Natuurlijke Behandeling Tegen Herpes

herpes genezen

Delen op:


Volg ons op:

Herpes behandelen zonder medicijnen

Een natuurlijke behandeling tegen herpes kan worden gebruikt om herpes opstootjes te vermijden. Het is echter jammer genoeg niet mogelijk om het virus volledig uit het lichaam te verwijderen. Toch is het zeker mogelijk om ervoor te zorgen dat we geen problemen meer ondervinden van het virus. Het virus zal vooral terug opkomen in momenten waar het immuunsysteem of afweersysteem kwetsbaar is. Tijdens momenten van stress is de kans dus groter. Ook wanneer we een paar nachten minder goed slapen kunnen we er terug last van krijgen. Het is belangrijk dat, mits we het virus niet kunnen verwijderen. Er toch alles aan doen om deze opstootjes te voorkomen.

Wat is herpes?

herpesHerpes is een aandoening die ontstaat als gevolg van het herpes simplex virus. Er bestaat zowel een simplex 1 als een simplex 2 vorm. Wanneer we besmet zijn met herpes, dan kennen we momenten waar we te maken krijgen met zogenaamde opstootjes. Dan kunnen we last krijgen van ofwel genitale herpes, we kunnen koortslip-achtige symptomen ervaren of kunnen dit in de mond en onder de tong ervaren.

Wetenschappers hebben nog geen enkel medicijn of middel gevonden die het virus uit ons lichaam kan helpen verwijderen. Ook wanneer we geen last hebben van opstootjes in de mond, lip of in de genitale area. Dan toch schuilt het virus ergens in ons lichaam, wachtend op het juiste moment om terug op te komen. Hoofdzakelijk in perioden van fysieke of mentale stress.

Gerelateerd:  IJzertekort Symptomen en Oplossingen

Hoewel er geen middel bestaat om herpes te genezen. Toch bestaan er enkele middelen die in staat zijn de opstootjes onder controle te houden. Op die manier kunnen we voor altijd geen last meer hebben van de symptomen.

Herpes besmetting

Wanneer we geen last hebben van de symptomen hoeven we ook geen bang te hebben om geslachtsgemeenschap te hebben met onze partner. De kans dat we onze partner besmetten is bijna nihil.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de kans niet bestaat dat we iemand besmetten. Wanneer we last hebben van de orale vorm is die kans het grootst. Omdat die kan plaatsvinden door speeksel, wanneer we bijvoorbeeld kussen of dezelfde tandenborstel gebruiken. Het kan zelfs gebeuren door deeltjes adem van de geïnfecteerde terug in te ademen wanneer we dicht contact hebben. De kans hierop is echter het grootst wanneer het virus op het moment zelf actief is.

Genitale herpes zal in de meeste gevallen worden overgezet door seksueel contact. Hier ligt het risico op besmetting wanneer er geen symptomen plaatsvinden iets lager. Toch stelt men dat 1 op de 3 op die manier besmet wordt, wanneer er dus geen symptomen aanwezig zijn. (bron)

Wat zijn de symptomen van herpes?

We hebben twee soorten herpes. Genitalis ofwel Labialis.

herpes behandelingDe eerste variant zal vooral symptomen doen ontstaan in en rond de geslachtsdelen. Dit kunnen kleine puntjes of blaasjes zijn die zich in of op de vagina bevinden. Dat kan ook in of op de aars het geval zijn of in en rond de penis.

Gerelateerd:  Kruiden Tegen Vermoeidheid

Bij herpes labialis zullen we hoofdzakelijk dezelfde symptomen ervaren in en rond de mond. Dit kan ook onder de tong of onder de lippen plaatsvinden.Deze kunnen zeer pijnlijk zijn, vooral tijdens het plassen of wanneer we stoelgang hebben. In bepaalde gevallen kunnen de symptomen samen gaan met hoofdpijn en koorts.

Wanneer de blaasjes open gaan dan is de kans zeer hoog op besmetting. Op deze momenten hebben we beter geen seksuele gemeenschap.

Wat kunnen we ertegen doen?

Siberische ginseng tegen herpes

Het meest gekende middel tegen herpes is Siberische ginseng. Dit kruid is in staat om de infecties, waarmee we bedoelen het aantal opstootjes, te kunnen verminderen. Ook wanneer er toch nog opstootjes volgen zouden die minder hevig zijn en snel terug verdwijnen. (bron)

Men raadt een dosis van 400 mg via een supplement per dag aan wanneer een opstootje optreedt. Wanneer er geen symptomen aanwezig zijn kunnen we een preventieve dosis nemen die 4 keer lager ligt. (bron)

Rode Ginseng

Naast Siberische ginseng heeft rode ginseng ook reeds gunstige resultaten kunnen aantonen bij mensen die lijden aan het herpes virus. Rode ofwel Koreaanse Ginseng heeft aangetoond vooral bescherming te bieden tegen genitale herpes. Rode ginseng is hetzelfde als Panax ginseng, maar dan in zijn pure ongepelde vorm. We kunnen rode ginseng of Koreaanse gebruiken via een supplement.

Bij het gebruik van Koreaanse ginseng werd vastgesteld dat muizen beter beschermd waren tegen een vaginale opstoot van herpes. Het zou vooral een antivirale functie hebben. Ook het stimulerend effect op het immuunsysteem zou een verdere barrière vormen bij het ontstaan nieuwe opstootjes. De aanmaak van ‘Natural Killer Cells’ dat zijn cellen die virussen en bacteriën te lijf gaan, steeg gestaag. Waardoor de kans op vaginale infecties sterk werd verkleind. (bron)