Gele Afscheiding Oorzaken En Hoe Behandelen

gele afscheiding

Delen op:


Volg ons op:

Gele Afscheiding Oorzaken En Hoe Behandelen

Gele Afscheiding? Wat is de oorzaak?

Een gele afscheiding die uit de schede komt komt meer voor dan men denkt. Het is natuurlijk een zeer bizar zicht. De gele afscheiding kan verschillende diktes hebben. Kan van waterachtig tot heel erg dik zijn. Het kan ook verschillende geuren hebben en dus ook vaak een vieze geur hebben.

De gele afscheiding wordt altijd in verband gebracht met een bacteriële infectie in de vagina. Soms wordt dat wel vaginitis genoemd. Het kan echter ook een ontsteking van de baarmoederhals zijn en wordt in dit geval cervicitis genoemd.

Er kan ook nog iets anders de gele afscheiding veroorzaken. Zo kan je bijvoorbeeld een SOA opgelopen hebben. Een seksueel overdraagbare aandoening kan de gele afscheiding ook gaan veroorzaken.

Een gewone normale afscheiding is meestal nogal waterachtig, geeft niet echt een kleur maar kan wel een licht witte kleur hebben. Als die afscheiding daarna droog wordt kan dat altijd wel leiden tot een gele afscheiding. In dit geval heb je een normale afscheiding en dient men zich ook nergens zorgen over te maken.

Wanneer de gele afscheiding onmiddellijk ontstaat is er natuurlijk een infectie bij betrokken. En dan dienen we in te grijpen vooraleer het erger wordt. Het kan gebeuren dat er geen andere verschijnselen optreden dan de gele afscheiding. Toch kan je dit niet blijven aanhouden en dien je maatregelen te treffen zodat de vagina terug kan herstellen en de afscheiding terug normaal wordt van kleur.

Gerelateerd:  Wat Zijn De Meest Krachtige Natuurlijke Laxeermiddelen?

gele afscheiding

Oorzaken Gele Afscheiding

Chlamydia

Chlamydia is de eerste aandoening die een gele afscheiding kan veroorzaken. In het algemeen hebben vrouwen echter geen last van deze infectie. Toch kan er heel vaak een geelachtige afscheiding worden waargenomen.

Andere problemen die kunnen optreden bij een mogelijke infectie met chlamydia zijn :

  • Dikke geelachtige afscheiding
  • Vaak moeten urineren
  • Pijnlijke urinemomenten
  • Veel bloedverlies uit de vaginagele afscheiding chlamydia

Candida

Als de balans in de vagina tussen de verschillende bacteriën verstoord wordt kan dit uiteindelijk leiden tot een toename van candida. Dit zal op zijn beurt een schimmelinfectie gaan veroorzaken in de vagina.

Wat dan zal zorgen voor veel jeuk. Daarnaast kan er branderigheid ontstaan in de vagina of op de schaamlippen. Met irritatie als gevolg en een gele afscheiding die uit de vagina komt. Dit zijn allemaal signalen dat je last hebt van schimmels in de vagina en een toename van gist in de vagina.Bepaalde factoren kunnen dit veroorzaken :

  • Te lange tijd antibiotica nemen
  • Diabetes
  • Wanneer het immuunsysteem zwakker is
  • Teveel geparfumeerde zepen gebruiken om de vagina te reinigen
  • Als je zwanger bent

Trichomas

Trichomas is een seksueel overdraagbare aandoening maar is heel makkelijk te genezen en is eigenlijk niks om je zorgen over te maken. Het komt enorm veel voor bij vrouwen en zeker bij jonge vrouwen. Je kan deze ziekte ook oplopen door met urine in contact te komen van iemand die besmet is, of sperma en vagina vocht.

De symptomen zijn een gele afscheiding die dan ook nog eens pijnlijke plasbeurten kan veroorzaken. De afscheiding gaat heel sterk gaan ruiken en de schaamlippen kunnen geirriteerd en ontstoken zijn. Pijn in de buik wordt ook heel vaak vastgesteld.

Bacteriële Vaginose

Deze aandoening wordt vaak gekenmerkt met een stinkende afscheiding. Die tijdens de geslachtsgemeenschap voor het nodige ongemak kan zorgen en uiteindelijk de opwinding van de partner kan doen wegnemen.

Gerelateerd:  Wat Zijn De Voordelen Van Yerba Mate Voor Onze Gezondheid?

Het is een heel beschamende aandoening omdat de geur kan variëren van een vieze visgeur naar ajuinen of knoflook.

Vaak is de oorzaak heel subtiel en kan dit zelfs te maken hebben door een overmatige hygiëne met de verkeerde producten in de vagina. De balans tussen de bacteriën in de vagina worden verstoord waardoor ongewenste bacteriën zich heel snel gaan vermenigvuldigen en op die manier de ongemakken met zich gaan meebrengen.

Al deze aandoeningen kunnen worden behandeld door het geneesmiddel Metronidazol te gebruiken.

Gele Afscheiding Tijdens Zwangerschap

gele afscheiding zwangerschap

Wanneer je zwanger bent kan de afscheiding geregeld veranderen. Zo kan de dikte, de kleur en de geur van de afscheiding dag per dag verschillen.

Een gele afscheiding tijdens de zwangerschap kan echter gezien worden als normaal. Ook kan het gebeuren dat de afscheiding meer waterachtig wordt tijdens de zwangerschap.

Dit komt grotendeels doordat er meer bloed naar de vagina gaat stromen en er ook meer hormonen in het lichaam aanwezig zijn.

Daar hoeft men zich dus geen zorgen over te maken. Het is absoluut normaal tijdens de zwangerschap. Deze verhoogde doorbloeding veroorzaakt op zijn beurt voor de toename aan vocht die uit de vagina komt.

Wanneer je tijdens de zwangerschap last hebt van jeuk en irritatie die gepaard gaat met een stinkende geur van het vocht die uit de vagina komt dan kan je misschien toch te maken hebben met een schimmelinfectie. Door de toename aan vocht wordt de kans op een infectie dus ook groter.

Indicaties van een infectie zijn als de afscheiding gaat stinken en er jeuk en irritatie mee gepaard gaat.

Gerelateerd:  De werking van het hart verbeteren met kruiden

Wanneer je zwanger bent en last hebt van een schimmelinfectie veroorzaakt door bacteriën ga je beter langs bij de dokter. Die zal meestal een alternatieve behandeling voorstellen dan het geneesmiddel metronidazol. Die uiteindelijk niet wordt verboden voor zwangere vrouwen, maar toch best wordt vermeden.

Gele afscheiding en jeuk

zonnehoed bij gele afscheiding en jeuk

Een gelige afscheiding kan vaak gepaard gaan met jeuk. Om de gele afscheiding en jeuk op een natuurlijke manier te behandelen kunnen we twee zaken gebruiken. We kunnen Aloe Vera gel gebruiken om de jeuk tegen te gaan. En we kunnen Zonnehoed of Echinacea extract gebruiken om de infectie te bestrijden.

In bijna alle gevallen kan je op een natuurlijke manier van deze infectie afkomen. Slechts in een klein deel van de gevallen heb je medicatie nodig om het probleem van de gele afscheiding en jeuk op te lossen.

Aloë vera Gel kunnen we online bestellen

Echinacea kunnen we online bestellen

Conclusie

De reden voor de gele afscheiding is in bijna alle gevallen te wijten aan een overmatige aanwezigheid van bacteriën in de vagina. Die kunnen ontstaan door overmatige hygiëne maar ook door te weinig hygiëne.

Het is ook niet altijd iets waar je zelf veel kunt aan veranderen doordat de balans in de vagina kan worden verstoord door externe factoren waar je weinig of geen invloed op hebt. Zo kan je bijvoorbeeld allergisch zijn voor een bepaalde zeep die je gebruikt. Je kan een allergie oplopen doordat de partner in de vagina ejaculeert. Je kan er zelfs last van krijgen door te urineren in een openbaar toilet.

Voorzorgmaatregelen die je kan nemen is door bijvoorbeeld de vagina te wassen met speciale vaginale zeep. Geen spannende broeken te dragen. En gezonde voeding te eten.

De infectie kan je behandelen met het geneesmiddel metronidazol. Indien je zwanger bent en last hebt van een infectie praat je beter met een arts over een mogelijke alternatieve oplossing.

Delen op:


Volg ons op: