Kan Tribulus Terrestris gebruikt worden door vrouwen?

Tribulus terrestris vrouwen

Delen op:


Volg ons op:

Kan Tribulus Terrestris gebruikt worden door vrouwen?

tribulus terrestris werking vrouwenTribulus Terrestris staat vooral bekend om zijn vele voordelen voor mannen. Met name voor het libido, testosteron en potentie. De meeste vrouwen kunnen zich dan wel afvragen of tribulus terrestris ook voor vrouwen kan gebruikt worden?

Het antwoord is zeker ja. Alle voordelen die de plant aan mannen te bieden heeft. Kan ook voor vrouwen gelden. Los van de erectie en sperma bevorderende eigenschappen natuurlijk. Alhoewel, we kunnen deze eigenschappen vergelijken met zijn effect op de vrouwelijke geslachtsorganen. Zo zal de clitoris bij vrouwen er duidelijk voordeel bij doen. En we zien ook dat bij 98% van de vrouwen na het gebruik van tribulus terrestris een hoger libido werd vastgesteld.

De werking van tribulus terrestris

Tribulus terrestris zal ervoor zorgen dat de bloedvaten wijder worden en de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Dit komt doordat er een verhoogde hoeveelheid stikstof in het lichaam aanwezig komt. Die verhoogde hoeveelheid stikstof zal ervoor zorgen dat de bloedvaten wijder worden. Wanneer de bloedvaten wijder zijn is het makkelijker voor het bloed om zijn passage te vinden doorheen de bloedvaten. Dat zorgt ervoor dat onze bloedsomloop wordt gestimuleerd. We krijgen dan ook als resultaat een daling van de bloeddruk.

Deze effecten zijn vooral gunstig voor mannen met erectieproblemen. Wanneer we moeilijker een erectie kunnen krijgen, is één van de belangrijkste redenen een te hoge bloeddruk en/of een verminderde toevoer van bloed naar de penis. Doordat de bloedvaten gaan uitzetten wordt dit probleem dus dankzij het gebruik van tribulus terrestris opgelost.

Verder zal de plant ook nog de androgene ontvangstsignalen in onze hersenen gaan aanspreken. Waardoor we te maken krijgen met een verhoogde zin in seks. Dit zou ook een rol spelen in het verhogen van het testosteron bij mannen met een tekort aan testosteron.

Gerelateerd:  Welke kruiden zijn goed voor de erectie?

Voor vrouwen kunnen al deze voordelen ook meteen worden gesteld. Los van het feit dat de erectie beter zal worden natuurlijk. Hoewel we de penis kunnen vergelijken met de clitoris. De clitoris zal sneller en makkelijker gevuld raken met bloed. Waardoor we intenser de seksualiteit zullen beleven. En dus makkelijker tot een intens orgasme kunnen komen. Ook zou het helpen bij het natuurlijk bevochtigen van de vagina. Iets waar vrouwen tijdens de menopauze vooral hun voordeel kunnen uit doen.

Het libido bij vrouwen

libido verhogen tribulus terrestrisDaar zijn wellicht het meeste aantal onderzoeken naar verricht. Het effect van tribulus terrestris op het libido.

Eerst en vooral hebben we een toename aan stikstof in het bloed. Dit zorgt ervoor dat de bloedvaten wijder worden. Daarmee gaat bloed makkelijker naar de organen. Dit heeft invloed op de geslachtsorganen. Ze worden gevoeliger voor prikkels. Daarmee gaat het libido stijgen.

Een andere verklaring is het stimuleren van de androgene receptoren in de hersenen. Die zouden ook voor een deel verantwoordelijk zijn voor het toenemen van het libido.

98% van de vrouwen die deelnamen aan een onderzoek. Hadden een hoger libido na het gebruik van een supplement van deze plant. (1)Orgasme en opwinding

Niet alleen het libido ging stijgen. In hetzelfde onderzoek kwam men tot de conclusie dat vrouwen makkelijker een orgasme kunnen krijgen. Ze werden ook meer opgewonden en hadden meer intense fantasieën.

Dit zou grotendeels te verklaren zijn door de betere bloeddoorstroming naar de geslachtsorganen, die dan duidelijk gevoeliger worden.

Gemoedstoestand

Het verhogen van het libido en het verbeteren van de gemoedstoestand gaan bijna hand in hand. Het is logisch dat wanneer we meer zin hebben in seks. Ook meer seks hebben. Dat we dan automatisch ook een betere gemoedstoestand gaan krijgen.

Gerelateerd:  Maca Werking en Bijwerkingen

Dit zou vooral gunstig zijn voor vrouwen die te maken hebben met PMS of vrouwen die in de menopauze verkeren.

Urinewegen

Tribulus Terrestris heeft niet alleen seksuele voordelen voor vrouwen te bieden.

De plant zal er ook voor zorgen dat de nieren en andere organen van de urinewegen extra gereinigd worden. Dit komt door een verhoogde afvoer van giftige stoffen.

Daarnaast biedt dit ook een bescherming tegen blaasontsteking. Het afvoeren van extra vocht zal ervoor zorgen dat meer bacteriën het lichaam zullen verlaten.

Niet gebruiken bij zwangerschap

tribulus terrestrisHoewel weinig onderzoek hier naar is gedaan. En weinig daarover met zekerheid te zeggen valt. Wordt het toch algemeen afgeraden om dit supplement te gebruiken tijdens de zwangerschap of wanneer je wilt zwanger worden.

Doordat het de androgene receptoren zal stimuleren zou de kans namelijk kleiner worden op een mogelijke zwangerschap. Ook zou dit kunnen complicaties veroorzaken tijdens de zwangerschap. Vooral dan omdat wetenschappelijke onderzoeken hebben kunnen aantonen dat het testosteron gaat stijgen wanneer er te weinig testosteron aanwezig is in het lichaam. We weten allemaal dat tijdens de zwangerschap, de vrouw hogere hoeveelheden oestrogeen in het lichaam heeft. Dit zou dus kunnen zorgen voor problemen.

Dit is niet wetenschappelijk vastgesteld maar wordt uit voorzorg beter vermeden tijdens de zwangerschap.

Delen op:


Volg ons op: