Longen reinigen met kruiden

longen herstellen

Delen op:


Volg ons op:

Hoe kunnen we de longen reinigen met kruiden?

longen reinigen met kruiden

Onze longen zijn zeker één van de belangrijkste organen in ons lichaam. Ze kunnen ervoor zorgen dat we maar liefst 5 liter lucht kunnen inademen en kunnen een totaal van 10.000 liter per dag inademen.

We kunnen ze het best vergelijken met ballonnen wanneer ze opblazen en terug inklappen wanneer we de lucht uit onze longen terug de wereld in sturen.

De longen hebben de opdracht zuurstof te filteren uit de lucht en die te laten opnemen door het lichaam.

Op die manier kunnen onze organen voorzien worden van de nodige hoeveelheid zuurstof. Wanneer we onvoldoende zuurstof innemen zouden we hoogstwaarschijnlijk niet lang overleven.

Toch is het belangrijk dat we regelmatig onze longen reinigen met kruiden. We hoeven daarvoor niet eens te roken en de schadelijke effecten van teer en andere gifstoffen aan onze longen voorschotelen. Er zijn gifstoffen genoeg aanwezig in de omgeving om deze belangrijke ademhalingsorganen te vervuilen.

Het is dan ook geen slecht idee om onze longen af en toe te gaan reinigen met kruiden. Op die manier kunnen ze er terug tegenaan en kunnen we op een optimale zorgen voor de opname van zuurstof uit onze omgeving. En kunnen we genieten van een gezond lichaam.

Toorts

toorts reinigt longen

Toorts is een plant die reeds lange tijd gebruikt wordt voor het behandelen van talrijke problemen met de ademhaling. Dit betreffen echter geen kleine problemen maar houden in dat de plant gebruikt werd tegen onder meer longontsteking, tuberculose en astma.

Gerelateerd:  Werking van Adaptogenen?

Hoewel het hoofdzakelijk gebruikt wordt extern in de vorm van een extract om in het bad toe te voegen bijvoorbeeld. Om dan de dampen van het warme water gecombineerd met de stoffen in de plant in te ademen. En op die manier de longen te reinigen.

Toch kunnen we toorts ook gebruiken in thee bijvoorbeeld. Het zijn vooral de bloemen en de bladeren die gebruikt worden om supplementen te vervaardigen.

Toorts is een slijmwerend middel. Dat betekent dat ze het slijm die zich in de longen heeft opgestapeld zal helpen verwijderen. Op die manier kunnen we de longen reinigen met kruiden zoals toorts.De krachtige antioxidanten, de saponines genaamd, zijn daar hoofdzakelijk voor verantwoordelijk. De plant heeft ook een kalmerend effect op de luchtwegen waardoor we geïrriteerde ademhalingsorganen makkelijk kunnen behandelen en herstellen. Toorts kan gebruikt worden in capsules.

Longkruid (Pulmonaria)

Longkruid heeft zoals de naam doet vermoeden, krachtige effecten voor onze longen te bieden. We kunnen longkruid dus gebruiken om te kunnen onze longen reinigen met kruiden. Wat de plant zo interessant maakt is dat ze meer antioxidanten bevat dan alle andere planten. In veel gevallen kan deze hoeveelheid tot 20 keer hoger liggen dan bij andere geneeskrachtige planten. Dat maakt dit kruid op zich al heel bijzonder.

De plant is zeer krachtig om de longen te beschermen en schoon te maken. Het zal de ademhaling sterk verbeteren en heeft ook de mogelijkheid om overtollige resten slijm uit de longen te reinigen.

We kunnen longkruid gebruiken op verschillende manieren:

Gerelateerd:  De werking van het hart verbeteren met kruiden

Eucalyptus

eucalyptus herstelt longen

Eucalyptus is misschien wel één van de bekende manieren om te proberen onze longen reinigen met kruiden. De plant zal er vooral voor zorgen dat de sinussen open gemaakt worden. En zal het mogelijk maken om dieper adem te halen. We kunnen eucalyptus ook gebruiken tegen een geïrriteerde keel.

De belangrijkste stof die we vinden, en die we verantwoordelijk kunnen stellen voor deze eigenschappen heet cineol. De stof heeft een kalmerende werking en kan helpen bij het ademhalen.

Er zijn heel wat producten waarbij eucalyptus gebruikt wordt om de ademhaling te verbeteren. Het is veruit één van de meest gebruikte kruiden om de longen te reinigen.

We kunnen gebruikmaken van :

We kunnen de essentiële olie op verschillende manieren gebruiken. We kunnen ze inademen via een verdamper. Ook kunnen we de longen masseren met een mengsel van eucalyptusolie en een dragersolie zoals amandelolie. Wat de meest krachtige werking heeft op onze longen. Dit komt doordat de werkzame stoffen in de bloedbaan terechtkomen en daardoor rechtstreeks zullen inwerken op onze bloedvaten in de ademhalingsorganen.

Ginkgo Biloba

ginkgo longen

Ginkgo is een zeer populair kruid in Azië. De plant heeft een groot aantal eigenschappen en voordelen te bieden voor het lichaam. De belangrijkste die we zeker kennen zijn het verbeteren van ons geheugen en concentratie.

Ze kunnen echter ook gebruikt worden wanneer we willen de longen reinigen met kruiden. Het principe is eigenlijk hetzelfde als die voor onze hersenen. We zullen de hoeveelheid zuurstof kunnen verhogen die wordt gestuurd naar de organen. Daar zullen ook onze luchtwegen van profiteren.

Gerelateerd:  Hoe kunnen we de luchtwegen herstellen met kruiden?

Verder heeft de plant ook een ontstekingsremmende werking. Waarbij het kruid gebruikt wordt tegen astma. Verder zien we ook een beschermend effect voor het hart en de bloedvaten.

Ginkgo wordt vooral gebruikt in de vorm van een supplement.

Salie

salie astma longen

Salie heeft een ontstekingsremmende werking, een antiseptische werking en een antibacteriële werking. Dit zijn allemaal componenten die zullen helpen bij het stimuleren van onze luchtwegen.

Salie wordt reeds duizenden jaren gebruikt als tonic voor onze luchtwegen. We kunnen er heel snel bronchitis en zelfs longontstekingen mee behandelen. Het zal overtollig slijm helpen verwijderen en heeft een relaxerend effect op de spieren in de luchtwegen.

Om die reden wordt salie ook vaak gebruikt om een plotse aanval van astma te behandelen.

De plant wordt in sommige culturen ook gerookt. Al worden de effecten van salie tijdens het roken zeer snel verminderd doordat het verbranden van de plant, heel wat belangrijke stoffen reeds gaat verbranden en verwijderen uit de plant vooraleer ze in onze longen terechtkomen.

Salie wordt gedronken in thee, gebruikt in een vloeibaar extract en het wordt ook gebruikt via een supplement.

Sport

Wanneer we de longen reinigen met kruiden is het aangeraden dat we extra bewegen. Het liefst in de natuur, ver verwijderd van de giftige uitlaatgassen uit auto’s die we in de stad terugvinden. Wanneer we lopen of wandelen in de natuur zullen we een hogere hoeveelheid zuurstof innemen via onze longen. Die zullen er ook voor zorgen dat onze luchtwegen extra gestimuleerd en schoongemaakt worden.

Delen op:


Volg ons op: