Tribulus Terrestris Werking en Bijwerkingen

tribulus terrestris werking

Tribulus Terrestris Werking en Bijwerkingen

Tribulus Terrestris werking zal misschien iets meer bekend zijn bij mannen dan bij vrouwen. Dit komt doordat het kruid in heel wat supplementen voor mannen gebruikt wordt. Zo wordt tribulus terrestris onder andere gebruikt in supplementen om het testosteron te verhogen, erectiemiddelen, libido verhogende middelen en penisvergrotende middelen.

In dit artikel gaan we de tribulus terrestris werking overlopen en gaan we de effectiviteit van het kruid in deze verschillende supplementen eens overlopen.

Gebruik in supplementen

Natuurlijke Erectiemiddelen

Tribulus terrestris werking wordt gezien als potentieverhogend. Om die reden wordt dit kruid dan ook toegevoegd in heel wat middelen om de erectie te verbeteren. Dat klopt, de plant zal de erectie verbeteren. Het mechanisme daarachter kan op twee verschillende manieren worden verklaard.

Eerst zal de plant de erectie bevorderen door meer stikstof in de bloedstroom te brengen. Dit zorgt voor een ontspannend en verwijdend effect op de bloedvaten. Waardoor de bloeddruk licht gaat dalen en het bloed ook een stuk vlotter naar de geslachtsorganen kan stromen.

Ook zullen de androgene receptoren in de hersenen worden gestimuleerd. Dit heeft op zich effect op de seksuele drang en verklaart het libido verhogend effect van de kruiden. Ook dit zou kunnen helpen om de erectie te verbeteren.

Libido verhogende middelen

De toevoeging in libido verhogende middelen is ook zeer gunstig voor de seksualiteit van de man en van de vrouw. De stimulerende effecten op de mannelijke receptoren zorgen voor een verhoogde drang naar seks.

Gerelateerd:  Heeft Tribulus Terrestris Bijwerkingen?

Via onderzoeken heeft men kunnen aantonen dat 97% van de vrouwen die dit supplement gebruiken, een hoger libido hadden na het gebruik. Ook bij mannen is een soortgelijk effect opgemeten. Dat kan vooral gunstig zijn bij mannen en vrouwen in de peno en menopauze.

Ook zouden de kruiden gunstige effecten hebben op het orgasme en een orgasme helpen intenser en makkelijker laten verlopen.

Testosteron verhogen

We kunnen vaststellen dat bij gezonde dieren het testosteron gaat verhogen door het gebruik van dit kruid. Dit kon echter niet worden vastgesteld in een studie met mensen. Men gebruikte niet dezelfde dosering als bij de dieren dus kunnen we niet met duidelijkheid zeggen of tribulus terrestris werking testosteronverhogend is of niet.

Wel heeft men kunnen aantonen dat bij mannen met een tekort aan mannelijke hormonen, het testosteron wordt gestimuleerd.

Penisvergrotende middelen

We kunnen met zekerheid zeggen dat tribulus terrestris werking de penis niet groter gaat maken. Dan toch zeker niet in slappe toestand. We hebben aangetoond dat de erectie wordt verbeterd. Dit kan dus leiden tot een grotere penis wanneer die hard is. Maar dat is dan louter en alleen te wijten aan de toename van bloed in de penis die hem groter maakt.

Andere effecten

Tribulus terrestris heeft nog een aantal gunstige effecten bij vrouwen. Zo werkt het bevorderend voor de urinewegen en kan het helpen de baarmoeder reinigen. Dit kruid is ook zeer gunstig bij vrouwen tijdens de menopauze of om het libido te verhogen bij dames.

Bijwerkingen

Hoewel bijwerkingen meestal voorkomen bij gebruik van te hoge doseringen dienen we deze toch even te melden. Gelukkig komen ze zelden voor.

Gerelateerd:  Erectieproblemen oplossen op natuurlijke wijze

Belangrijkste tribulus terrestris bijwerkingen zijn :

  • Hoofdpijn
  • Verhoogde hartslag
  • Drukkend gevoel op de borst

De meeste bijwerkingen verdwijnen na enkele dagen. Dit product is niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die binnenkort willen zwanger worden. Mensen die medicatie nemen om de bloeddruk te verlagen dienen op te letten met het gebruik van dit supplement. Omdat de medicatie kan versterkt worden door de bloeddrukverlagende werking van het kruid.

 


Related posts

Leave a Comment