Stinkende vagina na seks oorzaak?

stinkende vagina na seks

Delen op:


Volg ons op:

Stinkende Vagina na Seks Oorzaak?

Een gezonde vrouw heeft een natuurlijke vaginale geur. Het is belangrijk om te herkennen wat abnormaal is en wanneer je er medische aandacht aan moet besteden. De vaginale regio reinigt zichzelf en behoort tot het voortplantingssysteem. Wanneer een stinkende vagina na seks optreedt dan is er hoogstwaarschijnlijk een bacteriële besmetting in de vaginale regio aanwezig.

De optimale ph waarde in de vaginale streek bedraagt 4.5. Soms kan de verandering ervan een geur hebben, een overmatige stinkende vagina na seks komt meestal door een vaginale infectie. Dit kan dan al dan niet gepaard gaan met jeuk, branderig gevoel en pijn.

Mogelijke oorzaken voor stinkende vagina na seks

Bacteriële vaginitis

Infecties zoals bacteriële vaginitis is een overmatige groei van slechte bacteriën. Dit resulteert in grijze vlokjes die in de vaginale regio aanwezig zijn en die een onaangename geur veroorzaken. Wanneer je last hebt van bacteriële vaginitis zal de stinkende vagina na seks nog erger gaan ruiken wanneer sperma erin aanwezig is.

Vaginale infecties worden behandeld met metronidazol.

Voeding

Sommige voedingsmiddelen kunnen de geur van de vagina veroorzaken, zeker wanneer die in hoge hoeveelheden worden gebruikt. Dit zijn dan bijvoorbeeld knoflook en ajuinen.

Gerelateerd:  Grotere Boezem Op een Natuurlijke Manier!

Echter kan het eten van heel veel voedingsmiddelen die enorme hoeveelheden suiker bevatten ook de kans op infecties verhogen. Omdat de suikers de ph waarde in de vagina zullen veranderen en daardoor een makkelijkere prooi zal vormen voor infecties.

Medicijnen

Antibiotica gaat de balans tussen de bacteriën in de vagina gaan aantasten. antihistamines kunnen de vaginale uitscheiding doen uitdrogen. Ze veranderen de normale geur van de vagina. Dit kan ook door kruiden het geval zijn. Andere zijn anticonceptiemiddelen, hormoon therapie of bepaalde crèmes voor de vagina.

Overmatig zweten

De genitale regio is vatbaar voor zweten en de plooien in die regio zullen zweet provoceren. Dit kan bepaalde bacteriën helpen ontstaan. Regelmatig veranderen van bezwete kleding zal in dat geval kunnen helpen.

Hormonale veranderingen

De menopauze gaat gepaard met een verlaging in de oestrogeen waarden. Dat zorgt ervoor dat je meer vatbaar bent voor infecties zoals bacteriële vaginitis.

Wanneer is de stinkende vagina na seks geur abnormaal?

We moeten ons zorgen maken om de stinkende vagina na seks wanneer dit gepaard gaat met jeuk en abnormale uitscheidingen. Dit kan een infectie aantonen. In dat geval gebruiken we beter antibiotica zoals metronidazole.Visgeur

Dit komt ook door een bacteriële infectie zoals bacteriële vaginitis. De stinkende vagina na seks gaat ruiken naar vis. In dat geval zijn dezelfde geneesmiddelen gebruikelijk.

Gistgeur in de vagina

Alle vrouwen hebben een gezonde gist in de schede. Een candida infectie daarentegen, komt voor wanneer er een teveel van die gist aanwezig is. Er komt ook een witte dikke afscheiding uit de vagina.

Gerelateerd:  Wat zijn de Symptomen en Oorzaken van een Blaasontsteking?

Zure geur

Een ander voorbeeld van een stinkende vagina na seks is de zure geur. Dit kan duiden op trichomoniasis. Dit zorgt voor een zure geur en is seksueel besmettelijk.

Achterblijvende tampon

Een tampon die te lang blijft zitten of een deel ervan dat achterblijft in de vaginale streek kan leiden tot bacteriën en uiteindelijk een infectie veroorzaken die de stinkende vagina kan veroorzaken. Zorg ervoor dat er geen deel van de tampon achterblijft in de vagina.

Stinkende vagina na seks verhelpen

Vaginale hygiëne

Was de genitale regio meteen na de seks. De externe genitaliën dienen te worden gereinigd met warm water en een milde zeep. Plaats geen zeep rechtstreeks in de vaginale opening. Het gebruik van condooms kan helpen doordat de PH van de schede dan niet in contact komt met sperma. Dit zal op zijn beurt de geur verhelpen.

Ook het dragen van los ondergoed zal bijdragen tot een verminderd zweten en minder vaginale problemen. Verander ook regelmatig van ondergoed.

Dieet en remedies

appelazijn stinkende vagina

Yoghurt is daarvoor heel goed. Omdat die de natuurlijke bacteriën bevat die nodig zijn om de gezonde PH te behouden binnenin het voortplantingsorgaan van de vrouw. Je kan de yoghurt, hoe raar dat ook mag klinken, zelfs aanbrengen op de schede. Of je kan ze dagelijks eten.

Appelazijn is een ander heel sterk middel om de ph waarde te herstellen en de antibacteriële en antiseptische eigenschappen ervan gebruiken om de geur te neutraliseren. Dit kan het best gedaan worden door 2 kopjes appelazijn toe te voegen aan het badwater. En daarin dan een twintigtal minuten blijven liggen. Als voorzorg kan je dan elke dag 2 soeplepels appelazijn drinken in een glas water. Dit zal het lichaam ontgiften en de PH waarde in het lichaam doen stijgen. Dat zal ervoor zorgen dat het lichaam minder gevoelig wordt voor ontstekingen en infecties in het algemeen. Dit zal dus ook zorgen voor een verlaagd risico op een stinkende vagina.

Gerelateerd:  Potentieverhogende Middelen In Onze Natuur

Vitamine C is een ander belangrijk voedingsmiddel om de stinkende vagina na seks te verhelpen. Vitamine C en zijn krachtige antioxidanten zullen helpen om het immuunsysteem te versterken en op die manier het lichaam helpen herstellen van een vaginale infectie. Voedingsmiddelen zoals sinaasappel, ananas, veenbessen, druiven bevatten allemaal relatief veel vitamine C.

Medische behandeling

Hoewel dieet en hygiëne belangrijk zijn en zeker zullen bijdragen tot het vermijden van de stinkende vagina na seks, kan dat vaak in een besmette toestand niet voldoende zijn om effectief van de bacteriën af te komen. Ze kunnen goed gebruikt worden ter voorkoming van deze problemen maar kunnen in bepaalde gevallen niet sterk genoeg zijn om de infectie te bestrijden. In dat geval kan het medicijn metronidazol gebruikt worden.

Delen op:


Volg ons op: