Natuurlijke middelen tegen Astma

natuurlijke middelen tegen astma

Delen op:


Volg ons op:

Natuurlijke oplossingen tegen astma

Astma komt voor bij zo’n 7% van de bevolking. Het is een slepend probleem aan onze luchtwegen. Mensen die lijden aan astma hebben voortdurend ademhalingsproblemen. De één wat meer dan de ander. Met ontstekingen die plots kunnen opkomen. En er op die manier kunnen voor zorgen dat we in ademnood terecht komen. In sommige gevallen kan een astma-aanval levensbedreigend zijn. Gelukkig heeft het overgrote deel van de mensen die lijden aan astma, een iets mildere aandoening. Sommige hebben zelfs geen inhalator of puffertje nodig. Bij anderen kan de aandoening vaak jaren op de achtergrond blijven.

Er bestaan een groot aantal natuurlijke middelen tegen astma. We kunnen hier meteen bij zeggen dat dit in de meeste gevallen onvoldoende zal zijn bij mensen die te kampen hebben met zeer ernstige vormen van de aandoening. Het mag dan ook in geen geval als vervanging dienen voor de traditionele aanpak van de ziekte.

Hoewel in veel gevallen het gebruiken van deze natuurlijke middelen tegen astma, ervoor kunnen zorgen dat we een lange periode geen last hebben van de problemen die dit met zich meebrengt.

Wat verhoogt het risico op een astma-aanval

Omdat men de oorzaak niet kent voor de aandoening, is het ook zeer moeilijk om een duidelijke oplossing te vinden. Toch kunnen we stellen dat de kans op een astma-aanval kan toenemen onder bepaalde omstandigheden.

Die omstandigheden zijn:

 • Plotse koude ruimtes
 • Intense fysieke inspanningen
 • Emotionele momenten
 • Stress
 • Vervuilde lucht
 • Allergie
 • Vochtigheid
 • Medicatie
 • Drugs
 • Ongezonde voeding
Gerelateerd:  Stinkende vagina na seks oorzaak?

oregano tegen astmaHoewel we de daadwerkelijke oorzaak niet kennen, weten we echter wel wat de symptomen zijn. De symptomen van astma gaan gepaard met het problematisch ademhalen. Dit kan ervoor zorgen dat we gaan hoesten, dat we korte adem hebben of zelfs heel moeilijk kunnen ademhalen. Een sterk gevoel op de borst wordt ook in veel gevallen ervaren.

En we weten ook dat het risico op astma gaat verhogen wanneer we weinig fysieke activiteit ondernemen, wanneer we roken of wanneer we last hebben van overgewicht.

Wanneer we al deze dingen die we weten dan samen nemen. Zijn er een groot aantal natuurlijke middelen tegen astma die we kunnen gaan gebruiken. Dit zal ervoor zorgen dat we een gezonder ademhalingsstelsel krijgen. Met longen die minder snel vatbaar zijn voor ontstekingen.

Voeding

De voeding speelt een kleinere rol in het bestrijden van astma met natuurlijke middelen. Maar is heel makkelijk toe te passen. Hoewel het niet zo krachtig zal werken als sterke medicatie. Kan dit toch de doorslag geven, in het al dan niet ontstaan van ontstekingen. We gaan enkele voedingsmiddelen en voedingsstoffen overlopen die kunnen belangrijk zijn wanneer we natuurlijke middelen tegen astma gaan gebruiken.

Vitamine C

Vitamine C zal ervoor zorgen dat ons afweersysteem sterker wordt. Het zal er ook voor zorgen dat we minder snel ziek worden en ook minder snel last krijgen van problemen met onze luchtwegen.Daarnaast zal vitamine C ons lichaam ook sterker maken tegen stress. Een andere uitlokkingsfactor bij astma-aanvallen.

Vitamine C kunnen we halen uit citrusvruchten of door bepaalde groenten te eten die deze stof bevatten.

Gerelateerd:  Wat Is De Werking Van L-Theanine?

Uitstekende voorbeelden daarvan zijn:

 • Citroen
 • Sinaasappel
 • Paprika
 • Tomaten
 • Aardappelen
 • Broccoli
 • Aardbeien
 • Papaya
 • Kiwi

Oregano

oreganoOregano is een specerij. Die kunnen we dus heel makkelijk toevoegen aan alle soorten pasta’s. Maar ook op salade kan oregano heel lekker zijn. We kennen het kruid vooral van op onze pizza. Echter is dit niet alleen een kruid die in Italiaanse keukenrecepten gebruikt wordt.

Het bevat heel sterke antioxidanten en stoffen die ontstekingen gaan tegenwerken. Waaronder flavonoïden en terpenoïden. Die zullen onze luchtwegen gaan schoonmaken en daardoor de kans op een ontsteking sterk terugdringen.

Het is een heel goedkope specerij die we overal kunnen gebruiken in onze recepten. En daarmee dus onze luchtwegen gaan schoonmaken.

We kunnen oregano essentiële olie gebruiken in een verdamper en deze inademen.

Gember

Gember staat bekend als een stimulerend middel voor onze spijsvertering. Toch behoort gember ook tot de natuurlijke middelen tegen astma. Omdat het ontstekingsremmend werkt en daardoor de longen zal vrijwaren van infecties die veroorzaakt worden door bacteriën die zich in onze lucht bevinden.

Daarnaast werd ontdekt dat gember een belangrijke rol speelt in de spieren die de ademhaling moeten helpen regelen. Die spieren kunnen onder sterke spanning komen te staan bij mensen die last hebben van een astma-aanval. Gember essentiële olie kan gebruikt worden op dezelfde manier als oregano of in combinatie met oregano.

Omega 3

Omega 3 zijn essentiële vetzuren. Ze hebben als belangrijkste doel in het lichaam, het bestrijden van ontstekingen en het vermijden van de vorming van bloedklonters. Wanneer we te weinig omega 3 in het lichaam hebben. Of een te hoge verhouding tussen omega 3 en 6. Dan zullen ontstekingen sneller ontstaan. De werking van Omega 6 is net omgekeerd aan de werking van Omega 3.

Gerelateerd:  Amla: Nog een wonderkruid uit de ayurvedische kruidenfamilie

Om deze verhouding terug in balans te brengen kunnen we meer voeding met omega 3 gaan eten. Of kunnen we een supplement met omega 3 gebruiken.

Kruiden

ontstekingsremmende kruidenNaast de specerijen en voedingsmiddelen die we kunnen gebruiken tegen astma, zijn er ook kruiden die kunnen gebruikt worden als bescherming tegen deze aandoening. Deze kruiden zullen net als de specerijen en voedingsstoffen, bescherming bieden tegen ontstekingen en op die manier ook de longen en andere organen die verantwoordelijk zijn voor onze ademhaling gaan reinigen.

Brandnetel

Grootmoeder maakte altijd thee van brandnetel die ze in haar tuin liet groeien. Ze geloofde dat het gezond was voor het bloed. En dat klopt ook. Door bepaalde stoffen in de plant zal het bloed gereinigd worden.

Maar brandnetel kan ook worden ingezet als natuurlijk middel tegen astma. Omdat het ervoor zal zorgen dat de stof histamine gaat afnemen. Histamine is een belangrijke aanstoker van ontstekingen in het lichaam.

Daarnaast heeft de werking van brandnetel een stimulerend effect op ons afweersysteem.

Brandnetel wordt in dit geval beter gedronken in een thee. Omdat het dan meteen kan inwerken op onze ademhaling.

Zoethout

Zoethout is een belangrijk middel om onze ademhaling te verbeteren. Omdat het enorm sterke reinigende capaciteiten heeft voor onze longen. Het zal overtollig slijm uit onze longen helpen halen en daarmee ook de kans op ontstekingen sterk doen afnemen.

Hoewel zoethout ook kan worden gebruikt via een supplement gebruiken we het hier beter in zijn verse variant. Zoethoutstokjes kunnen we dan toevoegen in net niet kokend water. Op die manier hebben we onmiddellijk effect op onze luchtwegen.

 

Delen op:


Volg ons op: