Darmen reinigen op natuurlijke wijze

Delen op:


Volg ons op:

Hoe kunnen we de darmen reinigen op natuurlijke wijze

De darmen reinigen op natuurlijke wijze kan nodig zijn wanneer we te maken hebben met constipatie. Een andere reden waarom we moeten de darmen reinigen is wanneer we vermoeden dat we een parasitaire besmetting hebben in onze darmen. Echter is het hoe dan ook altijd aan te raden om 1 keer per jaar de darmen te gaan reinigen. Dit zal de werking ervan terug verbeteren en ons bescherming bieden tegen allerlei aandoeningen.

Wanneer we de darmen reinigen op natuurlijke wijze zullen de meest gunstige middelen daarvoor vooral een laxerend effect hebben. Andere zullen parasieten en virussen doden. Terwijl nog andere middelen ervoor gaan zorgen dat onze lever beter zal werken. Waardoor we meer gal gaan aanmaken en daardoor ook onze darmen reinigen.

Waar we eerst rekening moeten mee houden

Wanneer we deze middelen gebruiken, zij het laxeermiddelen, vochtafdrijvers of vezelrijke kruiden. Dien we er rekening mee te houden dat we voldoende water drinken. Ons lichaam bestaat voor 80% uit vocht.

water drinken darmen reinigen

Al deze middelen zullen extra hoeveelheden vocht opnemen of afdrijven. Het is dus nogal vanzelfsprekend dat we moeten zorgen voor voldoende inname van vocht. Dat gebeurt het best in de vorm van water.

Frisdrank en alcoholische dranken bevatten hoge hoeveelheden suiker en zijn minder geschikt wanneer we de darmen reinigen. Cafeïnerijke dranken zijn ook minder goed geschikt omdat ze de werking van bepaalde organen zoals onze lever kunnen verstoren.

Gerelateerd:  Constipatie snel oplossen met natuurlijke middelen!

Senna

senna reinigt de darmenSenna is één van de meest gebruikte laxerende middelen. Echter is senna ook heel goed in staat om onze darmen schoon te maken. Het laxerend effect werkt heel snel en kort nadat we het supplement hebben gebruikt. Het zal er vooral voor zorgen dat de spieren binnen de darm gaat samentrekken. Waardoor de ontlasting gestimuleerd wordt om zijn weg naar de uitgang te vinden.

Dit stimulerend effect zal er ook voor zorgen dat er meer gifstoffen kunnen worden afgevoerd die anders in de darm zouden blijven hangen. Op die manier worden de darmen dus gereinigd.

Senna supplementen kunnen er voor zorgen dat we misselijk worden. In dat geval kunnen we gember eten.

Psyllium

psyllium vezels darmen schoonmakenPsyllium zaden behoren ook tot één van de meest belangrijke laxeermiddelen. Omdat de zaden een enorme hoeveelheid vezels bevatten zullen ze de ontlasting stimuleren. Wat ze verder ook zullen doen is overtollige afvalstoffen opnemen via de oplosbare vezels.Dit oplosbaar effect zal ervoor zorgen dat de ontlasting groter wordt en dat de darmen gaan uitzetten. Wat dan weer zorgt voor het vooruitduwend effect waardoor bij constipatie de ontlasting sneller tot stand kan worden gebracht.

Het grootste risico aan het gebruik van psyllium is dat we te weinig water drinken. We moeten er zeker voor zorgen dat we na het gebruik van het supplement ZEKER 2 glazen water drinken.

Wanneer we 3 keer per dag een dosis nemen dienen we dus zeker 3 liter per dag te drinken. Zo niet kunnen we ervoor zorgen dat de ontlasting verstopt raakt doordat de vezels reeds aanwezig vocht zullen opnemen. Te weinig vocht zal de ontlasting blokkeren.

Gerelateerd:  Bloedverdunnende Kruiden

Hoewel 3 liter een ruime marge heeft, en niet meteen noodzakelijk is. Toch moeten we rekening houden met de reeds 1.5 liter water die we in normale omstandigheden nodig hebben om de dag door te komen. 3 Liter is dus zeker niet teveel.

Paardenbloem

paardenbloem reinigt darmen en leverDe paardenbloem heeft ook een laxerende werking. Het behoort ook tot de vochtafdrijvende middelen. Het zal daarom zeker helpen de darmen reinigen wanneer de problemen gepaard gaan met constipatie.

Maar wat nog veel belangrijker is aan de plant is dat de paardenbloem ervoor gaat zorgen dat de lever beter zal werken. De plant kan worden gebruikt als een ontgiftend middel voor onze lever.

Deze ontgiftende en reinigende werking op onze lever zal ervoor zorgen dat er minder afvalstoffen terechtkomen in de darmen. Het zal daardoor ook sneller vetten en andere stoffen kunnen afbreken in de spijsvertering omdat er meer gal kan worden aangemaakt. En door het laxerend en vochtafdrijvend effect helpen om de resterende afvalstoffen af te voeren.

Het supplement heeft weinig tot geen bijwerkingen. Wel moeten we ervoor zorgen dat we voldoende water drinken.

Kamille

Kamille staat vooral bekend als een uitstekend middel om beter te kunnen slapen. Het is een ontspannend kruid die ervoor zal zorgen dat we minder stress ervaren. Wat de meeste mensen echter niet weten is dat we kamille ook kunnen gebruiken om te kunnen onze darmen reinigen op natuurlijke wijze.

Hoewel kamille niet meteen zal worden gebruikt om de darmen te ontgiften. Toch kan kamille worden gebruikt om bijna alle symptomen van darmproblemen te onderdrukken. De plant heeft een kalmerende werking en daardoor ook symptomen zoals krampen en een opgeblazen gevoel onderdrukken. Het is ook een bekend kruid wanneer we te maken hebben met winderigheid.

Gerelateerd:  5 Meest Krachtige Natuurlijke Bloedverdunners

We kunnen zowel kamillethee klaarmaken uit gedroogde bloemen. Of we kunnen een supplement gebruiken.

Gember

gember goed voor darmenGember heeft een stimulerend effect op gans het lichaam. De voordelen van gember zijn op één blad niet te noemen. We zien een gunstig effect op de ademhaling bij het gebruik van gember. De bloedvaten ontspannen waardoor de bloeddruk gaat dalen en er meer bloed kan stromen doorheen het lichaam. Gember werkt preventief tegen kanker en hoog cholesterol. De bloedsuiker kan ermee onder controle gehouden worden waardoor het risico op diabetes sterk gaat dalen.

En vooral, gember kan worden gebruikt tegen winderigheid en dient als een manier om te kunnen onze darmen reinigen op een natuurlijke manier.

We kunnen hiervoor verse gember gebruiken. We kunnen capsules gebruiken in de vorm van een supplement. Er bestaat ook een mogelijkheid om essentiële olie van gember te gebruiken.

Water

We hebben het reeds gehad over het belang van water wanneer we psyllium vezels gebruiken. Maar water drinken is voor alle zaken van groot belang. Wanneer we voldoende vocht in het lichaam hebben kunnen onze nieren beter functioneren. Zij hebben het water nodig om de afvalstoffen uit het lichaam te helpen afvoeren.

Maar ook onze darmen hebben hoge hoeveelheden water nodig. Hoe meer water we innemen hoe efficiënter onze spijsvertering zal werken. De ontlasting zal niet geblokkeerd raken en zal in combinatie met vezels ervoor kunnen zorgen dat er heel wat afvalstoffen uit de darmen kunnen worden verwijderd.

 

Delen op:


Volg ons op: