Lever reinigen met kruiden

Delen op:


Volg ons op:

De lever is een belangrijk orgaan in het lichaam. Het werkt als het ware als een filter in ons lichaam. En zal alle giftige en overbodige bestandsdelen uit het lichaam helpen verwijderen. Dit is belangrijk voor ons lichaam in een gezonde staat te houden. Toch is het ook belangrijk dat we deze filter regelmatig eens schoonmaken. Daarom kunnen we de lever reinigen met kruiden.

Er zijn een groot aantal manieren die we kunnen gebruiken wanneer we willen de lever reinigen met kruiden. Er zijn een grote hoeveelheid verschillende kruiden beschikbaar. Elk hebben ze hun eigen specifieke functie. Maar elk hebben ze een gunstige werking op onze lever.

Wat doet de lever?

lever reinigen met kruidenOnze lever is het grootste orgaan in het lichaam. Het orgaan is belangrijk om gifstoffen te lokaliseren. En om die gifstoffen op een gepaste manier onschadelijk maken en ze uit het lichaam verdrijven.

De lever zal ervoor zorgen dat we gal kunnen aanmaken. Deze gal zal ons lichaam nog verder ontgiften door onder meer alle vetten af te breken. Hoe gezonder onze lever, hoe gezonder onze andere organen van de spijsvertering zullen zijn.

Overbelasting van de lever

De lever kan op verschillende momenten in het leven overbelast worden. Er zijn een aantal zaken die deze overbelasting kunnen versnellen. Voorbeelden zijn alcohol en medicijnen, maar drugs en teveel ongezonde vettige voeding eten zijn daar ook voorbeelden van.

We moeten begrijpen dat alle schadelijke stoffen in deze middelen onze lever moeten voorbijgaan. De lever moet er dus eerst alle gifstoffen uithalen. Voedingsmiddelen en andere middelen die worden ingenomen, waarbij de hoeveelheid gifstoffen enorm hoog is, kan heel snel voor een overbelasting van de lever zorgen.

Wanneer we de lever reinigen met kruiden, kunnen we de werking ervan terug optimaliseren. We kunnen er ook voor zorgen dat eventuele schade kan worden teruggedraaid. Maar we dienen in de toekomst ook wel aandacht te besteden aan deze factoren.

Het is dus belangrijk dat we nadat we onze lever reinigen met kruiden, ervoor gaan zorgen dat we gezonder gaan leven. Zonder al teveel vettige voeding, alcohol, drugs of andere onnodige medicatie.

Lever reinigen met kruiden

Mariadistel

mariadistelMariadistel is zeker en vast de nummer 1 wanneer we onze lever reinigen met kruiden. Het is het meest onderzocht natuurlijk middel naar de gezondheid van onze lever. Mariadistel werd tweeduizend jaar geleden reeds gebruikt om heel wat leverproblemen te behandelen. De plant kan gebruikt worden voor een reeks van problemen.

 • Schade veroorzaakt door alcohol
 • Hepatitis
 • Schade veroorzaakt door drugs
 • Vette lever
 • Fibrose
 • Gifstoffen uit het milieu in de lever
 • Hoog cholesterol
 • Hoge bloedsuiker
 • Problemen met de spijsvertering

Mariadistel bevat krachtige bioflavonoïden die we kennen als silymarines. Die vormen de meest actieve werking van mariadistel. Dit zorgt ook voor het ontgiftend effect van de plant.Onderzoeken hebben aangetoond dat het effect van mariadistel op een beschadigde en vergiftigde lever zeer gunstig is. Men stelde vast dat de cellen terug hersteld worden en dat de synthese van eiwitten terug in gang wordt gezet. Ook wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd in beschadigd leverweefsel. De effecten zijn belangrijk voor de therapeutische werking van mariadistel.

Het supplement van de plant zou ook bescherming bieden voor onze cellen wanneer schadelijke stoffen worden ingenomen. Zo zouden deze gifstoffen sneller uit onze lever gehaald kunnen worden.

Paardenbloem

paardenbloem herstelt leverDe paardenbloem is het kruid dat we in de zomer overal in grasvelden zien. Ze zijn enorm gehaat omdat we een mooi groen gazon willen. We willen deze niet bewoond zien worden met allerlei gele bloemen.

De plant heeft echter enorme voordelen te bieden voor onze gezondheid. We zien onder meer dat de paardenbloem een vochtafdrijvend effect heeft. Maar verder ook goed kan worden gebruikt tegen problemen als constipatie.

Wat de meeste mensen niet weten van de paardenbloem is dat ze een reinigend effect hebben op onze lever en onze nieren.

De paardenbloem zal de hoeveelheid gal die wordt aangemaakt verhogen. En zal slechte oestrogenen uit ons lichaam halen die we krijgen vanuit onze voeding en de xeno-oestrogenen die we innemen vanuit het milieu.

Wanneer we een supplement met paardenbloem gebruiken dienen we ervoor te zorgen dat we voldoende water drinken. Dit is nodig om het vochtafdrijvend effect van de paardenbloem te compenseren.

Kurkuma

Kurkuma is een plant waarvan de wortel gebruikt wordt voor medische doeleinden. De kurkuma wortel heeft een krachtige ontgiftende werking en zal op die manier ervoor zorgen dat onze levercellen worden gereinigd en hersteld.

We kunnen met kurkuma bijvoorbeeld:

 • Hoog cholesterol behandelen
 • Hoge bloedsuiker behandelen
 • Ontstekingen verminderen in onze lever

kurkuma herstelt leverVia wetenschappelijke onderzoeken heeft men kunnen aantonen dat de werking van kurkuma om onze lever te reinigen met kruiden zeer krachtig is. Zo stelde men vast wanneer proefdieren schadelijke stoffen in het lichaam kregen toegediend. Dat de schade aan de lever aanzienlijk lager was bij de proefdieren die kurkuma supplementen toegediend kregen.

Daarnaast bevat kurkuma krachtige antioxidanten die kunnen helpen om de schade van vrije radicalen te bestrijden.

Kurkuma kan op verschillende manieren gebruikt worden. We kunnen verse kurkuma eten. Dat is echter heel lekker en smaakt niet zo krachtig als gember. We kunnen kurkuma ook gebruiken als specerij in de keuken.

Echter is het vooral de werkzame stof curcumine in kurkuma die zorgt voor de gunstige effecten op onze gezondheid. We vinden een relatief lage hoeveelheid curcumine terug in verse kurkuma en in kurkuma poeder.

Een supplement met curcumine is voor deze doeleinden wel beter geschikt. Waar we dan ook rekening moeten mee houden is dat het supplement een bepaalde hoeveelheid peper bevat. Er is namelijk peper nodig om curcumine in het lichaam op te nemen.

Biergist

Biergist wordt gemaakt van een soort schimmel en wordt gebruikt om bier te maken. Het wordt echter ook gebruikt als een voedingssupplement. Biergist bevat een grote diversiteit aan mineralen en vitamines en helpen om de bloedsuiker in balans te houden. (bron)

We hebben bijna alle vitamines B uitgenomen vitamine B11 en B12 na. Biergist wordt het best in droge tabletten genomen omdat ze moeten kunnen gebruik maken van het vocht in het lichaam. We kunnen ze daarom nemen met een glas water in combinatie met een maaltijd. We kunnen ongeveer 6 tot 12 gram gebruiken.

Biergist zal helpen bij diabetes. Het zal aandoeningen aan het spijsverteringsstelsel behandelen. Kan helpen bij het bestrijden van maagzweren en zal de lever reinigen.

We kunnen biergist 2 keer per jaar gebruiken gedurende 2 maanden. Op die manier krijgen we het maximale effect van de biergist tabletten.

Delen op:


Volg ons op: