Wat zijn de Beste Vochtafdrijvende Kruiden?

vochtafdrijvende kruiden

Delen op:


Volg ons op:

Wat zijn de Beste Vochtafdrijvende Kruiden?

Vochtafdrijvende kruiden hebben verschillende gebruiken. Het resultaat van deze middelen is het aflaten van overtollig vocht in het lichaam.

Dat overtollig vocht kan zich bevinden in de buik, in het gezicht, in de billen…

Daarnaast worden vochtafdrijvende kruiden ook vaak gebruikt bij mensen met een te hoge bloeddruk. Ook mensen die herstellen van een hartaanval kunnen baat hebben bij het gebruiken van deze middelen.

De meest bekende vochtafdrijvende middelen zijn koffie en thee. We weten allemaal dat we een stuk meer moeten plassen wanneer we teveel koffie of thee drinken.

Ook energiedrankjes hebben de capaciteit extra vocht af te laten. Deze middelen werken dan hoofdzakelijk door de hoge hoeveelheden cafeïne.

Het is eigenlijk niet aangeraden deze producten te gebruiken om overtollig vocht af te laten. Omdat dit vaak een omgekeerd effect heeft.

Het lichaam zal vocht loslaten maar zal automatisch meer vocht vasthouden uit onze voeding en drank. Op die manier kan het probleem nog erger worden.

Wat we beter doen zijn natuurlijke middelen gebruiken die daarvoor expliciet genomen worden.

Water

Hoewel water natuurlijk niet behoort tot de vochtafdrijvende kruiden, toch moeten we zorgen voor voldoende water. Wanneer we te weinig water drinken zullen we ook sneller vocht gaan vasthouden. Terwijl wanneer we veel water drinken, hogere hoeveelheden vocht zullen afdrijven. De beste manier om dit te verklaren is dat het lichaam onbewust kan begrijpen, dat er toch altijd voldoende vocht wordt ingenomen. En op die manier niet op reserve gaat werken.

Gerelateerd:  Constipatie snel oplossen met natuurlijke middelen!

Een andere verklaring is dat een hogere hoeveelheid water ervoor zal zorgen dat er meer zout kan worden afgevoerd. Minder zout in het lichaam zal er ook automatisch voor zorgen dat we minder vocht gaan vasthouden. Zeker wanneer we vochtafdrijvende middelen gaan gebruiken is het zeer belangrijk dat we zorgen voor voldoende water.Eerst en vooral zullen we al meer water afvoeren door het gebruik van deze middelen. En verder zullen we heel snel uitgedroogd worden wat dan weer een negatief effect kan hebben op de nieren en op die manier de aanmaak van nierstenen kan uitlokken.

Paardenbloem

paardenbloem vochtafdrijvende kruidenDe paardenbloem is meteen het beste voorbeeld. Dit kruid zal ervoor zorgen dat overtollig vocht het lichaam kan verlaten.

Daarnaast hebben deze kruiden een gunstige werking op de nieren en de lever.

Ze wordt zelfs speciaal gekweekt voor deze problemen te behandelen.

Doordat het zo’n sterke vochtafdrijvende capaciteit heeft. Zal het ook allerlei gifstoffen uit het lichaam helpen halen.

Dit verlicht het werk van de lever enorm. Die daardoor een stuk beter kan functioneren.

In bepaalde delen van de wereld wordt deze bloem zelfs gegeten in een salade. De bladeren van de paardenbloem worden dan in een salade vermengd. Dit heet molsla. Maar is in Nederland en België moeilijk te vinden. We kunnen echter ook een supplement gebruiken.

Brandnetel

Brandnetel wordt ook gezien als een middel om extra water af te laten vloeien via de nieren. Dit is vooral gunstig wanneer we een dieet eten met veel zout of wanneer we last hebben van een hoge bloeddruk.

Gerelateerd:  Terminalia bellirica

Het mag echter niet in hoge hoeveelheden gegeten worden. Met hoge hoeveelheden bedoelen we dan wel hoeveelheden hoger dan 1 kilo per dag. Ik ga er niet meteen van uit dat iemand dit zou eten.

De plant heeft ook reinigende werking op het bloed. Het kan worden gedronken in een thee of gebruikt door middel van een supplement.

Jeneverbes

Jeneverbes vochtafdrijvende werkingJeneverbessen behoren tot een grote struik en komt voor in Europa. De plant komt vaak voor in oude volksverhalen, vooral in Scandinavische landen.

Het kruid kent verschillende eigenschappen. Zo kan het worden gebruikt wanneer we te maken hebben met winderigheid of een moeizame spijsvertering.

Ook werd het vroeger gebruikt als een middel tegen reuma. De jeneverbes gebruiken we beter niet voor een lange tijd. Omdat na enkele maanden problemen met de nieren kunnen ontstaan. Bepaalde stoffen hebben een negatieve werking op de nieren.

Aangeraden wordt van de plant enkel en alleen te gebruiken wanneer we van zijn vochtafdrijvende werking gebruik dienen te maken.

Hoewel een supplement wordt gezien als veilig. Wordt het beter niet langer dan 2 maanden na elkaar gebruikt.

Hibiscus

Hibiscus kan heel goed helpen om de bloeddruk te doen dalen. Het behoort ook tot de vochtafdrijvende kruiden. Door deze eigenschap zal het ook de nieren reinigen. Dit is hoofdzakelijk het effect die ervoor zorgt dat de bloeddruk gaat dalen.

We kunnen bij hibiscus een vloeibaar extract gebruiken.

Wat met koffie en thee?

koffieIn het begin van dit artikel spraken we over de werking van koffie en thee. Hoewel deze natuurlijk ook tot de vochtafdrijvende kruiden behoren. Toch dienen we zeer voorzichtig te zijn met hoge hoeveelheden cafeïne.

Gerelateerd:  Lage Bloeddruk Verhogen met Voeding

Ze zullen namelijk teveel vocht uit het lichaam trekken waardoor het lichaam meer vocht kan vasthouden. Om dit op te lossen kunnen we na elk kopje koffie of na elk kopje thee een extra glas water drinken.

Dit zal het vochtverlies compenseren en zal er op die manier voor zorgen dat het lichaam geen extra vocht zal vasthouden.

Naast het gebruik van deze middelen is het van groot belang dat we voldoende water drinken.

Het klinkt misschien logisch om minder water vast te houden, dan ook minder water te gaan drinken. Echter werkt het lichaam net omgekeerd.

Voldoende drainage van het lichaam zal ervoor zorgen dat het lichaam weinig water vasthoudt. Wanneer te weinig wordt gedronken gaat het lichaam juist sneller vocht vasthouden.

 

Delen op:


Volg ons op: