Tribulus Terrestris Werking en Bijwerkingen

tribulus terrestris werking

Delen op:


Volg ons op:

Tribulus Terrestris Werking en Bijwerkingen

Tribulus terrestris is een plant die wordt gebruikt in de Indiase geneeskunde. Het wordt daar al meer dan 2 millennia gebruikt om zowel de viriliteit als de vitaliteit te verbeteren. Zijn meest bekende werking is zijn gunstig effect op het libido bij zowel mannen als vrouwen. Maar ook bloeddruk verlagende effecten en het wijder maken van de bloedvaten behoren tot de voordelen van tribulus terrestris.

Het kruid wordt toegevoegd aan een reeks natuurlijke potentiemiddelen en producten om het testosteron te verhogen. Ook wordt het toegevoegd aan pillen die de penis groter moeten maken en de hoeveelheid sperma moeten verhogen.

Hoewel heel veel beweerd wordt van dit kruid door producenten van die bepaalde producten. Zijn er toch een aantal zekerheden rond Tribulus terrestris en zijn er ook een aantal zaken waar we niet 100% zeker van zijn.

Eerst zullen we eens de zekerheden opnoemen. Werking van tribulus terrestris waarvoor wetenschappelijk bewijs is voor gevonden.

Tribulus Terrestris werking zal misschien iets meer bekend zijn bij mannen dan bij vrouwen. Dit komt doordat het kruid in heel wat supplementen voor mannen gebruikt wordt. Zo wordt tribulus terrestris onder andere gebruikt in supplementen om het testosteron te verhogen, erectiemiddelen, libido verhogende middelen en penisvergrotende middelen.

In dit artikel gaan we de tribulus terrestris werking overlopen en gaan we de effectiviteit van het kruid in deze verschillende supplementen eens overlopen.

Natuurlijke Erectiemiddelen

Tribulus terrestris werking wordt gezien als potentieverhogend. Om die reden wordt dit kruid dan ook toegevoegd in heel wat middelen om de erectie te verbeteren. Dat klopt, de plant zal de erectie verbeteren. Het mechanisme daarachter kan op twee verschillende manieren worden verklaard.

Eerst zal de plant de erectie bevorderen door meer stikstof in de bloedstroom te brengen. Dit zorgt voor een ontspannend en verwijdend effect op de bloedvaten. Waardoor de bloeddruk licht gaat dalen en het bloed ook een stuk vlotter naar de geslachtsorganen kan stromen.

Gerelateerd:  Erectieproblemen oplossen op natuurlijke wijze

Ook zullen de androgene receptoren in de hersenen worden gestimuleerd. Dit heeft op zich effect op de seksuele drang en verklaart het libido verhogend effect van de kruiden. Ook dit zou kunnen helpen om de erectie te verbeteren.

Libido verhogende middelen

De toevoeging in libido verhogende middelen is ook zeer gunstig voor de seksualiteit van de man en van de vrouw. De stimulerende effecten op de mannelijke receptoren zorgen voor een verhoogde drang naar seks.Via onderzoeken heeft men kunnen aantonen dat 97% van de vrouwen die dit supplement gebruiken, een hoger libido hadden na het gebruik. Ook bij mannen is een soortgelijk effect opgemeten. Dat kan vooral gunstig zijn bij mannen en vrouwen in de peno en menopauze.

Ook zouden de kruiden gunstige effecten hebben op het orgasme en een orgasme helpen intenser en makkelijker laten verlopen.

Testosteron verhogen

We kunnen vaststellen dat bij gezonde dieren het testosteron gaat verhogen door het gebruik van dit kruid. Dit kon echter niet worden vastgesteld in een studie met mensen. Men gebruikte niet dezelfde dosering als bij de dieren dus kunnen we niet met duidelijkheid zeggen of tribulus terrestris werking testosteronverhogend is of niet.

Wel heeft men kunnen aantonen dat bij mannen met een tekort aan mannelijke hormonen, het testosteron wordt gestimuleerd.

Penisvergrotende middelen

We kunnen met zekerheid zeggen dat tribulus terrestris werking de penis niet groter gaat maken. Dan toch zeker niet in slappe toestand. We hebben aangetoond dat de erectie wordt verbeterd. Dit kan dus leiden tot een grotere penis wanneer die hard is. Maar dat is dan louter en alleen te wijten aan de toename van bloed in de penis die hem groter maakt.

Diabetes

Bij diabetes kan tribulus terrestris de insuline verhogen. Die wordt normaal gezien geblokkeerd bij mensen met diabetes. Echter weet men de uiteindelijk mechanismen niet te vinden die dit effect verzorgen.

Men ontdekte tijdens de onderzoeken dat de werking van de plant even krachtig is als het medicijn olmesartan. Maar net niet sterk genoeg dan glimepiride.

Gerelateerd:  Erectieproblemen oplossen op natuurlijke wijze

Onderzoeken:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17151317

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23594260

Testosteron

Tribulus Terrestris testosteronEr wordt heel wat geschreven over tribulus terrestris en testosteron. Echter zijn daar weinig bewijzen van bij mensen. Tribulus terrestris heeft kunnen aantonen bij mannen die minder vruchtbaar waren, dat het testosteron met 16% ging stijgen.

Een ander onderzoek bij ratten vertoonde een stijging van 30 tot 50% van het testosteron. Hetzelfde onderzoek bij mannen toonde geen enkel resultaat op het vlak van testosteron. De testen werden wel niet gedaan met dezelfde hoeveelheden. Er werd 300 mg gebruikt bij de mannen terwijl minstens 1.500 mg had moeten gebruikt worden.

Andere onderzoeken bij mensen zijn er niet voorhanden. Toch wordt het overal gebruikt in testosteronboosters omdat men er toch van uit gaat dat het testosteron zal doen stijgen.

Dit komt doordat het libido verhoogt, de bloeddruk daalt, de erectie verbetert, androgene stoffen worden gestimuleerd en het testosteron werd verhoogd bij minder vruchtbare mannen. En bij gezonde ratten.

Het is echter nog wachten op een concreet onderzoek naar de effecten van tribulus terrestris op testosteron bij mannen met een gezond libido, gezonde vruchtbaarheid en zonder erectieproblemen.

Tribulus terrestris Potentieverhogend

Daarover hebben we voldoende wetenschappelijk bewijs. De plant is goed in staat om de erectie en dus de potentie te verhogen. Dit werkt op meerdere vlakken.

Eerst wordt, zoals eerder gezegd de bloeddruk omlaag gebracht. Dat zal er reeds voor zorgen dat bloed makkelijker kan stromen naar de geslachtsorganen.

Libido verhogendDaarna worden de bloedvaten wijder doordat een verhoogde inname aan stikstof wordt veroorzaakt door het kruid. Dit zal op zijn beurt nog eens extra bloed naar de penis kunnen laten stromen.

In het laatste worden androgene receptoren in de hersenen gestimuleerd. Dit zijn dus drie factoren die een rol spelen in het verbeteren van de erectie bij mannen.

Gerelateerd:  Kan Tribulus Terrestris gebruikt worden door vrouwen?

Orgasme verbeteren

De plant zal ook gunstige effecten bereiken op vlak van het orgasme. Dit is zowel bij mannen als bij vrouwen het geval. De stimulerende effecten op de bloedsomloop zullen er voor zorgen dat de geslachtsorganen beter gevuld worden met bloed. Dit heeft als gevolg dat zowel de eikel in de penis bij mannen gevoeliger zal worden. Maar dat ook de clitoris bij vrouwen gevoeliger zal worden. Wanneer die dan moeilijker een orgasme kunnen krijgen zal er ook een intenser en makkelijker te krijgen orgasme ontstaan.

Bloeddruk verlagen

De plant zal werken als een ACE blokker. Dit is reeds het geval bij een zeer lage dosis van 300 mg. (onderzoek)

De bloeddruk wordt ook verlaagd doordat de nieren gestimuleerd worden. Dit zal er ook tot leiden dat de bloeddruk daalt. Bij hogere dosissen kan de diastolische bloeddruk gaan dalen met 11%.

Naast het verlagen van de bloeddruk wordt ook een daling van de cholesterol waargenomen. Dit bedraagt zo’n 10%.

Een andere verklaring waarom de bloeddruk gaat dalen is door het effect op de bloedvaten. Er komt meer stikstof in het lichaam waardoor de bloedvaten wijder worden. Dit heeft automatisch als gevolg dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt en dus een daling verwezenlijkt van de bloeddruk.

Andere effecten

Tribulus terrestris heeft nog een aantal gunstige effecten bij vrouwen. Zo werkt het bevorderend voor de urinewegen en kan het helpen de baarmoeder reinigen. Dit kruid is ook zeer gunstig bij vrouwen tijdens de menopauze of om het libido te verhogen bij dames.

Bijwerkingen

Hoewel bijwerkingen meestal voorkomen bij gebruik van te hoge doseringen dienen we deze toch even te melden. Gelukkig komen ze zelden voor.

Belangrijkste tribulus terrestris bijwerkingen zijn :

  • Hoofdpijn
  • Verhoogde hartslag
  • Drukkend gevoel op de borst

De meeste bijwerkingen verdwijnen na enkele dagen. Dit product is niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die binnenkort willen zwanger worden. Mensen die medicatie nemen om de bloeddruk te verlagen dienen op te letten met het gebruik van dit supplement. Omdat de medicatie kan versterkt worden door de bloeddrukverlagende werking van het kruid.

 

Delen op:


Volg ons op: