Bestaan er kruiden om zwanger te worden?

kruiden om zwanger te worden

Delen op:


Volg ons op:

Kruiden die de vruchtbaarheid verbeteren gaan gebruiken

Wanneer we onze vruchtbaarheid willen verbeteren dan kunnen we inderdaad wel enkele kruiden om zwanger te worden gaan gebruiken. Deze kruiden om zwanger te worden hebben allen een zeer sterk effect op onze hormonen. Meer en meer mensen hebben met dit probleem te maken. Hoewel het natuurlijk ook voorkomt dat er daadwerkelijk een fysiek probleem aan de basis ligt van het probleem. Toch merken we dat het steeds meer te maken heeft met onze hormonale balans.

Oorzaak van verminderde vruchtbaarheid

zwanger wordenWanneer we te maken hebben met een verminderde vruchtbaarheid, of zelfs met onvruchtbaarheid. Dan kan een verkeerde balans tussen onze hormonen daar een grote rol in spelen. Zolang er geen daadwerkelijk fysiek probleem is met de organen die voor onze voortplanting moeten zorgen natuurlijk.

Dit kan dan gaan om zowel een tekort aan oestrogeen, een teveel aan oestrogeen. Of een tekort aan testosteron of een teveel aan testosteron. Logischerwijs zullen een verhoogd oestrogeen zorgen voor een verlaagd testosteron. En omgekeerd natuurlijk ook.

Er zijn een aantal andere factoren die hier de oorzaak voor kunnen zijn. Dat kan zijn een te hoog cortisol bijvoorbeeld. Cortisol is het stresshormoon die dus automatisch gaat stijgen wanneer we te lang onder stress staan. Op een bepaalde tijd zal dit de hormonenbalans ernstig gaan verstoren in het lichaam en zal dat leiden tot een verminderde vruchtbaarheid.

De verminderde vruchtbaarheid gaat gepaard met een verhoogde aromatase. Ofwel de omzetting van testosteron naar oestrogeen. Dit kan ook bij vrouwen problematisch worden. Andere problemen die kunnen ontstaan zijn overgewicht, hartproblemen, diabetes, depressie, slapeloosheid en nog vele andere symptomen die hiermee gepaard gaan. Het is dus belangrijk dat we ook dit in de gaten houden en zo nodig zullen verbeteren om die terug in balans te kunnen brengen.

Gerelateerd:  Werking van Adaptogenen?

Algemene werking van kruiden om zwanger te worden

Deze kruiden om zwanger te worden zullen dan ofwel het oestrogeen verlagen, ofwel het oestrogeen verhogen. En daarbij ook slechte oestrogenen uit ons lichaam weren. Wat dan weer gezond oestrogeen zal aantrekken.

Op die manier kunnen we terug de balans herstellen tussen de verschillende hormonen. En kunnen we ook problemen zoals een onregelmatige menstruatie oplossen. Wanneer we onregelmatig menstrueren, dan zal de eisprong ook niet altijd op het juiste moment plaatsvinden. Ook dat zal ervoor zorgen dat we een verminderde vruchtbaarheid hebben.

Lijst met kruiden om zwanger te worden

DIM Supplement

broccoli dim supplementEen DIM supplement zijn geen kruiden om zwanger te worden. Toch behoort dit tot de meest krachtige middelen om onze hormonenbalans te helpen herstellen. DIM vinden we van nature terug in kruisbloemige groenten. Voorbeelden daarvan zijn bloemkool, broccoli, radijzen en spruiten.

Wat DIM supplement gaat doen is de balans tussen de hormonen herstellen door slecht oestrogeen te metaboliseren via de lever. En daardoor gezond oestrogeen gaan stimuleren.

Verschillende problemen kunnen worden opgelost door een dim supplement te gebruiken, waaronder dus de vruchtbaarheid verbeteren.Daarnaast zal het problemen tijdens de menstruatie verhelpen. Zal het risico op borstkanker sterk afnemen. En zullen we geen risico lopen op te weinig of teveel oestrogeen in het lichaam.

Door de verbeterde metabolisering van oestrogeen via de lever, worden alle schadelijke oestrogenen die we innemen via de voeding en via cosmetische producten ook uit het lichaam geweerd. Dat heeft een zeer gunstig effect op de vruchtbaarheid. DIM wordt genomen via capsules.

Gerelateerd:  Werking van Avena Sativa

Dong Quai

Dong Quai wordt vrouwelijke ginseng genoemd. Omdat het een enorm gunstig kruid voor vrouwen betreft. Met dong quai worden de vrouwelijke hormonen gestimuleerd. De vruchtbaarheid wordt uiteindelijk op twee manieren verbeterd.

Dong quai zal het bloed helpen reinigen waardoor overtollige gifstoffen kunnen worden afgevoerd. Daarnaast wordt een te hoog of te laag oestrogeen terug in balans gebracht.

Dong quai supplement wordt ook vaak tijdens de menopauze gebruikt bij vrouwen die last hebben van een verlaagd libido of pijn ervaren tijdens de seks. Dit komt doordat het kruid zal helpen om de vagina te bevochtigen.

Rode Klaver

rode klaver zwanger wordenRode klaver behoort ook tot de kruiden om zwanger te worden omdat ze belangrijke mineralen bevatten die de vruchtbaarheid stimuleren. Ze wordt meer en meer aangeraden als middel om de vruchtbaarheid te verbeteren en om makkelijk zwanger te worden.

De belangrijkste werking zien we vooral door de hoeveelheid vitamines en mineralen die we in de plant terugvinden. Maar wat ook een grote rol speelt is dat de plant het lichaam zal reinigen.

Rode klaver zal de bloedsomloop stimuleren waarbij ze dus een gunstige invloed zullen hebben op alle organen die instaan voor de bevruchting.

Daarnaast kan het supplement de eileiders herstellen wanneer die beschadigd zijn. Ook hier zal dit kruid de hormonen in balans brengen.

Ashwagandha

Ashwagandha zal bij mannen en bij vrouwen de vruchtbaarheid verbeteren. Het is een kruid die vooral gebruikt wordt in periodes van stress. Omdat het stresshormoon cortisol sterk wordt verlaagd. Om die reden is het een uitstekend middel wanneer we last hebben van angst, stress, spanning of depressie.

Gerelateerd:  Ontstekingsremmende kruiden

Het adaptogeen effect van ashwagandha zal er ook voor zorgen dat de hormonen in balans worden gebracht.

Bij mannen heeft het supplement gunstige resultaten teweeggebracht op de sperma productie en op de kwaliteit daarvan. Ook bij vrouwen was een verbeterde vruchtbaarheid vastgesteld.

Fenegriek

fenegriek om zwanger te wordenFenegriek heeft een soortgelijke werking als dong quai. Ook hier zal het de vrouwelijke hormonen stimuleren. Het heeft een DHT remmend effect. Vrouwen of mannen die te maken hebben met een te hoog dihydrotestosteron kunnen daardoor de balans herstellen.

Fenegriek wordt echter niet aangeraden bij vrouwen die medicatie gebruiken om de bloedsuiker te doen dalen. Omwille van het sterk bloedsuiker verlagend effect.

Ook tijdens de zwangerschap mag fenegriek niet verder worden gebruikt omdat het een spontane abortus kan uitlokken. Het wordt echter wel gebruikt in sommige landen bij een moeilijke bevalling. Omdat het supplement gunstige verlossingskundige eigenschappen bevat.

 

Delen op:


Volg ons op: