Hoe kunnen we de luchtwegen herstellen met kruiden?

Delen op:


Volg ons op:

luchtwegen herstellen met kruidenDe luchtwegen herstellen met kruiden kan zeer effectief zijn. Er zijn een groot aantal kruiden die gebruikt worden voor zijn gunstige effecten op onze luchtwegen. Ze zullen daarbij overtollig slijm verwijderen uit onze longen. Ze zullen ervoor zorgen dat onze sinussen terug vrijgemaakt worden. Andere zullen er dan weer voor zorgen dat we dieper kunnen ademhalen.

Het is belangrijk voor de inname van zuurstof dat onze luchtwegen goed werken. Hoe beter ze werken, hoe meer zuurstof we kunnen opnemen in onze longen. En hoe beter onze organen zullen werken.

Wanneer we roken of een verkoudheid, griep of bronchitis hebben, dan zullen de longen niet op volledige capaciteit kunnen werken. Een reinigende thee kan dan helpen om te kunnen onze luchtwegen herstellen met kruiden. Al kunnen we daarvoor dan ook siroop of capsules nemen.

Hoewel wanneer we een infectie hebben zoals bronchitis of griep, is het niet zo simpel om te gaan sporten. Maar wanneer we de luchtwegen herstellen met kruiden is het aangeraden om toch één keer per week goed te sporten in de buitenlucht.

Dit zal ervoor zorgen dat we meer zuurstof kunnen opnemen via onze longen. En zal op die manier een stimulerend effect hebben op de kruiden om onze luchtwegen terug te herstellen.

Kaneel

Kaneel heeft een gunstig effect op onze bloedsuiker en kan helpen om het cholesterol te verlagen. Het wordt gebruikt als een specerij in verschillende culturen. Nog een andere functie van kaneel, is dat ze kan helpen om slijm uit onze longen te verwijderen. Het kruid zal ervoor zorgen dat de temperatuur van ons lichaam iets gaat stijgen. Zal daarbij meer warmte geven aan onze luchtwegen. En heeft op die manier een gunstig effect op onze luchtwegen.

Gerelateerd:  5 Meest Krachtige Natuurlijke Bloedverdunners

Kaneel kan worden gebruikt als:

Gember

Onze luchtwegen herstellen met kruiden kan ook met gember. Gember kan op heel wat verschillende manieren gebruikt worden. De voordelen van gember zijn enorm lang en zullen bij de meeste mensen vooral bekend zijn als een middel om de spijsvertering te verbeteren.

Gember versnelt de spijsvertering en kan problemen met de maag oplossen. Problemen als misselijkheid worden daarmee verholpen.

Maar gember zal er ook meteen voor zorgen dat we beter en dieper kunnen ademhalen. Het zal ervoor zorgen dat we slijm in onze luchtwegen kunnen ophoesten en daardoor het lichaam kunnen laten verlaten.De beste manier om gember te gebruiken is door de gember zuiver te eten. De smaak is echter speciaal en kan door veel mensen niet worden gegeten rauw. Dan kan er ook een supplement of kan gebruikt worden in essentiële gemberolie.

Citroen

citroen goed voor de luchtwegenCitroen heeft een gelijkaardig effect. We zullen enkele minuten na het drinken van citroensap reeds merken dat er slijm zal vrijgemaakt worden uit onze luchtwegen. Waardoor we dieper zullen kunnen ademhalen. Verder heeft citroen een ontgiftend effect op al onze organen. De smaak van citroen mag dan wel zeer zuur zijn. Wanneer de stoffen uit de citroen in onze spijsvertering terechtkomen verandert die samenstelling helemaal en hebben ze een ontgiftend en reinigend effect op ons lichaam.

Om van de voordelen van citroen te profiteren kunnen we 1 citroen uitpersen en in een volle fles water mengen. Daarna kunnen we gedurende de dag deze fles water leegdrinken en krijgen we het reinigend effect op onze luchtwegen.

Gerelateerd:  Darmen reinigen op natuurlijke wijze

We kunnen ook essentiële citroenolie gebruiken.

Salie

Salie wordt reeds eeuwen gebruikt door kruidengenezers die de luchtwegen herstellen met kruiden. De plant heeft een zeer speciale geur en smaak. Het zijn vooral de extracten die we terugvinden in de olie van de plant die voor zijn gunstige effecten zorgen. We kunnen daarmee de olie toevoegen aan een ontspannend bad. Op die manier ademen we de werkzame stoffen in en krijgen we het herstellend effect.

We kunnen echter ook thee drinken met salie of een supplement gebruiken.

Salie wordt gebruikt in supplementen.

 

Eucalyptus

eucalyptus hulpmiddel tegen hoestEucalyptus wordt gebruikt in tal van producten die ervoor moeten zorgen dat we beter en dieper kunnen ademen. Omdat de plant zo’n unieke geur heeft, dringt ze tot diep door in onze luchtwegen. Dat heeft een herstellend en reinigend effect op de luchtwegen.

Het wordt vooral gezien als een hulpmiddel tegen hoest. Wanneer we regelmatig moeten hoesten zal eucalyptus dat kriebelend gevoel onderdrukken. Grotendeels ook door overtollig slijm los te maken en op die manier de luchtwegen vrij te maken.

Eucalyptus wordt vooral verwerkt in producten die we uitwendig kunnen gebruiken.

Voorbeelden zijn:

Rozemarijn

Rozemarijn kan worden gebruikt wanneer we luchtwegen herstellen met kruiden. Een manier om rozemarijn te gebruiken is door de olie aan te brengen op de borst. Hoewel we ook thee kunnen drinken. Er bestaan talrijke producten die de luchtwegen herstellen op basis van rozemarijn.

Rozemarijn kan op verschillende manieren gebruikt worden:

Witte tijgerbalsem

Hoewel tijgerbalsem vooral gebruikt wordt voor pijnlijke gewrichten. Toch kunnen we witte tijgerbalsem ook gebruiken wanneer we te maken hebben met slijm of wanneer we moeilijk kunnen ademhalen zonder te hoesten.

Gerelateerd:  Nieren reinigen met natuurlijke middelen

De witte tijgerbalsem heeft een ontspannend effect wanneer we het op ons lichaam aanbrengen. Een manier om witte tijgerbalsem te gebruiken is door het voor het slapen in te smeren ter hoogte van onze borst. ‘s Morgens vroeg zouden de problemen verdwenen moeten zijn.

Witte tijgerbalsem is verkrijgbaar in een 19 gram pot en een 30 gram pot.

Zoethout

zoethout herstelt luchtwegenZoethout is een belangrijk kruid wanneer we onze luchtwegen herstellen. Het heeft een reinigend effect op de longen en zal ook de werking van onze longen stimuleren. De slijmvliezen worden behandeld en er kunnen ook bacteriën uit het slijm verwijderd worden.

Het kan ook gebruikt worden bij keelpijn en irritatie van de luchtpijp of keel.

We kunnen hierbij gebruikmaken van:

Tijm

Tijm wordt nog steeds vaak gedronken bij mensen die astma aanvallen hebben. Omdat het een ontstekingsremmende werking heeft zal het vooral bij infecties onze luchtwegen terug proberen vrijmaken. Het kan zelfs worden gebruikt bij bronchitis of bij een beginnende longontsteking. Het heeft een soort gelijke werking als anti-histamine.

We kunnen tijm op verschillende manieren gebruiken:

Delen op:


Volg ons op: