Wat is de werking van Hibiscus Thee?

hibiscus thee

Delen op:


Volg ons op:

Wat is de werking van Hibiscus Thee?

De werking van hibiscus thee is zeer omvangrijk. Toch onderscheiden we enkele belangrijke functies van dit kruid. Het wordt meestal gedronken in een thee. En heeft als voornaamste functie het verlagen van de bloeddruk. Daarnaast vertoont hibiscus thee ook zeer effectieve resultaten bij mensen met een te hoog cholesterol.hibiscus bloeddruk

Daarnaast heeft hibiscus thee een sterk ontstekingsremmende werking. Deze ontstekingsremmende werking zou onder meer gunstig kunnen zijn bij mensen met artritis. De ontstekingsremmende functie zal een stimulerend effect hebben op onze lever.

Hibiscus thee bevat ook nog een reeks sterke antioxidanten. Deze antioxidanten komen hoofdzakelijk uit de vitamine C die we terugvinden in de plant.

Het is echter moeilijk om zuivere hibiscus thee te vinden. Het wordt ook weinig zuiver gedronken omdat de smaak niet zoet is. Daarom wordt er vaak rozenbottel of een ander soort bessen toegevoegd.

Toch kunnen we beter genieten van de voordelen wanneer we hibiscus thee zuiver drinken. We kunnen er eventueel honing indoen om de smaak wat zoeter te maken indien de zure smaak moeilijk te drinken is.

Slechte cholesterol aanpakken

hibiscus bloemDe werking van hibiscus thee heeft ons gunstige resultaten kunnen aantonen bij mensen met een hoog cholesterol. We zien onder andere een sterke daling van de LDL cholesterol. Daarnaast zal de HDL of goede cholesterol stijgen.

Gerelateerd:  Gugul (commiphora mukul) Tegen Reuma

De werking is grotendeels te verklaren door de sterke antioxidanten die zich in de plant bevinden.

PMS en Overgang

We kunnen hibiscus thee ook gebruiken wanneer we te maken hebben met problemen tijdens de overgang. Of wanneer we te maken krijgen met het premenstrueel syndroom ofwel PMS.

We hebben weer de ontstekingsremmende werking, die zal helpen wanneer we last krijgen van buikkrampen. Het vochtafdrijvend effect van de plant zal ons helpen wanneer we te maken krijgen met een opgeblazen gevoel.

Er zijn ook onderzoeken die aanwijzen dat er een verlaagde kans op depressie is wanneer hibiscus thee regelmatig wordt gedronken.De verbeterde werking van onze lever zou ook bijdragen aan een verbeterde balans tussen de hormonen. Waaronder het metaboliseren van gebruikt oestrogeen.

Bloeddruk verlagen

Een hoge bloeddruk wordt beter vermeden. Omdat het risico op een plotse hartaanval gaat stijgen bij mensen met een hoge bloeddruk.

We zien bij het gebruik van hibiscus thee een daling van de bloeddruk. Hoewel de werking niet 100% vaststaat. Gaat men er van uit dat deze effecten worden bekomen door een combinatie van een ontstekingsremmende en vochtafdrijvende werking.

De lever stimuleren

De sterke ontstekingsremmende werking heeft een stimulerend effect op onze lever. We zien zelfs verbetering bij een aantal chronische leveraandoeningen.

Wat ook een belangrijke rol zou spelen is de antioxidante werking. Dit zou onder meer helpen om de vrije radicalen te neutraliseren. Dit zou ervoor zorgen dat een groot aantal enzymen in de lever worden gestimuleerd. Waaronder de lever beter kan omgaan met giftige stoffen.

Gerelateerd:  Wat Zijn De Meest Krachtige Natuurlijke Laxeermiddelen?

Ontstekingsremmende werking

hibiscus plantWe hebben bij bijna alle voordelen van hibiscus thee te maken met deze sterke ontstekingsremmende werking. Er wordt beweerd dat het de pijn kan verzachten bij mensen die last hebben van pijnlijke gewrichten en botten. Dus de pijn bij artritis kan helpen doen afnemen.

Bloedsuiker verlagen

Hibiscus thee zal ervoor zorgen dat de bloedsuikerspiegel gaat dalen. Dit is vooral gunstig bij mensen die last hebben van diabetes of die daar een verhoogd risico voor vormen.

Bij mensen met een kleine verhoging kan dit zelfs een sterk alternatief zijn voor medicatie. Maar ook mensen die medicatie nemen kunnen hierdoor vaak een lagere dosis gaan gebruiken.

We doen dit echter beter niet op eigen houtje en overleggen dit beter met een arts.

Stofwisseling versnellen

De plant zal ook de stofwisseling stimuleren. Vermoedelijk is dit een combinatie van vele voordelen van de plant. Waaronder de hoeveelheid vitamine C. Die regelmatig in verband wordt gebracht met een verhoogde vetverbranding.

Er is het reinigend en stimulerend effect op onze lever. Waardoor makkelijker gifstoffen kunnen worden uitgescheiden. En er is de antioxidante werking. Die zullen vrije radicalen die ervoor zorgen dat de spijsvertering vertraagd wordt, gaan neutraliseren.

Bijwerkingen hibiscus thee

Na deze belangrijke lijst met voordelen zijn er toch een aantal zaken waar we rekening moeten mee houden.

Zo is het gebruik van (hoge hoeveelheden) hibiscus thee niet aangewezen bij mensen die medicatie gebruiken tegen een hoge bloeddruk. Omdat het de effecten van medicatie kan versterken.

Daarnaast moeten we zorgen voor voldoende water, het vochtafdrijvend effect van hibiscus kan ervoor zorgen dat we makkelijker nierstenen zullen aanmaken door het tekort aan vocht. We drinken beter na elk kopje hibiscus thee, een glas water.

Gerelateerd:  Wat zijn de Symptomen en Oorzaken van een Blaasontsteking?

Het wordt algemeen afgeraden om hibiscus thee te gebruiken tijdens de zwangerschap. Dit komt doordat het kruid de baarmoeder gaat stimuleren. dit kan leiden tot een menstruatie en op die manier leiden naar een ongewilde abortus.

Naast het gebruiken van hibiscus in theevorm kunnen we ook een supplement gebruiken.

 

Delen op:


Volg ons op:

Tags: