Helpt Aloe Vera tegen Haaruitval?

Delen op:


Volg ons op:

Helpt Aloe Vera tegen Haaruitval?

Haaruitval is een vaak voorkomend probleem. Zeker naarmate vrouwen of mannen ouder worden zullen de haren dunner en dunner worden. Andere problemen die kunnen optreden is de droogheid van de haren, jeuk aan de hoofdhuid, schilferen van de haren en heel wat andere problemen.

Er zijn om die reden wel honderden middeltjes uitgevonden tegen haarverlies. Waar we het in dit artikel over hebben is of aloe vera tegen haaruitval kan helpen?

Aloe Vera tegen haaruitval is een gekende remedie. En bevat eigenlijk enkele belangrijke oorzaken van het haarverlies. Zo is de plant rijk aan vele soorten vitamine B. Vitamine B tekort staat zeer nauw in verband met haarverlies.

We kunnen bevestigen dat de plant wordt gebruikt voor het behandelen van een groot aantal gezondheidsproblemen. Sommige van die werkwijzen kunnen ook van toepassing zijn bij aloe vera tegen haaruitval. Het is een uitstekende manier om de hoofdhuid gezond te houden.

Wat is Aloe Vera?

Het gaat om een kleine plant die ongeveer 1 meter hoog kan worden. De bladeren zijn eigenlijk stengels en voelen er wat vlezig uit. Ze zijn meestal groen van kleur maar kunnen ook grijs of lichtblauw zijn.

Binnen in de bladeren of stengels bevindt zich een soort gel. Dat is dan ook het product die gebruikt wordt bij het aanbrengen van aloe vera tegen haaruitval.

Gerelateerd:  Bestaan er Kruiden Tegen Haaruitval?

Eigenschappen van aloe vera tegen haaruitval

De extracten worden heel vaak toegevoegd aan allerhande producten voor onze haren. Deze bestandsdelen hebben de mogelijkheid om de haren te helpen groeien. Ze zijn rijk aan mineralen en vitamines. Dat is dan ook één van de belangrijkste oorzaken waarom mensen de haren gaan verliezen.

De plant bevat z’n twintigtal mineralen en bevat bijna alle vitamines B. Daarnaast is ook vitamine A, C en E aanwezig.

Daarnaast wordt de bloedtoevoer naar de haarwortels gestimuleerd. Dit zal ervoor zorgen dat voedingsstoffen makkelijk de haarwortel kunnen bereiken.

Wanneer de olie op de hoofdhuid wordt aangebracht zal dat de huid onder de haren voldoende hydrateren. Waardoor die gezond blijft.De ontstekingsremmende eigenschappen in de olie zullen ontstekingen en irritatie tegengaan. Waardoor de kans op het uitvallen van de haren wordt verminderd.

Vermindert jeukende hoofdhuid

Mannen of vrouwen die last hebben van dode hoofdhuid of schilfers kunnen aloe vera op de hoofdhuid aanbrengen. De ontstekingen die veroorzaakt worden door de hoofdschilfers zullen verdwijnen dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen van de aloe vera plant (studie).

Reinigen van vettig haar

De plantenextracten zullen de haarwortels effectief reinigen en overtollige olie verwijderen. Deze olie zorgt immers voor de vettigheid van het haar. In tegenstelling tot shampoos met een chemische samenstelling zal olie vera de haren niet beschadigen.

Herstelt de haren

Bepaalde voedingsstoffen in de plantenextracten zullen helpen om de haren te herstellen. Dit zijn dan vooral de hoeveelheden vitamine A, C en E. Deze drie vitamines zullen ervoor zorgen dat de cellen terug in een goede gezondheid verkeren. Daarnaast zal vitamine B12 helpen voor een adequate hoeveelheid zuurstof naar de haarwortels. Dit alles zal ervoor zorgen dat beschadigd haar op een natuurlijke manier herstelt.

Gerelateerd:  Heb ik Haaruitval door ijzertekort?

Haargroei stimuleren

gezonde haargroei

Mede dankzij het gunstig effect op de bloedcirculatie zal aloe vera de haarwortels stimuleren om te groeien. De bloedtoevoer naar de hoofdhuid verbetert en de vetlaag boven de hoofdhuid wordt verwijderd. Dit alles zorgt voor een verminderde haaruitval.

Helpt aloe vera tegen haaruitval ook bij mannen?

Hoewel deze problemen afhankelijk zijn van genetische aanleg en vaak niet kunnen teruggedraaid worden. Toch kan aloe vera tegen haaruitval bij mannen helpen om minder snel haar te verliezen.

Afhankelijk van de aard van de conditie, en afhankelijk van wanneer je ermee begint kan het zelfs zorgen voor het behoud van de meeste haren. Heel wat cosmetische producten gebruiken extracten van aloë vera.

Hoe kunnen we aloe vera gebruiken?

We gebruiken hierbij de gel van de plant. Dit kunnen we zelf maken indien we thuis een plant hebben. We kunnen ook een gel online bestellen. Het wordt dan aangebracht op de hoofdhuid en na 30 minuten terug afgespoeld met shampoo. Dit kunnen we één tot twee keer per dag herhalen.

We kunnen aloe vera gel ook gaan gebruiken in combinatie met verschillende andere producten. Kokosnootmelk zal in combinatie met aloe vera helpen om het verlies aan eiwitten te verminderen (studie). Terwijl ajuinensap kan helpen om passieve haarwortels terug te activeren (studie). Maar dan moeten we er wel de geur bijnemen.

Eieren in combinatie met aloe vera en olijfolie is een andere manier hoe we de hoofdhuid voorzien van een flinke dosis eiwitten. En de haargroei gaan stimuleren.

haren afspoelen

Bijwerkingen

Sommige mensen zijn allergisch voor aloe vera en kunnen dus te maken krijgen met huidproblemen. Om na te gaan of we allergisch zijn kunnen we eerst een kleine hoeveelheid aanbrengen op de arm en indien de resultaten negatief zijn, aanbrengen op de hoofdhuid.

Gerelateerd:  Bestaan er Kruiden Tegen Haaruitval?

 

Delen op:


Volg ons op: