Lage Bloeddruk Verhogen met Voeding

lage bloeddruk verhogen

Delen op:


Volg ons op:

Lage Bloeddruk Verhogen met Voeding

Hoewel natuurlijk de meeste mensen te kampen hebben met een te hoge bloeddruk. Komt een lage bloeddruk ook regelmatig voor. Hypotensie zoals dat wordt genoemd in de wetenschap. Het kan verschillende oorzaken hebben. Oorzaken kunnen medicatie of onvoldoende water drinken zijn. De lage bloeddruk verhogen met voeding kunnen we doen in een aantal stappen.

Eet meer zout

meer zout etenWe moeten hier natuurlijk niet mee overdrijven. Maar de mensen mogen per dag 6.000 mg zout innemen. Indien we deze waarde niet halen is de eerste stap om te proberen de lage bloeddruk verhogen met voeding, meer zout eten. Hou daar ook rekening mee dat reeds in elk voedingsproduct zout aanwezig is. 6.000 mg is dus het totaal. En niet de hoeveelheid die kan worden toegevoegd tijdens het koken.

We dienen er dan echter wel voor te zorgen dat we voldoende water drinken en letten op de hoeveelheid kalium die we innemen via de voeding. Meer zout zal ervoor zorgen dat we minder kalium innemen. Dat moet dus worden gecompenseerd door het dieet ook te gaan verhogen voor kalium. Indien we dit niet doen kunnen we heel snel te maken krijgen met een gebrek aan kalium. Dit heeft dan ook weer ongunstige effecten op onze bloeddruk en kan zowel een lage bloeddruk als een hoge bloeddruk veroorzaken.

Meer water drinken

Dit is een goed vervolg op de eerste stap. Wanneer we te maken hebben met hypotensie hebben we vaak al onvoldoende vocht in ons lichaam. Wanneer we dan de inname aan zout gaan verhogen, zal nog meer watertekort ontstaan. Het is dus belangrijk dat we veel water drinken.

Doe de test en kijk naar de kleur van de urine. Wanneer de urine een kleur heeft, hebben we onvoldoende water. Urine moet kleurloos zijn. Wanneer die geel of zelfs in extreme gevallen donker geel bruin wordt, dan hebben we te maken met een serieus water tekort.

Gerelateerd:  Triglyceriden verlagen met Natuurlijke Middelen

Cafeïne

koffie bloeddruk verhogenEen ander voorbeeld hoe we de lage bloeddruk verhogen met voeding is door af en toe een kopje thee of koffie te drinken. Het zal de bloedvaten doen samentrekken en daardoor de bloeddruk licht gaan verhogen.

Hierbij is het ook van belang dat we meer water als gewoonlijk gaan drinken. Omdat cafeïne vochtafdrijvend werkt en daarmee dehydratie kan doen ontstaan. Dit zou een risico vormen op de ontwikkeling van nierstenen.

Verder kan het teveel aan cafeïne er ook voor gaan zorgen dat we meer mineralen zoals kalium en in mindere mate calcium, fosfor en zink kunnen verliezen. Daar moeten we dus zeker ook rekening mee gaan houden.

Vitamine B12

Vitamine B12 is belangrijk voor de aanmaak van rode bloedcellen en speelt een grote rol in het regelen van de druk in de bloedvaten. Meer voedingsmiddelen eten met vitamine B12 is dus een goeie stap om  te kunnen de lage bloeddruk verhogen met voeding.

Voorbeelden zijn :  • Gevogelte
  • Vlees
  • Vis
  • Zuivel

Kruiden

zoethout bloeddruk verhogenSommige kruiden hebben een bloeddruk verhogend effect. Die kunnen dan weer zeer gunstig zijn voor mensen die last hebben van hypotensie.

Een uitstekend voorbeeld daarvan is zoethout. Zoethout zal de ademhaling verbeteren en onze longen reinigen. Daarnaast wordt het gezien als een zeer gunstig middel voor onze spijsvertering. Het nadeel daarvan is dat mensen met hypertensie dit moeten vermijden.

Maar mensen met hypotensie kunnen daar natuurlijk van profiteren en op die manier de lage bloeddruk verhogen. Zoethout kan worden gebruikt via een supplement.

Siberische Ginseng is een ander voorbeeld. Dat wordt hoofdzakelijk gebruikt bij mensen die vermoeid zijn of onder stress staan. Het heeft een stimulerend effect en zal daardoor de bloeddruk verhogen. We beginnen hier beter niet met een hoge dosis. Hoge doseringen van een supplement kan slapeloosheid veroorzaken.