6 Krachtige Tips Waarmee We De Hoge Bloeddruk Verlagen

te hoge bloeddruk verlagen

Delen op:


Volg ons op:

Hoe kunnen we een te hoge bloeddruk verlagen?

Een hoge bloeddruk is meestal het gevolg van een ongunstige levensstijl. Het is dus niet moeilijk om de hoge bloeddruk terug omlaag te brengen. Alleen zullen we daar een aantal zaken moeten voor doen. Het belangrijkste is natuurlijk dat we onze levensstijl een beetje gaan aanpassen. Het gebruik van medicijnen om de bloeddruk te verlagen zal natuurlijk helpen. Maar mits er zoveel dingen zijn die we zelf kunnen doen, is het in veel gevallen niet nodig om deze medicatie te gebruiken. We moeten er dan echter wel voor zorgen dat we deze veranderingen blijven volhouden. Anders zal dit natuurlijk geen effect meer hebben op ons lichaam en is het gebruik van medicatie het enige alternatief.

Overgewicht

overgewicht hoge bloeddrukOvergewicht is één van de hoofdredenen waarom mensen te maken krijgen met een hoge bloeddruk. Naarmate het lichaamsgewicht toeneemt wordt het hart onder grotere druk geplaatst om het bloed overal heen te pompen. Het spreekt voor zich dat dit zal resulteren in een hogere bloeddruk. De hoge bloeddruk verlagen kan dus door overgewicht te bestrijden.

De beste manier is door te sporten en door gezond te eten. Deze twee factoren zullen heel snel impact hebben op de druk die op ons hart en op de bloedvaten rust. En zal de situatie na enkele weken doen omslaan.

Gezonde voeding

Gezonde voeding houdt in dat we bereide maaltijden en fastfood gaan vermijden. Zij bevatten weinig echte voedingsstoffen en zullen ook enorme hoeveelheden zout bevatten. Daarnaast zijn ze rijk aan verzadigde vetzuren en transvetten. Die zullen overgewicht stimuleren en daardoor ook een ongunstig effect hebben op onze bloeddruk.

Vooral groenten en fruit zullen hier goed scoren. Maar ook onverzadigde vetzuren zijn van belang om het gewicht en het hart gezond te houden. Groenten die kalium bevatten bijvoorbeeld hebben aangetoond een gunstig effect te hebben op het hart. Dit zijn dan vooral tomaten, bananen, aardappelen, peulvruchten…

Gerelateerd:  Omega 3 tegen PMS

Door onze inname aan zout te verminderen zullen we ook een betere balans tussen vocht en zout in het lichaam krijgen. Waardoor we minder vocht gaan vasthouden en ook minder belasting voor het hart zullen creëren.

Beweging

Beweging zal ervoor zorgen dat de hartslag gaat stijgen. Het hart is een spier, die spier moet worden getraind. Wanneer we een zeer passieve levensstijl hebben dan wordt het hart eigenlijk nooit meer getraind. Neem daar dan nog externe factoren zoals ongezonde voeding, overgewicht, roken en alcohol bij. En dan is het plaatje compleet.

Door wekelijks 2 uur actief te bewegen zullen we na 2 maanden een duidelijke daling van de bloeddruk opmerken.

Meidoorn

Meidoorn is effectief om te kunnen onze hoge bloeddruk verlagen.

meidoorn hoge bloeddrukHet zal ervoor zorgen dat de bloedvaten ontspannen. Op die manier gaan ze wijder worden en kan het bloed makkelijker doorgang vinden. Daarnaast zal het plak die wordt veroorzaakt door achterblijvend cholesterol in de bloedvaten gaan bestrijden.Het zal de plak verwijderen en de vorming van nieuwe plak helpen voorkomen.

En de plant heeft een vochtafdrijvend effect waardoor de nieren beter het vocht kunnen aflaten. En dus ook minder druk op het hart wordt geplaatst.

We kunnen meidoorn gebruiken via een extract of we kunnen een supplement gebruiken.

Knoflook

Knoflook toevoegen aan ons dieet heeft gunstige effecten voor het hart. Daarnaast zal het de bloedsuikerwaarden helpen in balans brengen. Knoflook bevat heel belangrijke antioxidanten die in het lichaam de schade door vrije radicalen zal bestrijden. Wanneer we elke dag een teentje knoflook eten. Het liefst zuiver. Dan zullen we na 4 weken een daling van de bloeddruk kunnen opmerken. Daarnaast hebben we een verbeterde werking van het hart en bescherming tegen eventuele hartproblemen.

Gerelateerd:  Kruiden Tegen Vermoeidheid

Wanneer we niet graag knoflook gebruiken in onze voeding dan kunnen we ook een extract van knoflook gaan gebruiken.

Visolie

visolie bloeddruk verlagendWe hebben het reeds gehad over de onverzadigde vetzuren. Wel dan gaat het vooral om de omega 3 vetzuren die we terugvinden in visolie. Visolie vinden we terug in vette vis. Zoals de naam al doet vermijden. Uitstekende voorbeelden zijn zalm, sardines, makreel en haring. Deze onverzadigde vetzuren zullen ontstekingen tegenwerken. Ontstekingen die ervoor zorgen dat de bloeddruk gaat stijgen worden daarmee dus behandeld.

Ook zal het een bloedverdunnende werking hebben. Dat zal er ook voor zorgen dat de bloedcirculatie gestimuleerd wordt. Waardoor een verlaging van de druk op de bloedvaten en het hart zal plaatsvinden.

Ook voor het LDL cholesterol is visolie van belang. Mensen met een hoog cholesterol hebben een verhoogde kans op hartziekten en op diabetes. Doordat de LDL gaat blijven plakken aan onze bloedvaten en op die manier aderverkalking kan veroorzaken. De sterke antioxidanten en de ontstekingsremmende werking van visolie zal deze vorming van plak proberen te verhinderen.

Visolie kan ook worden gebruikt in een supplement wanneer we weinig vis eten.

 

Delen op:


Volg ons op: