5 Supplementen Die Oestrogeen Blokkeren

supplementen die oestrogeen blokkeren

Delen op:


Volg ons op:

5 Supplementen die Oestrogeen Blokkeren

Supplementen Die Oestrogeen BlokkerenTeveel oestrogeen is nergens goed voor. Wanneer we daarmee te maken krijgen kunnen we de hulp inroepen van supplementen die oestrogeen blokkeren.

Deze zullen ervoor zorgen dat de hormonen terug in balans gebracht worden. Teveel oestrogeen zal leiden tot een verlaagd libido. Het kan ook overgewicht veroorzaken.

Bij mannen wordt dit vooral in verband gebracht met mannenborsten en overgewicht. Gevolgd door een verlaging van het testosteron. Het verlies van spiermassa. En een dalend libido.

Bij vrouwen zal dat zorgen voor overgewicht en wordt het ook in verband gebracht met bepaalde vormen van kanker.

Heel wat voeding bevat fyto oestrogenen. Ook in vele plastic verpakkingen worden oestrogenen verwerkt. Dit kan er makkelijk voor zorgen dat we een oestrogeen dominantie in het lichaam krijgen.

We hebben in totaal 5 supplementen die kunnen gebruikt worden om het oestrogeen te doen dalen.

Let wel, deze verlaging zal er niet voor zorgen dat we plots met een tekort te maken krijgen.

Deze stoffen zullen hoofdzakelijk de hormonen terug in balans brengen.

DIM

Diindolylmethaan of DIM is een stof die wordt gevonden in kruisbloemige groenten.

diindolylmethaan broccoliDeze stof zal er helpen voor zorgen dat een teveel aan oestrogenen zal worden geblokkeerd. De stof zal de slechte of ongunstige oestrogenen, ook wel de gebruikte oestrogenen genoemd, via de lever helpen verwijderen uit het lichaam. Op die manier kunnen ze niet terug in het lichaam terechtkomen en schade aanrichten zoals prostaatkanker of borstkanker.

Gerelateerd:  Kruiden Tegen Vermoeidheid


DIM heeft een balancerend effect op de hormonen. Zo zal het een teveel aan oestrogenen helpen verwijderen, maar zal het in andere gevallen ook een tekort aan oestrogeen helpen vermijden door de aanmaak van goede oestrogenen te stimuleren.

Om die reden heeft diindolylmethaan een gunstig effect op het libido, op de vruchtbaarheid en biedt het bescherming tegen prostaat en borstkanker. Ook zal het de vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen verbeteren.

We vinden de stof terug in broccoli, bloemkool, radijs, waterkers en rode kool. Ze kan echter ook worden genomen via een supplement.

Resveratrol

resveratrol blokkeert oestrogeenResveratrol is de stof die we terugvinden in rode of blauwe druiven. Deze stof is ook verantwoordelijk voor het gunstig effect van een glas rode wijn.

Men beweert dat deze stof gunstig is voor de erectie. Dit werd ook wetenschappelijk ondersteund.

Daarnaast zal de stof bescherming bieden tegen kanker. Ze zal helpen om de hormonen in balans te brengen door oestrogeen om te zetten in testosteron.

Deze supplementen die oestrogeen blokkeren kunnen beter niet gewonnen worden uit het drinken van wijn. Hoewel één glas wijn natuurlijk geen negatieve effecten zal teweegbrengen. Toch is teveel alcohol van negatieve invloed op onze hormonenhuishouding.

We gebruiken resveratrol daarom beter via een supplement.

Maca

maca anti-oestrogene supplementenWanneer we last hebben van een verlaagd libido als gevolg van oestrogeendominantie. Dan kan maca altijd een kant en klare oplossing bieden.

Maca kan zowel bij mannen als bij vrouwen worden gebruikt. Het effect ervan is een hoger libido.

Onderzoek heeft ook aangetoond dat het de vruchtbaarheid zal verbeteren.

Gerelateerd:  Grotere Boezem Op een Natuurlijke Manier!

Men heeft dit kunnen vaststellen bij mannen en bij vrouwen. Zo zullen de eicellen gevoeliger worden voor het sperma. En worden de zaadcellen mobieler.

Daarnaast zien we dat vooral rode maca een zeer gunstig effect heeft op de prostaat. Het zal onder meer bescherming bieden tegen prostaatkanker en tegen een vergrote prostaat. Het wordt daarom vaak gebruikt door bodybuilders die hoge hoeveelheden zink gebruiken en daardoor een grotere belasting op de lever leggen. Prostaatkankercellen konden ook worden afgebroken door rode maca te gebruiken. Het is echter niet aangeraden om op eigen houtje rode maca te gebruiken als behandeling tegen prostaatkanker. Verder onderzoek zal hier zeker naar volgen.

Maca heeft ook gunstige effecten op onze hormonen. Het zal helpen de hormonen in balans brengen.

Ook wanneer de erectie vlug wegvalt kan dit supplement wonderen doen.

Damiana

Damiana wordt vaak ingezet als een afrodisiac wanneer het libido minder wordt. damiana anti-oestrogeenDoor zijn anti-oestrogene werking zullen de mannelijke hormonen gestimuleerd worden. Het wordt ook weel vaak gebruikt om de erectie te verbeteren omwille van zijn potentieverhogende werking. Men weet niet meteen zeker hoe deze erectiebevorderende werking juist in zijn werk gaat. Vermoed wordt dat een combinatie van cafeïne en krachtige antioxidanten ervoor zorgen dat de spieren rondom de penis gaan ontspannen. Waardoor dus een verbeterde erectie ontstaat.

De anti-oestrogene werking van damiana heeft ook nog een voordeel wanneer we onder stress staan. Zo heeft de plant een remmend effect op de aromatase. Dat is de omzetting van testosteron naar oestrogeen die onder invloed van stress wordt verhoogd.

Gerelateerd:  Kruiden die het cortisol verlagen

Damiana vertoont ook gunstige effecten op het orgasme. Zo kon men uit wetenschappelijk onderzoek vaststellen dat proefdieren sneller twee opeenvolgende orgasmes kunnen krijgen door dit supplement te gebruiken.

Ashwagandha

ashwagandha oestrogeen blokkerenSupplementen die oestrogeen blokkeren zullen altijd een gunstig effect hebben op het libido.

Wanneer we vermoeden dat stress één van de oorzaken van het probleem is. Dan kunnen we ashwagandha overwegen. Ashwagandha zal ervoor zorgen dat bepaalde hormonen worden onderdrukt.

De belangrijkste daarvan zijn cortisol en prolactine. Cortisol zal ervoor zorgen dat we makkelijk overgewicht opstapelen. Het zal de aanmaak van testosteron verlagen. En kan op termijn leiden tot diabetes en hartproblemen.

Prolactine kan borstvorming bij mannen doen ontstaan. Deze twee hormonen dienen dus absoluut vermeden worden.

Ashwagandha supplement is in staat deze te onderdrukken. Tot een waarde die gelijkgesteld wordt aan medicijnen die daarvoor worden gebruikt.

 

Delen op:


Volg ons op: