Aderverkalking natuurlijk behandelen

aderverkalking

Delen op:


Volg ons op:

Wat kunnen we doen om aderverkalking natuurlijk te behandelen?

Aderverkalking ontstaat wanneer een verharding van de bloedvaten plaatsvindt. Deze verharding ontstaat hoofdzakelijk door plak die blijft hangen aan de bloedvaten. Aderverkalking kan ook ontstaan als gevolg van jarenlang roken.

Deze plak is dan weer afkomstig van achterblijvend cholesterol die blijft plakken aan onze bloedvaten. Dat geeft ons een verhoogde kans op het krijgen van chronische hartproblemen.

aderverkalking

Dit komt doordat het dunner worden van de bloedvaten ervoor zal zorgen dat het bloed minder goed kan doorstromen naar alle organen in het lichaam. Wanneer er plots een blokkade ontstaat kan dit leiden tot een plotse hartaanval.

Er zijn gelukkig een aantal dingen waarmee we aderverkalking natuurlijk kunnen behandelen. We kunnen veranderingen doorvoeren aan onze levensstijl. Een belangrijk punt daarbij is stoppen met roken.

Stoppen met Roken

stoppen met rokenRoken heeft een zeer negatieve invloed voor het bloed en voor onze bloedvaten. Wat er zal gebeuren is dat het bloed eerst en vooral dikker gaat worden. Daardoor zal het al minder soepel doorheen de bloedvaten kunnen circuleren.

Daarnaast is er het feit dat dit bloed makkelijker zal blijven hangen aan onze bloedvaten. Verder bevatten sigaretten nog een resem andere schadelijke stoffen die irritatie zullen helpen ontstaan van onze bloedvaten en luchtwegen. Dit zal op termijn nog meer voor problemen zorgen. En daardoor het risico op aderverkalking doen stijgen.

Gerelateerd:  Bloedverdunnende Kruiden

Onze voeding aanpassen

Slechts weinig mensen kunnen zeggen dat ze echt gezond eten. Maar door gezonde voeding te gaan eten kunnen we een groot deel van onze latere gezondheidsproblemen vermijden. Denk maar aan overgewicht, een hoge bloeddruk, diabetes type 2. Dit zijn allemaal chronische problemen die uiteindelijk met een beetje inspanning en een gezonder dieet vermeden konden worden.

Bij aderverkalking is dat natuurlijk niet anders. Wanneer we voortdurend ongezonde voeding eten zoals fastfood en bereide maaltijden zullen we een verhoogde hoeveelheid toegevoegde suikers, transvetten en verzadigde vetten innemen. Dat zal er voor zorgen dat we heel snel een te hoog cholesterol gaan opstapelen. Dat overtollig cholesterol zal zich voor een deel gaan hechten aan onze bloedvaten en daar plak veroorzaken.

We kunnen dit dus vermijden door een gezondere voedingskeuze te gaan hanteren. Dit houdt in dat we niet al teveel verzadigde vetzuren gaan eten, maar in plaats daarvan gaan kiezen voor onverzadigde vetzuren.Dat we weinig toegevoegde suikers aan ons dieet toevoegen, maar daarnaast kiezen voor duurzame complexe koolhydraten die vezels bevatten en daardoor ook het cholesterol en het risico op diabetes type 2 doen afnemen.

En dat we onze hoeveelheid zout beperken tot 1.5 a 2 gram per dag.

Deze veranderingen zullen er toe leiden dat we aderverkalking natuurlijk behandelen en dat we op die manier gezondere bloedvaten krijgen met een bloeddruk die in balans is.

Natuurlijke middelen tegen aderverkalking

Naast het aanpassen van onze voeding en over te schakelen naar gezondere voeding. Zijn er ook een aantal ingrediënten die we kunnen toevoegen. Zij staan bekend voor ofwel een reinigend effect op onze bloedvaten, of voor het verlagen van de totale cholesterol.

Gerelateerd:  Werking en Bijwerkingen van Meidoorn

Curcumine

curcumineCurcumine komt voort uit de kurkuma wortel. We kunnen dit gebruiken als specerij in de keuken. In Indiase supermarkten kunnen we de kurkuma wortel ook vers kopen. of we kunnen kurkuma gebruiken via een supplement.

Wat kurkuma, met als hoofdingrediënt curcumine gaat doen is onze lever gaan schoonmaken. Daardoor ook meer gifstoffen uit het lichaam nemen. En ervoor zal zorgen dat we een gezondere bloedsamenstelling zullen krijgen. Waardoor het bloed dunner wordt en dus makkelijker kan gaan circuleren.

Daarnaast heeft kurkuma ook aangetoond het LDL cholesterol en de triglyceriden of vetten in het bloed te verlagen. Om de beste effecten te krijgen gebruiken we beter een curcumine supplement.

Knoflook

knoflook tegen aderverkalkingKnoflook is een ander uitstekend voorbeeld. We kunnen het gebruiken als een tonic voor het hart en onze bloedvaten. Knoflook zal ervoor zorgen dat rondhangend plak wordt opgelost. Ook zal het de vorming van bloedklonters tegenwerken en heeft het een verdunnend effect op het bloed.

Wanneer we dus last hebben van aderverkalking is een makkelijke manier om natuurlijke middelen tegen aderverkalking te gebruiken simpelweg door knoflook toe te voegen.

Let er wel bij dat we knoflook beter in zijn pure vorm eten. Knoflookpoeder is niet zo krachtig. Daarnaast kunnen indien we de knoflook koken, werkzame stoffen verloren gaan of sterk in kracht gaan afnemen.

In een maaltijd voegen we knoflook dus het best toe op het laatste moment. Ofwel eten we de knoflook rauw.

We kunnen ook een supplement gebruiken waarin zich een concentratie van werkzame stoffen bevindt.

Meidoorn

meidoornMeidoorn kan helpen om de plak te verwijderen die zich ophoopt in onze bloedvaten. De krachtige flavonoïden en antioxidanten zullen daardoor helpen vermijden dat er zich cholesterol kan hechten aan de bloedvaten. Dat heeft een gunstig effect op de bloeddruk en zal daardoor ook bescherming bieden tegen hartziekten. We kunnen meidoorn dus ook gebruiken als middel tegen aderverkalking.

Gerelateerd:  6 Krachtige Tips Waarmee We De Hoge Bloeddruk Verlagen

Daarnaast wordt meidoorn ook gebruikt tegen hartfalen, een hoge bloeddruk, hoog cholesterol en depressie. We kunnen meidoorn drinken in thee of gebruiken via een supplement.

Delen op:


Volg ons op: