Ontstekingsremmende kruiden

ontstekingsremmende kruiden

Delen op:


Volg ons op:

Ontstekingsremmende kruiden kunnen helpen om ons immuunsysteem te versterken. Ontstekingen ontstaan hoofdzakelijk wanneer het immuunsysteem overactief gaat reageren op bepaalde stoffen die in het lichaam terecht komen.

Bijna alle chronische aandoeningen ontwikkelen zich aan de hand van ontstekingen die zich voordoen in onze organen of spieren. Wanneer we de ontstekingen kunnen doen dalen, ervaren we minder problemen en zullen we het afweersysteem van ons lichaam verbeteren.

Antioxidanten spelen hierbij een zeer belangrijke rol. We vinden antioxidanten vooral terug in gezonde voedingsmiddelen zoals groenten. Maar kruiden bevatten vaak nog een grotere hoeveelheid omdat ze gedroogd en dus geconcentreerd zijn. Ze zullen daarom krachtiger kunnen werken en meer bescherming bieden tegen ontstekingen.

Naast het gebruiken van ontstekingsremmende kruiden is het natuurlijk ook belangrijk dat we zorgen voor zoveel mogelijk gezonde voeding die kan helpen bij het bestrijden van ontstekingen. We hebben het dan vooral over de ontstekingsremmende werking van omega 3 visolie. Die vinden we dus vooral in vis en in zeevruchten. We kunnen dan 2 keer per week kiezen voor een maaltijd met tonijn, zalm, makreel, oesters, krab of kreeft.

Verder hebben groenten zoals spinazie, broccoli en salade ook krachtige antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van ontstekingen.

Fruitsoorten zoals blauwe bessen zijn ook zeer gunstig voor hun ontstekingsremmende werking. Maar wanneer we blauwe bessen vergelijken met ontstekingsremmende kruiden, dan zien we dat één tipje van een koffielepel kaneel, reeds evenveel antioxidanten bevat dan 50 gram blauwe bessen. En dat ligt niet aan de blauwe bessen, want blauwe bessen zijn één van de weinige fruitsoorten die zoveel antioxidanten bevatten. Dat is gewoon het verschil tussen ontstekingsremmende kruiden en gezonde soorten groenten en fruit.

Gerelateerd:  Stinkende adem Oorzaak Behandeling En Hoe Vermijden

Kurkuma

kurkuma ontstekingsremmendKurkuma heeft een enorm krachtige werking op het lichaam. Ze behoort tot de ontstekingsremmende kruiden en kan worden gebruikt voor een enorme lijst aan problemen. Kurkuma zal vooral een gunstige werking hebben op onze lever. Het zal ervoor zorgen dat we meer enzymen kunnen aanmaken in de lever waardoor de werking van de lever verbeterd wordt.

Daardoor krijgen we een sterker afweersysteem. Daarnaast hebben de antioxidanten in kurkuma een zeer sterke ontstekingsremmende werking. Maar ook een antivirale en antibacteriële werking.

Kurkuma wordt onder meer gebruikt als pijnstiller. Het wordt gebruikt tegen problemen zoals artrose en reuma. Ook heeft het kruid een gunstige invloed op onze bloedsuikerwaarden. Het kan daarom gebruikt worden als preventie tegen diabetes of zelfs bij mensen die lijden aan diabetes en de bloedsuiker willen verlagen op een natuurlijke manier.

Ook heeft het kruid een cholesterolverlagende werking. De voordelen van kurkuma blijven maar aanhouden. Er worden onderzoeken gedaan naar behandeling van kanker. Omdat men gunstige resultaten heeft kunnen aantonen bij onder meer borstkanker.De werking van kurkuma is te verklaren door curcumine. Dat is het sterkste antioxidant die we kunnen terugvinden in de plant. Het is dit antioxidant die zorgt voor de sterke gele kleur van kurkuma.

Hoewel er toch een addertje onder het gras zit. De hoeveelheid curcumine in verse kurkuma en in gedroogde kurkuma specerijen is relatief laag. Daarbij moeten we ook rekening houden dat curcumine op zichzelf moeilijk kan worden opgenomen door het lichaam. Het heeft zwarte peper nodig om te kunnen worden opgenomen in het lichaam.

Gerelateerd:  Wat is de werking van Hibiscus Thee?

De werking van kurkuma zal dus een stuk krachtiger zijn wanneer we een supplement gebruiken, met daarin ook zwarte peper om de opname te verbeteren.

Kaneel

ontstekingsremmende kruiden kaneelWe hebben het reeds gehad over de sterke antioxidanten in kaneel. Waarbij we 1 klein tipje van een koffielepel kunnen vergelijken met 50 gram blauwe bessen.

De meest bekende alternatieve werking van kaneel is zijn krachtige werking tegen diabetes. Kaneel zal de bloedsuiker verlagen en heeft ook een verlagend effect op het totaal cholesterol bij mensen.

Maar kaneel behoort ook tot de ontstekingsremmende kruiden. Het zal daarbij bescherming bieden tegen allerlei chronische ziektes.

Misschien wel de belangrijkste werking van kaneel, is dat het de exponentiële groei van cellen kan tegenwerken. Dat is het geval bij een tumor, waarbij heel snel nieuwe cellen worden aangemaakt. Het kan dus worden gezien als een preventief middel tegen kanker.

Terwijl kaneel zeker behoort tot de sterkste ontstekingsremmende kruiden. De stof cinnamaldehyde zal ervoor zorgen dat cellen in een optimale gezondheid verblijven. Terwijl ze ook de bewegingen van de bloedplaatjes blijven stimuleren.

Kaneel, hoewel het kan gebruikt worden als specerij in de keuken, kan dit ook gebruikt worden in een geconcentreerd supplement voor een meer krachtige werking.

Kruidnagel

Andere ontstekingsremmende kruiden die we kunnen gebruiken zijn de kruidnagel. We zien bij kruidnagel vooral dat eugenol een zeer krachtige werking heeft bij mensen. Sommige onderzoeken konden nog een sterkere werking dan bij kaneel vaststellen. Het wordt daarom ook gezien als een preventief middel tegen kanker en hart-aandoeningen.

Eugenol zal een bepaald enzym gaan blokkeren. Een enzym die in staat is om ontstekingen te doen ontstaan. De kruiden hebben ook een schimmelwerende werking en kan daarom gebruikt worden bij huiduitslag. Kruidnagel wordt het best gebruikt via een supplement.

Gerelateerd:  Wat zijn de Symptomen en Oorzaken van een Blaasontsteking?

Gember

gember ontstekingsremmende werkingBij gember krijgen we ook heel snel een ontstekingsremmende werking te zien. Het wordt vooral gebruikt bij problemen met de spijsvertering. We kunnen er onder meer een luie maag mee behandelen. Of wanneer we te maken hebben met overmatig maagzuur of misselijkheid. Gember zal de vertering stimuleren en daarbij problemen met de maag verhelpen.

We zien een reinigend effect op de lever en op de luchtwegen. Het zal er ook voor zorgen dat we de bloedsuiker verlagen en heeft een zeer gunstig effect op de bloedsomloop. Gember biedt bescherming tegen diabetes, kanker, hartproblemen en aderverkalking. Ook het cholesterol wordt op een positieve manier aangepakt door gember te gebruiken in het dagelijks dieet.

Verse gember kunnen we eten maar dan zijn relatief grotere hoeveelheden nodig. We moeten toch zeker 3 volledig duimlengtes per dag eten om te kunnen genieten van de voordelen van de wortel. Dat kan in het begin vaak moeilijk zijn omdat gember een speciale smaak heeft.

Echter na enige tijd worden we gewoon aan de smaak en is het geen probleem meer om zuivere gember te eten.

Bij het gebruiken van een supplement zijn geen hoge hoeveelheden nodig omdat de werkzame stoffen daarin zeer geconcentreerd zijn.

Delen op:


Volg ons op: