Ylang Ylang Etherische Olie En Zijn Eigenschappen Voor De Gezondheid

ylang ylang etherische olie

Delen op:


Volg ons op:

Ylang Ylang etherische olie komt van de bloemen van de Ylang Ylang(Cananga odorata) boom. De naam betekent eigenlijk letterlijk, bloem der bloemen. De naam werd gegeven omwille van zijn unieke, bloemige geur. Het wordt gebruikt in de meest verkochte parfums ter wereld.

Hoewel  de populairste gebruiken zich vooral vestigen in de cosmetica, zoals huidproducten en haarproducten. Toch heeft deze etherische olie nog heel wat andere voordelen voor ons in petto. Zo kunnen we bijvoorbeeld depressie bestrijden door gebruik te maken van de Ylang Ylang etherische olie. Ook heeft de geur een sterke invloed op het libido en wordt het heel vaak gebruikt bij bruiloften. De boom groeit oorspronkelijk in Azië.

Hoe wordt Ylang Ylang etherische olie gemaakt?

De etherische olie wordt gemaakt door middel van een stoomproces met de verse bloemen van de Ylang-Ylangboom. De botanische naam luidt Cananga odorata en wordt vooral gevonden in regenwouden in Azië zoals in Indonesië, Java, Sumatra, Polynesië, Filipijnen.

Hoewel de olie enorm veel gebruikt wordt in de aanmaak van parfums en aromatherapie, toch heeft de olie ook heel wat medicinale aspecten die positief zijn voor onze gezondheid.

ylang ylang

Werking van Ylang Ylang etherische olie

Helpt tegen depressie

Zijn effecten tegen depressie zijn één van de oudst bekende eigenschappen van deze etherische olie. Het gunstige aroma zal ervoor zorgen dat het lichaam gaat ontspannen en daarbij stress helpen bestrijden. Gevoelens van angst en droefheid kunnen op die manier worden bestreden.

Gerelateerd:  Cipres Etherische Olie Werking En Voordelen Voor Onze Gezondheid

Er wordt plaats gemaakt voor gevoelens van hoop en vreugde. Het kan daarom zeker preventief ingezet worden tegen depressie en kan heel wat symptomen van depressie helpen onderdrukken.

Irritatie van de huid

Eczeem  wordt in sommige gevallen veroorzaakt door slecht functionerende talgklieren. Dit kan zorgen voor irritatie en infecties. De huid brokkelt af en er kunnen rode vlekken te zien zijn.

Bij het gebruik van ylang ylang etherische olie kunnen we de werking van de talgklieren verbeteren. Waarbij we minder last zullen hebben van deze vorm van irritatie. Ook bij andere vormen van irritatie van de huid kunnen we deze etherische olie gaan gebruiken.

Bloeddruk verlagen

Een zeer belangrijk aspect voor de gezondheid van ons hart, is het in balans brengen van de bloeddruk. Dit kunnen we doen door de Ylang-Ylang olie te gebruiken. Door een druppeltje aan te brengen op ons hart, in combinatie met kokosolie of olijfolie, kunnen we ervoor zorgen dat de bloeddruk gaat dalen. Dat zal ervoor zorgen dat de gezondheid van het hart gaat verbeteren.

PMS of Premenstrueel Syndroom

Vrouwen die last hebben van PMS kunnen door middel van ylang ylang geholpen worden bij verscheidene symptomen. We zien onder meer een natuurlijke remedie tegen krampen. Maar ook tegen spanning en stress. In combinatie met lavendelolie zijn deze effecten nog krachtiger.Haarverzorging

In combinatie met kokosolie kunnen we de gezondheid van de haren ernstig verbeteren. Het gaat dan vooral over het verkrijgen van mooi, gezond en glanzend haar. Maar kan ook helpen bij het bestrijden van roos en ook bescherming bieden tegen haaruitval.

Gerelateerd:  Rozemarijn Etherische Olie Voordelen En Eigenschappen

Verder kan de olie er ook voor zorgen dat luizen of vlooien gaan afsterven.

Libido en potentieverhogend

Moeilijk een erectie krijgen is voor mannen echt taboe. Toch gebeurt het bij bijna alle mannen wel ooit eens in hun leven. Zij het door een hoge hoeveelheid alcohol, door stress, of simpelweg door fysieke problemen met de doorbloeding naar de penis.

Het stimulerende effect van de olie zal eerst en vooral de bloedsomloop stimuleren. Het zal door zijn frisse en opwekkende geur ook meteen romantische gevoelens kunnen opwekken. Waardoor een erectie makkelijker te krijgen wordt.

Ook het libido gaat omhoog bij vrouwen die onder stress staan of last hebben van depressie.

Geeft energie

Wanneer we de geur inademen krijgen we meteen meer energie in het lichaam. Bij vermoeidheid of stress bijvoorbeeld is het gebruiken van de ylang ylang olie dus een heel goed middel om meer energie te krijgen.

ylang ylang olie

Ylang Ylang Etherische olie kopen

Ylang Ylang olie kunnen we bestellen online en kunnen we krijgen voor €12.90

Het wordt gebruikt voor ontelbaar veel producten die te maken hebben met onze gezondheid. Vooral in de cosmetische industrie heeft deze plant zijn waarde reeds bewezen. Zo hebben we

Delen op:


Volg ons op: