Bloedsuiker verlagen met Kruiden

bloedsuiker verlagen met kruiden

Delen op:


Volg ons op:

Bloedsuiker verlagen met Kruiden

bloedsuiker verlagenWanneer we last hebben van een hoge bloedsuiker dan verhogen we natuurlijk ook het risico op het ontwikkelen van diabetes. We kunnen daarom de bloedsuiker verlagen met kruiden. En als toevoeging op die kruiden kunnen we onze levensstijl licht gaan aanpassen om op die manier het risico op het ontwikkelen van diabetes te verkleinen.

Mensen met overgewicht hebben natuurlijk een hogere kans op een verhoogde bloedsuikerspiegel. Ook mensen die een zeer passieve levensstijl hebben krijgen er vaak mee te maken. Het spreekt voor zich dat deze twee factoren kunnen helpen in het bestrijden van het probleem.

Maar heel vaak is dat ook een oorzaak die voortvloeit uit de hoge bloedsuikerwaarden. Wanneer we de bloedsuiker verlagen met kruiden en voeding dan krijgen we niet meer te maken met die hoge pieken. Daardoor gaan we plots enorm veel energie krijgen. Om kort erna heel vermoeid te worden. Dat verlaagt natuurlijk de kansen om extra te bewegen en zal uiteindelijk ervoor zorgen dat we nog meer overgewicht opstapelen.

De bloedsuiker verlagen met kruiden is één stap. Verder moeten we ook onze voeding licht gaan aanpassen. Zo moeten we bijvoorbeeld kiezen voor voedingsmiddelen die vezels bevatten. De vezels zullen de spijsvertering vertragen. Waardoor minder snel glucose kan opgenomen worden in het bloed. Met als resultaat dat de bloedsuikerspiegel minder snel gaat stijgen.

Wat kunnen we nu gebruiken om te kunnen de bloedsuiker verlagen met kruiden?

Kaneel

kaneel bloedsuiker verlagenKaneel is een uitstekend middel om te gebruiken wanneer we willen de bloedsuiker verlagen mt kruiden. Het werkt zeer effectief en zal daarmee het risico op het uiteindelijk ontwikkelen van diabetes type 2 doen afnemen.

We kunnen kaneel ofwel gebruiken in de keuken, ofwel het middel gebruiken via een supplement. Naast het doen dalen van de bloedsuikerwaarden kunnen we dit kruid ook gaan gebruiken om onze cholesterol onder controle te houden.

Gerelateerd:  Aderverkalking natuurlijk behandelen

Zo hebben onderzoeken aangetoond dat kaneel in staat is om de LDL cholesterol te doen dalen en daarmee de HDL te doen stijgen.

Kaneel kan worden toegevoegd aan koffie of thee in de vorm van een specerij. Maar het kan ook worden gebruikt als een supplement voor de mensen die niet van de smaak houden.

Fenegriek

fenegriek verlaagt bloedsuikerFenegriek is een heel bekend middel om te kunnen de bloedsuiker verlagen met kruiden. Het is één van de meest bekende natuurlijke middelen om dat te doen. Het ingrediënt zijn de vezels. Het grote aantal vezels zal ervoor zorgen dat de spijsvertering wordt vertraagd. Daardoor gaat de bloedsuikerwaarde minder snel de hoogte in gejaagd worden en neemt het risico op diabetes af.Verder zullen we ook overtollig cholesterol kunnen verlagen door gebruik te maken van de plant. De vezels zullen overtollig cholesterol opnemen en op die manier uit het lichaam verwijderen via de ontlasting.

Voor vrouwen heeft fenegriek een groot aantal voordelen. Zo wordt er beweerd dat men ermee de boezem groter kan maken en heeft men wetenschappelijk kunnen aantonen dat de zaden van de plant in staat zijn om de productie van moedermelk te stimuleren.

Ook hier kunnen we ofwel de zaden gebruiken ofwel een supplement gebruiken van de plant.

Knoflook

knoflook bloedsuiker verlagendHoewel de meeste mensen knoflook zullen in verband brengen met de gezondheid van het hart. Toch behoort, hoewel velen dat niet weten, knoflook bij de middeltjes om te kunnen de bloedsuiker verlagen met kruiden.

Knoflook zal ervoor zorgen dat de bloedvaten wijder worden. Dat heeft een gunstig effect op de bloeddruk maar ook op de bloedsuiker. De effecten zijn zichtbaar na enkele weken en zorgen voor een duidelijke daling van de bloeddruk en de bloedsuikerwaarden.

Gerelateerd:  PMS (premenstrueel syndroom) symptomen bestrijden

Het zal ook een gunstig effect hebben op het hart en op onze totale cholesterol. Het onderzoek werd aangetoond met een supplement. Dat zelfde effect zal hoogstwaarschijnlijk ook bereikt worden door de knoflook vers te gebruiken in de keuken.

Gember

gemberGember is één van de meest krachtige ontstekingsremmende kruiden. Ze bevat vezels en ijzer en is daarom naast het feit dat ze een sterke ontstekingsremmende werking heeft, zeer voedingsrijk.

De wortel staat er ook voor bekend een gunstig effect te hebben op de spijsvertering. Vooral dan mensen die last hebben van een luie maag, of te maken hebben met een opgeblazen gevoel na het eten, kunnen hier gretig gebruik van maken.

Ook zien we een stimulerend effect op de bloedsomloop. Het wordt heel vaak gebruikt door mensen die de bloedvaten willen reinigen en het hart een duwtje in de rug willen geven.

Maar wat de meeste mensen echter niet weten is dat gember ook op een krachtige manier de bloedsuiker kan verlagen. Daar zijn relatief hogere hoeveelheden voor nodig wanneer we verse gember gebruiken. Maar vooral bij het gebruik van een supplement kan gember zorgen voor een sterke daling van de bloedsuikerwaarden.

Omega 3

zalm omega 3Hoewel omega 3 natuurlijk niet tot de kruiden behoort. Toch hebben deze onverzadigde vetzuren een gunstig effect op onze bloedsuikerspiegel. De vetzuren zullen ervoor zorgen dat de hoeveelheid suiker in het bloed gaat dalen. Verder zien we bij omega 3 ook een ontstekingsremmende werking. Waardoor mensen met diabetes ook minder problemen zullen ervaren. Ook bij het verlagen van triglyceriden kan omega 3 ingezet worden.

Omega 3 vinden we voornamelijk terug in vette vis zoals zalm, makreel en tonijn. Maar ook in zeevruchten zoals krab, kreeft, oesters, garnalen en mosselen. Omega 3 kunnen we ook terugvinden in plantaardige voedingsmiddelen. Al zullen de effecten niet hetzelfde zijn bij plantaardige voeding. We zullen ook wel een daling opmerken. Maar die zal niet zo krachtig zijn als uit visvoeding. Omdat plantaardige omega 3 louter en alleen ALA vetzuren bevat. Die moeten in het lichaam dan nog omgezet worden in EPA en DHA. Dat gebeurt slechts in zeer kleine hoeveelheden. Terwijl vis reeds EPA en DHA bevat.

Gerelateerd:  Wat is de werking van Fenegriek Capsules?

Mensen die plantaardige omega 3 innemen worden aangeraden een supplement te gebruiken van algenolie met EPA en DHA.

Voeding

Naast het gebruiken van natuurlijke middelen om te kunnen de bloedsuiker verlagen met kruiden dienen we ook aandacht te besteden aan onze voeding. Zo is het belangrijk dat we veel voedingsmiddelen met een lage glycemische index gaan combineren met voedingsmiddelen die een hogere glycemische index hebben.

Voeding met een hoge glycemische index is voeding die weinig vezels bevatten en waarvan de suikers heel snel worden opgenomen in het bloed. Daarvoor is een hoge hoeveelheid insuline nodig en dat doet net de bloedsuikerwaarden enorm stijgen.

Door voedingsmiddelen met een lage glycemische index te gebruiken is weinig insuline nodig om deze suikers op te nemen in het bloed. Ze worden ook trager opgenomen en zullen over het algemeen een hoge hoeveelheid vezels bevatten.

Voorbeelden daarvan zijn:

 • Peulvruchten zoals bonen en erwten
 • Volkoren producten
 • Vis
 • Noten
 • Zaden

Voedingsmiddelen met een hoge glycemische index die we eigenlijk beter zoveel mogelijk vermijden of zeker moeten combineren met deze bovenstaande voedingsmiddelen zijn:

 • Frisdrank
 • Aardappelen
 • Witte rijst
 • Witte pasta
 • Witte broodproducten
 • Snoep
 • Gebak

De bloedsuiker verlagen met kruiden kan dan wel effectief zijn. Indien deze gecombineerd wordt met ongezonde voeding zoals gebak en frisdrank zal dat gunstige effect op de bloedsuikerwaarden niet opgemerkt worden.

Delen op:


Volg ons op: