Werking van Epimedium bij vrouwen

epimedium bij vrouwen

Delen op:


Volg ons op:

Werking van Epimedium bij vrouwen

Werking van epimedium bij vrouwen is niet zo bekend. Dit komt omdat het kruid vooral bekend en gebruikt wordt door mannen om zijn bekende functie. Het kruid is namelijk heel effectief in het verhogen van het libido.

De botanische naam luidt Epimedium, maar in de volksmond luidt de naam ‘Horny Goat Weed’. Het verhaal uit de folklore vertelt een tafereel tussen de boer en zijn geiten. Die zag dat zijn geiten gingen eten van de plant. En daarna heel vaak begonnen te copuleren.

Vandaar de naam dus horny goat weed. Of het verhaal klopt is niet zeker, wel weten we zeker dat het kruid enorm gunstige effecten heeft op het libido bij mannen en bij vrouwen.

Het wordt echter niet alleen voor het verhogen van het libido gebruikt. De werking van epimedium kan de vitaliteit op verschillende manieren gaan verbeteren. Zo wordt de werking van epimedium bij vrouwen ook gebruikt om de veroudering tegen te gaan.

Hoger Libido

Horny goat weed zal er dus degelijk voor zorgen dat de drang naar seks hoger wordt. De werking van epimedium bij vrouwen kan dus een zeer goede oplossing zijn voor vrouwen die te maken hebben met een lager libido.

Dat kan door stress, depressie of door de overgang worden veroorzaakt.

Menopauze

De plant bevat fyto oestrogenen. Die kunnen helpen om bepaalde symptomen tijdens de menopauze of overgang te verzachten. Doordat deze fyto oestrogenen in het lichaam hetzelfde effect zullen bewerkstelligen als oestrogeen kunnen heel wat problemen zoals nachtzweten, opvliegers en een droge vagina hiermee verminderd worden.

Gerelateerd:  Wat is een DIM Supplement | Voordelen & Bijwerkingen

Veroudering tegengaan

Dezelfde fyto oestrogenen zullen helpen om de veroudering tegen te gaan. Dit kan tijdens de menopauze de pieken opvangen in het oestrogeen. Het zijn vooral de schommelingen en plotse dalingen die bij vrouwen de veroudering gaan stimuleren.

Door deze op te vangen kan de veroudering worden tegengegaan.

Bijwerkingen

Hoewel de werking van epimedium bij vrouwen heel wat voordelen te bieden heeft. Toch kunnen ook bijwerkingen optreden. Die zullen hoofdzakelijk optreden wanneer te hoge doseringen worden gebruikt. De belangrijkste bijwerkingen zijn misselijkheid, dorst hebben en duizelig worden. 

Delen op:


Volg ons op: