Beste Kruiden tegen Menstruatiepijn

Kruiden tegen Menstruatiepijn en PMS

Beste Kruiden tegen Menstruatiepijn en PMS

menstruatiepijn behandelenMenstruatiepijn of PMS premenstrueel syndroom komt bij praktisch alle vrouwen regelmatig voor. Dit kan gaan van buikkrampen tot zelfs depressie. Gelukkig kunnen we kruiden tegen menstruatiepijn en pms gaan gebruiken die deze symptomen kunnen verzachten.

Deze kruiden tegen menstruatiepijn en pms zullen dan problemen zoals buikkrampen helpen verminderen. Ook wanneer er veel bloedverlies optreedt of de menstruatie te pijnlijk wordt, kunnen deze kruiden tegen menstruatiepijn en pms een oplossing bieden.

Wat veroorzaakt menstruatiepijn?

Hoewel praktisch elke vrouw er ooit, of meerdere keren in hun leven mee te maken krijgen, toch zijn er weinig mensen die echt weten waar de menstruatiekrampen uiteindelijk vandaan komen.

Het is dus belangrijk, vooraleer we kruiden tegen menstruatieproblemen gebruiken, dat we toch begrijpen waar deze pijnlijke menstruatie vandaan komt.

Elke maand zal de baarmoeder zich voorbereiden voor zwangerschap. Wanneer geen bevruchting ontstaat is de buitenlijning die zich heeft opgebouwd in de baarmoeder gedurende de maand, niet langer nodig. Dus wordt die afgevoerd via de vagina.

De menstruatiekrampen ontstaan dus als gevolg van de samentrekkingen in de baarmoeder. Wanneer de baarmoeder te sterk gaat samentrekken dan kan dit uiteindelijk duwen tegen de bijliggende bloedvaten. Het kan daarom op die manier de hoeveelheid zuurstof naar de spierweefsels in de baarmoeder blokkeren. Dat zorgt er dan voor dat we pijn zullen ervaren.

Niet alle vrouwen ervaren dezelfde soort pijn. Sommige vrouwen kunnen intense pijn ervaren. Terwijl andere vrouwen dat nauwelijks zullen merken.

Wanneer we plots ernstige pijn merken, en dit blijft aanhouden. Dan kunnen onderliggende aandoeningen zoals cysten op de baarmoeder, infecties van de eileiders of baarmoeder, een verkeerde balans tussen de hormonen, schildklierproblemen zijn daar enkele voorbeelden van. Het doet geen kwaad om indien dit blijft aanhouden, een arts te verwittigen om even alles te controleren.

Gerelateerd:  Lage Bloeddruk Verhogen met Voeding

Hoewel kruiden tegen menstruatiepijn heel goed kunnen helpen, toch begint het hier bij ons dieet. Het is daarom van belang dat we proberen te vermijden om voedingsmiddelen te gaan eten die ontstekingen helpen bevorderen.

Voorbeelden daarvan zijn voedingsmiddelen die veel snelle suikers bevatten, of veel ongezonde vetten bevatten. Dat zijn dan bijvoorbeeld frisdrank, snoep, koekjes en alle soorten fastfood.

Omega 3

omega 3 zalmNaast de kruiden tegen menstruatiepijn is omega 3 een belangrijke voedingsstof die ervoor zal zorgen dat we ontstekingen zullen blokkeren. Doordat omega 3 ook het bloed zal verdunnen krijgen we automatisch een verbeterde bloedtoevoer in de baarmoeder.

Dat verlaagt de kans op pijn tijdens de menstruatie en verlaagt ook tijdens de samentrekkingen van de baarmoeder, dat de bloedtoevoer wordt afgesloten naar de spieren.

Waar we hier echter wel rekening mee moeten houden is dat wanneer we last hebben van sterke bloedingen tijdens de menstruatie, beter niet al teveel omega 3 gebruiken.

Omdat het dus bloedverdunnend werkt en daardoor ook kan zorgen voor hogere hoeveelheden bloedverlies.

Omega 3 kunnen we vinden in chiazaden, lijnzaden en in alle soorten vette vis zoals zalm, makreel, tonijn. Maar ook in zeevruchten zoals oesters, garnalen, krab en kreeft. We kunnen ook een supplement gebruiken met omega 3.

Ginkgo

ginkgo tegen menstruatiepijnDe menstruatie komt vaak met een aantal symptomen die een invloed hebben op het geheugen en op onze bloedcirculatie. Ginkgo is een sterk kruid om deze problemen aan te pakken. Maar omdat de plant zo’n krachtige eigenschappen heeft, zijn er nog een groot aantal andere klachten die kunnen worden bestreden door gebruik te maken van de ginkgo biloba plant.

Gerelateerd:  Wat Zijn De Voordelen Van CBD-Olie Voor Onze Gezondheid?

Voor onze hersenen zien we dat de plant een stimulerend effect zal hebben. Dat betekent dat we een verbeterd geheugen zullen hebben, waarbij het cognitief functioneren sterk gaat toenemen. We krijgen te maken met een verbeterde concentratie en zullen ook meer energie opmerken.

Ginkgo kan ook worden ingezet wanneer we problemen hebben met het vasthouden van vocht. Daarnaast heeft het kruid ook bloedverdunnende eigenschappen. Dat heeft een positieve invloed op onze bloedcirculatie.

De stress neemt toe wanneer we te maken hebben met menstruatiepijn. Tijdens en voor de menstruatie heeft elke vrouw te kampen met een verhoogde hoeveelheid stress in het lichaam. Ginkgo kan helpen om die stress aan te pakken.

Het zal onder meer stresshormonen zoals cortisol en prolactine helpen verlagen. Dat heeft een aantal gunstige effecten op onze geest en op onze gevoelens. En kan op die manier serotonine en dopamine doen verhogen. Dat heeft vooral een gunstige invloed op onze stemming.

Vrouwen die te maken hebben met stemmingswisselingen of depressie kunnen met het supplement dus goed worden geholpen.

Valeriaan

Valeriaan wordt gezien als een kalmerend en ontspannend middel.

valeriaan-menstruatieproblemenHet zal helpen bij mensen die slaapproblemen hebben of last hebben van stress of angst. Het is ook een van de betere kruiden tegen menstruatiepijn omdat het een lichte verdovende werking heeft. Dit zal krampen en andere problemen kunnen helpen verzachten.

De plant valeriaan heeft een licht kalmerend en verdovend effect op de baarmoeder. Waardoor  de meeste krampen uiteindelijk gaan ontstaan. Op dat vlak is ze dus duidelijk zeer effectief.

Ook zullen vrouwen die tijdens de menstruatie last hebben van spanningen en nogal kort van stof worden, hier steevast mee geholpen worden door het kalmerend effect op de geest.

Gerelateerd:  Werking van Adaptogenen?

Het supplement kan gebruikt worden als alternatief tegen slaapmedicatie of om te ontspannen. Het zal daarbij geen slaperige gevoelens doen ontstaan bij het gebruik een aanbevolen dosis uit het supplement.

Paardenbloem

paardenbloem menstruatiepijnDe paardenbloem is één van de meest krachtige vochtafdrijvende middelen die we kunnen vinden. Het zal op die manier helpen om overtollig vocht vrij te geven en op die manier een opgeblazen buik helpen voorkomen.

Doordat de plant de nieren en de lever zal stimuleren krijgen we een reinigend effect op onze nieren en onze lever. Waardoor sneller afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Dit heeft een positief effect op het ganse lichaam.

Het supplement is niet meteen geschikt om te gebruiken tegen pijn maar heeft wel een zeer reinigend effect op de lever, de nieren en de blaas. Daarmee zal het de kans op menstruatiepijn wel sterk doen afnemen.

Dong Quai

dong quai menstruatiepijnDong Quai kan worden gezien als één van de meeste complete kruiden tegen menstruatiepijn en PMS. Juist omdat het bijna alle symptomen van de menstruatiepijn of PMS zal behandelen.

De werking van de plant is sterk vochtafdrijvend. Dat zal er helpen voor zorgen dat we minder te maken krijgen met buikkrampen en zal het opgeblazen gevoel ook doen afnemen.

Daarnaast werkt het als een kalmerend middel en heeft dit een gunstige invloed op onze emoties en onze gemoedstoestand.

Dit supplement mag echter niet gebruikt worden wanneer we veel bloedverlies hebben tijdens de menstruatie. Omdat de plant bloedverdunnende eigenschappen heeft.


Related posts

Leave a Comment