De 4 Belangrijkste Kruiden Tegen Misselijkheid

kruiden tegen misselijkheid

Delen op:


Volg ons op:

Iedereen heeft ooit wel eens te maken met misselijkheid. Of het nu komt door zwangerschap of door verkeerde voeding te eten. We krijgen er allemaal wel eens mee te maken. Gelukkig zijn er heel wat zaken die we kunnen doen. Om het probleem zo snel mogelijk te proberen op te lossen.

Het heeft dan ook weinig zin om medicijnen te gebruiken. Omdat het meestal gaat om een probleem die na enige tijd terug overgaat. En omdat er voldoende krachtige middelen te krijgen zijn, die dit probleem zullen verhelpen.

Misselijkheid komt het meest voor bij zwangere dames. Om die reden is het nemen van medicijnen ook zeker niet aangeraden.

Gember

gember misselijkheid

Gember heeft een zeer lange geschiedenis wanneer het gaat om het behandelen van misselijkheid. Het wordt niet alleen gebruikt voor misselijkheid echter. Ook voor hoofdpijn, diarree, brandend maagzuur en nog heel wat andere zaken.

Het kent een meer dan 2.000 jaar oude geschiedenis in de Chinese geneeskunde. Hoewel men niet zeker weet hoe gember nu daadwerkelijk werkt. Toch kunnen we met zekerheid stellen dat het werkt.

Gingerol is de meest krachtige stof in gember. En deze stof is vooral verantwoordelijk voor het stimuleren van het zenuwstelsel en het spijsverteringsstelsel. Het kan gebruikt worden als een manier om misselijkheid tijdens de zwangerschap te behandelen. En is zonder twijfel één van de meest krachtige kruiden tegen misselijkheid.

Hoewel er nog meer wetenschappelijk onderzoek nodig is naar de daadwerkelijke effecten van gember. Toch hebben wetenschappelijke onderzoeken reeds kunnen aantonen dat het kan ingezet worden bij misselijkheid als gevolg van een kankerbehandeling ook.

Gerelateerd:  Gugul (commiphora mukul) Tegen Reuma

En misschien wel het meest belangrijke. Het gebruiken van gember tegen misselijkheid tijdens de zwangerschap is volledig veilig.

We gebruiken gember beter in zijn rauwe vorm. Al kunnen er ook supplementen genomen worden. Die zijn dan vooral geschikt voor mensen die de smaak van gember te sterk vinden.Munt

munt misselijkheid

Munt is een ander voorbeeld van kruiden tegen misselijkheid. Het zijn zowel de olie als de bladeren die zullen helpen om de spijsvertering te stimuleren. Munt zal ervoor zorgen dat de spieren in de maag gaan ontspannen. Daardoor kan de gal de vetzuren en andere voedingsstoffen gaan afbreken.

In de meeste gevallen wordt thee gedronken met munt of pepermunt. Al kunnen we ook capsules gebruiken. Ze hebben hetzelfde effect.

Kamille

kamille misselijkheid

Kamille behoort ook tot de belangrijkste kruiden tegen misselijkheid. Ze zullen helpen om de spieren te ontspannen. Waardoor we zonder het gebruiken van medicijnen de maag er snel terug bovenop krijgen.

Kamille wordt ook vaak gebruikt om beter te slapen, door zijn kalmerend en rustgevende werking.

We kunnen kamille echter ook gebruiken bij maagzweren of bij gasvorming en winderigheid. En het zal helpen om krampen te verzachten.

Citroenmelisse

citroenmelisse misselijk

Dit kruid heeft een zoete citroenachtige smaak en behoort tot dezelfde soort als de munt. Ze hebben soortgelijke effecten als de munt. We hebben reeds beschreven dat munt tot de kruiden tegen misselijkheid behoort, wel zo is dat ook met citroenmelisse.

Verder is het kruid zeer krachtig tegen stress en angst. We kunnen het gebruiken om de spijsvertering te verbeteren. Dit komt vooral doordat onze hersenen rechtstreeks in verband staan met de spijsvertering. Wanneer we last hebben van stress kunnen we last krijgen van misselijkheid of problemen met de spijsvertering.

Gerelateerd:  Constipatie snel oplossen met natuurlijke middelen!

Dit kruid is ook zeer geschikt bij buikkrampen en kan de eetlust helpen opwekken.

 

 

Delen op:


Volg ons op: