Constipatie snel oplossen met natuurlijke middelen!

constipatie snel oplossen

Delen op:


Volg ons op:

Constipatie snel oplossen met natuurlijke middelen!

Constipatie snel oplossen met natuurlijke middelen kunnen we doen door enkele kruiden te gebruiken. Deze zullen vaak na enkele uren reeds verlossing bieden. Laten we hier wel bij zeggen dat we naast het gebruik van deze kruiden die constipatie snel oplossen, we toch de oorzaak moeten aanpakken van het probleem. Het is niet aangeraden om voortdurend te blijven gebruik te maken van deze kruiden.

constipatie oplossen

Constipatie snel oplossen : Kruidenlijst

De constipatie snel oplossen met kruiden kan vaak na enkele uren reeds verlossing bieden. Het is dan ook niet aangeraden om meteen hoge hoeveelheden te gebruiken. Omdat bij iedereen de werking anders zal zijn. In te hoge dosissen kan heel snel diarree optreden.

Rhamnus

Rhamnus of vuilboom zal constipatie snel oplossen. De werking achter dit kruid zit hem in het stimuleren van de darmen. Bij het gebruik van deze kruiden worden de spieren in de darmen geprikkeld. Daardoor gaan ze automatisch bewegen en kan de ontlasting heel snel tot stand worden gebracht.

Vuilboom kan worden gebruikt in supplementen.

Senna

Senna is ook één van de laxerende kruiden die heel snel constipatie oplossen. Bijna de hele plant wordt gebruikt voor medicinale doeleinden. Door een supplement te gebruiken kunnen we heel verlossing krijgen.

Senna supplementen kunnen we niet langer dan 2 maanden na elkaar gebruiken. Het kan schade toebrengen aan de lever.

Gerelateerd:  Bestaan er kruiden om zwanger te worden?

Rode Iep

rode iep tegen constipatieEen ander voorbeeld waarmee we kunnen constipatie snel oplossen is rode iep. Rode iep zal ervoor zorgen dat de zenuwen in de darmen worden gestimuleerd.

Dat zal ervoor zorgen dat er meer slijm in de darmwand komt. En zal de harde ontlasting stimuleren om te bewegen.

Rode iep werkt ook als bescherming voor de darmen. Door het aanleggen van een extra laagje slijm worden de darmen extra beschermd.Echter heeft dit ook negatieve effecten. Zo kunnen bepaalde medicijnen mogelijk moeilijker worden opgenomen.

Een supplement met rode iep heeft niet meteen ernstige bijwerkingen.

Fenegriek

Fenegriek is misschien wel het beste kruid om constipatie aan te pakken. Dit komt omdat het zowel een laxerend effect heeft. Maar ook omdat de plant een enorme hoeveelheid vezels bevat. Dat zal ervoor zorgen dat we niet alleen het laxerend effect kunnen bekomen, maar dat we onze spijsvertering ook nog eens gaan verbeteren.

fenegriek opstopping constipatieDe plant heeft niet meteen nadelen of bijwerkingen. Wel kan diarree optreden bij mensen die hoge hoeveelheden gebruiken. Maar dat zal in geval van constipatie dus niet meteen het geval zijn. Wat we wel zullen doen is het probleem oplossen.

Dankzij de hoge hoeveelheid vezels zullen we ook niet alleen de spijsvertering verbeteren. We zien echter ook dat andere effecten van de plant inhouden dat we de bloedsuikerwaarden kunnen doen dalen. En dat de cholesterol gaat dalen als gevolg van de hoeveelheid vezels. Dat is vooral gunstig bij mensen die last hebben van hoge triglyceriden of mensen die een risico lopen op de ontwikkeling van diabetes. Of voor mensen die reeds lijden aan diabetes.

Gerelateerd:  Wat is de werking van Fenegriek Capsules?

Fenegriek mag echter niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap omdat het ongunstige effecten kan veroorzaken zoals miskraam en geboorteafwijkingen. Het is volledig veilig te gebruiken bij vrouwen die niet zwanger zijn. Het wordt zelfs aangeraden als supplement om de aanmaak van moedermelk bij het geven van borstvoeding te verbeteren.

Paardenbloem

paardenbloem laxerend en tegen constipatieDe paardenbloem zijn primaire functie is niet het oplossen van constipatie. De paardenbloem is in de eerste plaats een vochtafdrijver en zal ervoor zorgen dat we overtollig vocht kunnen aflaten die in het lichaam wordt opgeslagen. Dat kan vooral geschikt zijn voor mensen die herstellen van een hartaanval, of die last hebben van een hoge bloeddruk.

Verder heeft de plant een reinigend effect op de lever en op de nieren. Het zal er als het ware voor zorgen dat overtollige gifstoffen sneller kunnen worden afgevoerd en zal op die manier de spijsvertering optimaliseren en verbeteren. Deze reinigende effecten op de lever zal ervoor zorgen dat we meer gal zullen aanmaken en op die manier ook helpen bij de vertering van het voedsel. Waardoor we dus ook een laxerend effect zullen bekomen door deze plant te gebruiken.

We moeten hier echter wel zeker rekening houden met het vochtafdrijvend effect van de plant en voldoende water drinken in geval dat we de paardenbloem gaan gebruiken om onze problemen met constipatie op te lossen.

Er is geen risico op een kaliumtekort. Iets wat vaak ontstaat als gevolg van het gebruik van middelen die vochtafdrijvend werken. Omdat de plant zelf hoge hoeveelheden kalium bevat. Het kan gezien worden als een tonicum en een detox voor de darmen en is daarmee uitermate geschikt om constipatie en opstopping te helpen bestrijden. Zolang we dus voldoende water drinken wanneer we het supplement gebruiken.

Gerelateerd:  Bloedsuiker verlagen met Kruiden

Belangrijk: We moeten constipatie voorkomen in de toekomst!

We kunnen natuurlijk snel constipatie oplossen door gebruik te maken van deze middelen. Toch is het belangrijk dat we het probleem in de toekomst gaan vermijden. Het heeft geen zin om voor altijd af te hangen van deze middelen om de ontlasting mogelijk te maken.

In de meeste gevallen hebben problemen met de stoelgang te maken met 2 belangrijke factoren.

Voldoende water drinken

Voldoende water drinken is één belangrijke regel. We hebben water nodig om te overleven. Anders zouden we uitdrogen. Maar er ook voldoende vocht nodig in de darmen om de voeding makkelijk te kunnen transporteren.

Het drinken van extra hoeveelheden water zal het probleem op termijn helpen vermijden.

Vezels

voeding met vezels tegen opstoppingVoldoende vezels eten is van groot belang voor verschillende factoren. Zo is het belangrijk om overtollig cholesterol uit het lichaam te kunnen lozen. Vezels eten is van belang om de bloedsuikerwaarden in balans te houden en te voorkomen dat de bloedsuiker niet te snel gaat stijgen.

We zullen de constipatie oplossen op de langere termijn wanneer we ons lichaam voorzien van voldoende vezels. Het zal de spijsvertering vertragen en verbeteren. Hierbij geldt ook zeker dat we voldoende water moeten drinken. Want vezels zullen water opnemen en op die manier opzwellen. Wanneer we onvoldoende water innemen zal de ontlasting terug hard worden.

Voldoende vezels (40 gram per dag) in combinatie met voldoende water (2 liter per dag) zal ervoor zorgen dat binnen enkele weken de ontlasting zachter wordt en makkelijker gaat verlopen dan ooit tevoren.

 

Delen op:


Volg ons op: