Zij gaan in het lichaam gaan werken als oestrogeen waardoor de belangrijkste symptomen van de menopauze, de opvliegers gaan afnemen.

Vitamine E

Vitamine E is een zeer belangrijke vitamine. Ze wordt gezien als een antioxidant en kan een gunstig effect hebben op onze huid. Zo wordt het meestal gebruikt om de veroudering van de huid tegen te gaan. Tijdens de menopauze kan vitamine E dus van pas komen om de vorming van rimpels en dergelijke tegen te gaan.

Maar vitamine E kan ook worden gebruikt om opvliegers tegen te gaan. Onderzoeken hebben dat namelijk kunnen aantonen.

De aanbevolen hoeveelheid voor vitamine E bedraagt 400 IU. Het is niet aangeraden om hogere hoeveelheden te gebruiken. Omdat het risico op bloedingen dan weer te hoog wordt.

Maar de aanbevolen dosis van 400 IU kan de kans op opvliegers. En de vorming van rimpels op de huid dus sterk doen afnemen.Ontspan

Verder is het van groot belang dat we leren te ontspannen. Wanneer we last hebben van opvliegers dan is ontspannen zeker van groot belang. We kunnen op enorm veel manieren ontspannen.

Bijvoorbeeld kunnen we starten om iets meer te bewegen. Dat kan dan door elke dag een wandeling te maken. Of door te gaan fietsen.

Gerelateerd:  Werking van Epimedium bij vrouwen

Yoga is ook een goede manier om opvliegers de baas te kunnen. Zonder daarvoor te investeren. Er zijn talloze video’s over yoga te bekijken op het internet. Op Youtube bijvoorbeeld, zo kunnen we gratis en voor niks yoga uitoefenen en terug leren ontspannen.

Een relaxerend bad kan ook een belangrijke rol spelen in de efficiƫntie van opvliegers. Doordat we meer ontspannen door het leven gaan hebben we minder te maken met stress. Wat dan weer de kans op symptomen gaat doen afnemen.

 

 

Delen op:


Volg ons op: