Natuurlijke Antihistamine tegen Hooikoorts en Netelroos

Natuurlijke Antihistamine

Delen op:


Volg ons op:

Welke Natuurlijke Antihistamine kunnen we gebruiken tegen allergische reacties?

allergische reactie histaminesWanneer we te maken hebben met allergiën kunnen natuurlijke antihistamine een oplossing bieden tegen dit probleem. Of het nu gaat om allergieën die elk seizoen terugkeren zoals hooikoorts. Of het gaat om allergieën die blijven terugkeren zoals een allergie voor bepaalde voedingsmiddelen of huisstofmijt.

De allergie gaat als volgt. Allergenen zorgen ervoor dat er histamines worden vrijgegeven en die plegen op hun beurt een aanval op onze cellen. Dit zorgt voor de bekende symptomen zoals niezen, branderige ogen, lopende ogen of lopende neus.

Wat met geneesmiddelen?

Er zijn een groot aantal geneesmiddelen te krijgen die histamine tegenwerkt. Echter zijn deze geneesmiddelen vaak gevaarlijk of hebben ze toch belangrijke bijwerkingen die we niet zomaar mogen over het hoofd zien. Zeker wanneer we regelmatig last hebben van een allergie is het zeker niet altijd aangeraden om te grijpen naar geneesmiddelen die op een chemische manier zijn samengesteld om de symptomen te onderdrukken.

Het is echter een betere oplossing om te zoeken naar natuurlijke antihistamine om problemen zoals hooikoorts, netelroos of andere allergieën aan te pakken.

Een allergie is altijd een reactie van het immuunsysteem. Ons immuunsysteem kan een bepaalde stof niet meteen identificeren en gaat zich ertegen verzetten.

Wanneer ons lichaam wordt blootgesteld aan allergenen zullen histamines worden vrijgegeven. Deze histamines zullen de cellen in het lichaam aanvallen en zal op die manier ervoor zorgen dat ze opzwellen en uiteindelijk vloeistoffen verliezen.

Gerelateerd:  De werking van het hart verbeteren met kruiden

De symptomen van een allergie zijn bij elke allergie praktisch dezelfde.

 • Niezen
 • Waterige ogen
 • Verstopte neus
 • Lopende neus
 • Jeuk
 • Irritatie
 • Brandende ogen

Bijwerkingen van de gekende medicijnen

Het grootste nadeel aan de medicijnen die hiervoor worden gebruikt, is dat ze de histamines zullen blokkeren, maar daarbij ook gaan inwerken op onze hersenen. Dit zorgt voor een verdovend effect. Het kan ervoor zorgen dat we sneller vermoeid worden of plots in slaap vallen. Het spreekt voor zich dat dit symptoom gevaarlijk is wanneer we nog met de wagen moeten rijden of wanneer we gevaarlijke machines moeten bedienen op het werk.

Daarnaast zullen niet alle problemen te maken hebben met vermoeidheid. Het verdovend effect zal er ook voor zorgen dat onze motorische bewegingen trager verlopen. En kan ervoor zorgen dat onze concentratie aangetast wordt. Daarbij kunnen sommige mensen te maken hebben met geheugenproblemen.

Het is echter niet moeilijk om deze geneesmiddelen te vervangen door natuurlijke antihistamines. Zij hebben praktisch dezelfde werking als de medicatie. Maar gaan gelukkig niet gepaard met de bekende bijwerkingen zoals we hierboven hebben opgenoemd.Vitamine C

vitamine c natuurlijke antihistamineVitamine C is een zeer krachtige stof die eerst en vooral ons immuunsysteem zal versterken. Daarbij ligt de barrière om te worden aangevallen door allergenen al een stuk hoger. Wat op zich ervoor zal zorgen dat we minder snel problemen krijgen.

Verder zal vitamine C ook vermijden dat histamines zich kunnen ontwikkelen. En heeft de vitamine een ontstekingsremmende werking. Dat zijn allemaal factoren die ertoe zullen bijdragen dat we minder last krijgen van symptomen van allergieën.

Gerelateerd:  Mannenborsten of borstvorming bij mannen

Deze hoeveelheid vitamine C kunnen we echter niet halen uit groenten of fruit want er zijn relatief hoge hoeveelheden nodig. We dienen er ook rekening mee te houden dat we biologische vitamine C gebruiken en geen synthetische vitamine C. Omdat synthetische vitamine C een ongunstige invloed heeft op onze nieren en lever.

Een beginnende dosis begint bij 1.000 mg. Dit doen we best 2 tot 3 keer per dag. Indien de symptomen van allergie blijven aanhouden kunnen we hogere dosissen gebruiken.

Het wordt het best gebruikt  via tabletten. Er kunnen dosissen van meer dan 1.000 mg nodig zijn om beschermd te worden en om te werken als een natuurlijke antihistamine.

Bromelaïne

ananas bromelaine antihistamineBromelaïne kunnen we terugvinden in ananas en in ananassap. Het kan worden gebruikt in de vorm van een geconcentreerd suppement. De werking is zeer effectief om problemen met de ademhaling of de luchtwegen te behandelen wanneer symptomen optreden van allergieën.

Het zal er vooral voor zorgen dat zwellingen worden tegengewerkt. En kan ook werken om de hoeveelheid slijm te verminderen.

Het zal ook het immuunsysteem versterken en daarbij extra bescherming bieden tegen allergieën.

Bromelaïne kan worden gebruikt via een supplement. Er zijn ook combinaties beschikbaar van quercetine met bromelaïne. Dit multi-supplement zou nog krachtiger als natuurlijke antihistamine werken.

Quercetine

appelen quercetineQuercetine is een belangrijk antioxidant die we hoofdzakelijk kunnen terugvinden in uien en appelen. Verschillende onderzoeken hebben kunnen aantonen dat quercetine gezien kan worden al een natuurlijke antihistamine.

Een bepaalde studie (1) kon de bijwerkingen op de luchtwegen van ratten wanneer ze te maken hebben met een allergie, volledig onderdrukken door gebruik te maken van een quercetine supplement.

Gerelateerd:  Ginkgo Werking en Bijwerkingen

Naast het gebruik van een supplement is het belangrijk dat we enkele voedingsmiddelen met quercetine eten.

Voorbeelden zijn:

 • Appelen
 • Blauwe bessen
 • Bloemkool
 • Witloof
 • Spinazie
 • Paprika
 • Bonen
 • Broccoli
 • Zwarte bessen
 • Kersen
 • Ajuinen

Dit gebeurt het best in combinatie met het supplement. Niet zozeer voor de hoeveelheden, want een supplement bevat meer geconcentreerde dosissen. Maar zal ervoor zorgen dat we de maximale hoeveelheid kunnen opnemen uit het supplement en daardoor ook een betere bescherming kunnen genieten van deze natuurlijke antihistamine.

Quercetine wordt ook vaak in combinatie met bromelaïne in één multisupplement verwerkt.

Ginkgo Biloba

ginkgo natuurlijke antihistamineGinkgo biloba is een kruid die kan gebruikt worden voor heel wat verschillende aandoeningen. We kennen het kruid allemaal wel van zijn stimulerende effecten op onze hersenen. We zien dat onder meer de concentratie gaat toenemen, maar ook het geheugen sterk wordt verbeterd.

Daarnaast heeft de plant een bloedverdunnende werking. Er wordt meer stikstof in het lichaam gebracht waardoor de bloedvaten ontspannen. Dit is vooral gunstig bij mensen met een hoge bloeddruk of een slechte bloedsomloop.

Het kan op die manier ook helpen het libido verhogen en de erectie verbeteren bij mannen.

Daarnaast staat ginkgo bekend als het herstellen van de balans in het lichaam. Het zal een stimuleren effect hebben op de aanmaak van witte bloedcellen die ervoor zorgen dat het immuunsysteem versterkt wordt.

Daar zien we de natuurlijke antihistamine werking van ginkgo biloba. Het zal het immuunsysteem versterken en ontstekingen tegenwerken die ontstaan door de aanmaak van histamines. Waardoor de afgifte van histamine sterk gaat afnemen.

Een supplement met ginkgo biloba mag echter niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap of wanneer we medicijnen nemen om het bloed te verdunnen.

 

Delen op:


Volg ons op: