Libido verhogen bij vrouwen

libido verhogen bij vrouwen

Delen op:


Volg ons op:

Hoe kunnen we het libido verhogen bij vrouwen?

Het libido verhogen bij vrouwen kan in sommige gevallen nodig zijn.

Dit houdt in :

  • Verlies van seksueel verlagen
  • Niet meer opgewonden kunnen worden
  • Geen orgasme meer kunnen krijgen, geen voldoening meer tijdens de seksuele interactie
  • Pijnlijke seksuele gemeenschap

libido verhogen vrouwenDeze problemen kunnen van fysieke of psychologische aard zijn. Fysieke oorzaken kunnen diabetes, hartziekten, problemen met het zenuwstelsel of hormonale problemen. Een andere oorzaak is ook dat pijnstillers of andere medicatie kan werken op het libidoverlies.

Psychische oorzaken kunnen stress en angst zijn. Zich voortdurend zorgen maken, depressie of problemen in de relatie of in het huwelijk.

Problemen met het libido zijn absoluut normaal bij vrouwen. Dat komt bij iedereen voor in het leven. Echter wanneer de problemen wekenlang blijven aanhouden. Dan dienen we daar beter iets aan te doen. We kunnen advies vragen bij een arts. Of we kunnen middelen gebruiken die gekend staan voor het verhogen van het libido bij vrouwen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwen met een laag libido meestal te maken hebben met lagere androgene waarden. Die zouden in rechtstreeks verband staan met het libidoverlies. (1)

Tribulus Terrestris

Tribulus terrestris heeft in een aantal onderzoeken gunstige effecten aangetoond op het libido bij vrouwen. We kennen tribulus terrestris vooral van de vele soorten supplementen. Het is waarschijnlijk één van de meest gebruikte natuurlijke middelen in verschillende supplementen. Die supplementen moeten ofwel het testosteron verhogen, ze moeten de spiermassa helpen opbouwen, de erectie verbeteren, het libido verhogen of de penis langer maken.

Gerelateerd:  Wat is de werking van lavendel op het lichaam?

Hoewel er veel onzin wordt geschreven over tribulus terrestris zijn er toch een groot aantal feiten te melden over deze belangrijke plant. We kunnen met bijna 100% zekerheid zeggen dat tribulus terrestris één van de meest krachtigste alternatieven is voor viagra, wanneer het gaat om impotentie bij mannen.

Dit komt  doordat tribulus terrestris zal zorgen voor een bloedvaten verwijdende werking. Dat stimuleert de bloedsomloop naar de geslachtsdelen. Waardoor makkelijker een erectie ontstaat. Dit kunnen we met zekerheid zeggen. (2)

tribulus libido womenWetenschappelijke onderzoeken tonen libido verhogend effect van tribulus aan

Onderzoek 1

Vrouwelijke patiënten werden behandeld met 250 mg tribulus terrestris. Ze waren allemaal nog in hun vruchtbare periode en hadden te kampen met een laag libido. Het onderzoek duurde in totaal 90 dagen, waarbij 1 tablet werd gebruikt per dag. Men ging daarbij het seksueel functioneren van de vrouwen goed onderzoeken. Er werd vastgesteld dat bij 106 van de vrouwen een verbetering werd vastgesteld. Dat was goed voor 88% van de deelneemsters. Men kwam tot de conclusie dat tribulus terrestris veilig is voor vrouwen in de behandeling van een verlaagd libido. (3)

Onderzoek 2

Een volgend onderzoek werd uitgevoerd bij post-menopauze vrouwen. Vrouwen die de menopauze reeds voorbij waren. Ze gingen daarbij 750 mg tribulus terrestris supplement per dag toedienen en dit gedurende 120 dagen. Men ging vele verschillende functies en hormonen bestuderen gedurende het onderzoek. Waaronder het prolactine totaal testosteron, globuline en schildklierhormoon.

tribulus terrestris libido vrouwIn totaal waren er 36 vrouwen die de studie volbrachten. De verschillen tussen tribulus terrestris en het placebo waren duidelijk. Er werd een verbetering vastgesteld op vlak van de opwinding. Er werd minder pijn ervaren tijdens de seks. Het bevochtigen van de vagina werd verbeterd en de mogelijkheid om een orgasme te krijgen nam toe bij het gebruik van tribulus terrestris.

Gerelateerd:  5 Meest Krachtige Kruiden Tegen Impotentie

Men concludeerde dat tribulus een veilig alternatief is om een laag libido te behandelen bij vrouwen na de overgang. Het was in staat om de symptomen te verminderen en gaf daarbij weinig tot geen bijwerkingen. De vermoedelijke reden waarom tribulus terrestris in dit onderzoek het libido kon verhogen werd geacht op een stijging van het testosteron gehalte in de vrouwen. (4)

Onderzoek 3

Het volgende onderzoek toonde nogmaals aan dat tribulus terrestris kan helpen het libido verhogen bij vrouwen. In dit onderzoek werd vastgesteld dat het kruid het libido kon verhogen bij vrouwen met een verminderde zin in seks. Waarbij ook het verlangen werd vergeleken. Ook de mogelijkheid om opgewonden te raken en om te genieten van de geslachtsgemeenschap werd opgemeten. Al deze resultaten waren zeer gunstig bij het gebruik van het supplement. (5)

Ashwagandha

ashwagandha zin in seksAshwagandha of Withania Somnifera is een ander middel die kan gebruikt worden om te kunnen het libido verhogen bij vrouwen. Ashwagandha is een kruid uit de Ayurveda. Het wordt reeds duizenden jaren gebruikt om de vitaliteit bij mannen en bij vrouwen te verbeteren.

We zien vooral gunstige effecten op het verlagen van angst en stress door gebruik van het kruid. Maar ook op vlak van het verlaagde libido bij vrouwen. (6)

Men ziet echter vooral gunstige effecten bij ashwagandha wanneer het libidoverlies veroorzaakt wordt door stress gerelateerde problemen. Vooral dan dankzij het stress verlagende effect van de plant.

Withania somnifera wordt ook gezien als een alternatief tegen slaapmedicatie en medicatie tegen (lichte) depressie. Maar dus ook kan helpen het libido verhogen bij vrouwen. (7)

Gerelateerd:  Kunnen We Ashwagandha Tegen Depressie Gebruiken?

Ashwagandha kunnen we gebruiken via een supplement. Het mag echter niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap omdat het een ontspannend effect heeft op de spieren in de baarmoeder en daardoor een miskraam zou kunnen veroorzaken.

Wanneer we te maken hebben met een traagwerkende schildklier kan dit kruid heel goed helpen om de schildklierhormonen te stimuleren. Maar wanneer we reeds een hyperactieve schildklier hebben, ofwel een schildklier hebben die te snel werkt. Dan kan dit kruid ervoor zorgen dat de schildklier overactief wordt.

DIM Supplement

spruiten dim libido vrouwEen DIM supplement zal het libido verhogen bij vrouwen. Dit komt doordat het slechte oestrogenen of gebruikte oestrogenen uit het lichaam zal helpen verwijderen door de lever te stimuleren. Daarnaast zal het de aanmaak van goede oestrogenen helpen stimuleren. Dat heeft een groot aantal voordelen bij vrouwen.

Niet alleen tijdens de menopauze zullen vrouwen het libido kunnen verhogen. Omdat het teveel of tekort aan oestrogeen wordt aangepakt krijgen we minder symptomen zoals een slecht humeur of depressie. De verbeterde gemoedstoestand en de betere balans tussen de hormonen zorgt dus voor het stimulerend effect op de seksualiteit.

Verder zal een DIM supplement ook helpen als preventie tegen borstkanker, baarmoederkanker en kan het nuttig zijn om osteoporose te vermijden. Dat geldt dan vooral tijdens de menopauze. Wanneer het oestrogeen begint te schommelen en symptomen zoals opvliegers en nachtzweten opduiken. Dit schommelend oestrogeen wordt opgevangen door de natuurlijke aanmaak van het vrouwelijk hormoon te stimuleren.

DIM supplement wordt vervaardigd uit diindolylmethaan. We kunnen dit ofwel aanmaken door kruisbloemige groenten te eten zoals broccoli, bloemkool, radijzen en spruiten. Of we kunnen een supplement met de stof diindolylmethaan gebruiken.

Delen op:


Volg ons op: