Stinkende adem Oorzaak Behandeling En Hoe Vermijden

stinkende adem

Delen op:


Volg ons op:

stinkende adem oorzaakEen stinkende adem of halitose is geen leuk probleem. Heel vaak zijn we het zelf niet gewaar omdat we dat van onszelf niet ruiken. Dit komt doordat onze neus gewoon geworden is aan de geur van onze adem en daarom geen nieuwe signalen meer stuurt naar de hersenen.

Dit is ook meteen de verklaring waarom we wel meteen ruiken wanneer iemand in onze omgeving een slechte adem heeft. De neus ervaart een nieuwe geur en geeft in dat geval dan wel signalen door naar de hersenen.

Hoewel een stinkende adem een ernstig probleem lijkt te zijn. Toch zullen in 95% van de gevallen de mensen geholpen worden simpele middelen die zullen helpen de slechte adem bestrijden. Daarmee bedoelen we niet het gebruiken van kauwgom of muntjes die een frisse adem beloven.

Dit zal inderdaad werken, maar zal enkel en alleen de symptomen van de halitose bestrijden. Het zal de daadwerkelijke oorzaak van een slechte adem niet gaan bestrijden. Om de oorzaak van stinkende adem te bestrijden dienen we iets dieper te graven in onze gewoontes.

Hygiëne

Hygiëne is een groot woord. Er zijn weinig mensen die hun tanden niet poetsen. Maar hier ligt immers de grootste oorzaak voor een stinkende adem. De slechte adem wordt veroorzaakt door bacteriën die zich in de mond hebben genesteld. En zich daar in de mond zeer snel gaan vermenigvuldigen.

De gassen die worden uitgestoten door deze bacteriën zorgen voor de wansmakelijke geur. In bepaalde gevallen komt het voor dat de adem ruikt naar ontlasting. We willen natuurlijk vermijden dat onze adem ruikt naar ontlasting! Toch heeft iedereen het in zijn leven wel eens meegemaakt. Het is dus geen drama en er bestaan voldoende middelen om dit te behandelen.

Gerelateerd:  Zink Tabletten | Waarvoor zijn ze nodig?

Tanden poetsen

tanden poetsen slechte ademEen betere hygiëne van de mond is een goed begin. Daarbij gaan we vaker de tanden poetsen. Men raadt aan om 3 keer de tanden te poetsen. Uiteindelijk is het aan te raden om 6 keer de tanden te poetsen per dag wanneer we met een slechte adem te maken hebben. Deze bacteriën vermenigvuldigen zich zeer snel. Dus moeten we ze zo snel mogelijk allemaal kunnen uitroeien.

Wanneer we onze tanden voor het eten gaan poetsen, zullen we een groot deel van de bacteriën bestrijden. De reden waarom we onze tanden voor het eten moeten poetsen, is omdat de reeds aanwezige bacteriën tijdens het eten, zullen mee-eten van onze voeding. En zich daardoor verder kunnen vermenigvuldigen. Door een gedeelte reeds voor de maaltijd uit te roeien. Zal de hoeveelheid na het eten, lager liggen dan bij mensen die hun tanden niet poetsen voor het eten.

We poetsen dan ook telkens onze tanden na het eten.

Mondwater

Het is belangrijk dat we speciaal mondwater gebruiken die bacterie-dodend werkt. Halita mondspoelmiddel is speciaal ontwikkeld voor mensen met een slechte adem. Het zal de bacteriën bestrijden en doden. En zal de vermenigvuldiging van bacteriën tegenwerken.Het gebruik van halita mondspoelmiddel wordt 2 x per dag aangeraden. Eenmaal ‘s ochtends na het poetsen, wanneer de hoeveelheid bacteriën op zijn hoogst is. Dit is onder andere doordat we ‘s nachts niet drinken en de mond uitgedroogd raakt. Wat ervoor zorgt dat de bacteriën niet weggespoeld worden en beter kunnen floreren.

Tong reinigen

De meeste bacteriën bevinden zich niet op onze tanden. Want daar poetsen we en dat zorgt ervoor dat een groot deel van de bacteriën verwijderd wordt. Het grootste gedeelte van het probleem bevindt zich achteraan de tong. Helemaal tot in de keelholte bijna.

Gerelateerd:  Gele Afscheiding Oorzaken En Hoe Behandelen

Om die reden moeten we de tong reinigen met een speciale tongreiniger. Ook dit dienen we in het begin zeker bij elke poetsbeurt doen. Dit zal zorgen voor een zeer ongemakkelijk gevoel. Waarbij braakneigingen en zelfs braken niet uitgesloten is. Want we zijn niet gewoon van zoiets zo ver in onze mond te duwen. Dit effect zal echter binnen enkele dagen verdwijnen. Waardoor het een normale beweging wordt.

Dieet

bacterien op tongHet dieet speelt een grote rol in het vermijden van een slechte adem. Er zijn een groot aantal planten en kruiden die ons kunnen helpen bij het verbeteren van onze adem. Maar er zijn een nog groter arsenaal aan voedingsmiddelen en dranken die een stinkende adem in de hand werken. Dit willen we natuurlijk koste wat het kost vermijden.

Het is daarom belangrijk dat we frisdrank vermijden. Ook cafeïne-rijke dranken zoals thee en koffie worden afgeraden. Dit komt doordat ze de mond te snel zullen uitdrogen, waardoor de groei van de bacteriën zal worden gestimuleerd. Alcohol heeft hetzelfde effect.

Wat we daarom dienen te doen is louter en alleen water te drinken. We kunnen wel een stuk fruit toevoegen aan ons water in de vorm van citroensap, meloensap, pompelmoessap of peterselie. Zij zullen helpen bij het bestrijden van de bacteriën.

Water heeft een reinigende werking op het lichaam. Dat heeft hetzelfde effect op onze tong. Onze tong is niet zo’n stukje schuurpapier als bij een kat. Maar onze tong bevat ook deze schurende deeltjes. Dat zal ervoor zorgen dat de kleine deeltjes in water de tong kunnen schoonmaken en daarmee bacteriën zullen wegdrijven naar de maag. Waar ze worden opgelost door het maagzuur.

Gerelateerd:  Wat Zijn De Voordelen Van CBD-Olie Voor Onze Gezondheid?

Telkens wanneer we te maken hebben met een droge mond of tong is het eigenlijk al te laat. Daarom moeten we zorgen dat we elke 30 minuten een glas water drinken. Dit zal ervoor zorgen dat onze mond goed vochtig blijft en zal de aanmaak van speeksel stimuleren. Wat er op zijn beurt ook zal voor zorgen dat de bacteriën worden verwijderd.

Meer water drinken zal ook helpen wanneer we te maken hebben met een slechte adem als gevolg van nierproblemen. Het zal de nieren beter filteren en daardoor stimuleren.

Kruiden

Tussendoor kunnen we gebruikmaken van kruiden die ervoor zorgen dat onze mond gereinigd wordt. Uitstekende voorbeelden tegen slechte adem zijn verse peterselie, eucalyptus en rozemarijn. Ook salie kan goed worden gebruikt om de stinkende adem te bestrijden.

Let wel, deze kruiden tegen slechte adem kunnen enkel en alleen hun dienst bewijzen wanneer onze mondhygiëne op punt staat. En wanneer er voldoende vocht wordt ingenomen in de vorm van water.

Delen op:


Volg ons op: