Wat Is De Werking Van Forskolin En Wat Zijn De Bijwerkingen?

forskolin

Delen op:


Volg ons op:

Forskolin is een zeer populair supplement en het is ook een therapeutisch middel. Het wordt onder meer gebruikt in de ayurveda, dat is de traditionele Indiase geneeskunde.

Het wordt gehaald uit de Coleus forskholi plant en kent een aantal zeer belangrijke eigenschappen voor onze gezondheid.

Zo zal forskolin onder meer helpen om het hart sterker te maken. Het heeft een gunstig effect op de onze bloedvaten. Zal helpen bij het afvallen en ontspant onze spieren. We zien verder dat het kan gebruikt worden bij de behandeling tegen kanker en dat forskolin ook kan helpen de bloeddruk verlagen dankzij zijn krachtige ontstekingsremmende werking.

Forskolin is een stof die afkomstig is van de coleus forskohli plant. We verkrijgen het vooral vanuit de droge wortel van deze plant. Het wordt onder meer gebruikt in thee en in poeder.

Er is enige tijd geleden heel wat te doen geweest over forskolin om af te vallen. Heel wat mensen beweerden dat het product niet werkte en dat het oplichting was. Nu, het zal waarschijnlijk wel kloppen dat de effecten van de plant een beetje opgeklopt waren om het te laten lijken op een wondermiddel. Dit is de tovertechniek die heel wat bedrijven gebruiken om hun product goed te doen verkopen.

Maar het is zeker geen oplichting dat forskolin kan helpen bij het afvallen. Het is echter, net zoals bij alle andere middelen die helpen bij het afvallen, geen wondermiddelen. In de realiteit bestaan geen wondermiddelen. Wondermiddelen bestaan enkel alleen in fantasieverhalen. Maar soms zijn mensen toch blij om deze te accepteren als waarheid.

Forskolin om overgewicht aan te pakken

afvallen forskolin

Forskolin heeft een krachtige werking tegen overgewicht. Men heeft dit meermaals wetenschappelijk kunnen aantonen. Het zal er eerst en vooral voor zorgen dat we minder snel overgewicht gaan opslaan. (1) (2)

Gerelateerd:  Bloedsuiker verlagen met Kruiden

Men heeft kunnen aantonen dat het supplement van forskolin er onder meer kan voor zorgen dat het metabolisme blijft draaien, ook wanneer we een enorm groot calorie-tekort hebben en de stofwisseling in het lichaam automatisch trager zou werken.

Een ander belangrijk aspect die zal helpen bij het bestrijden van overgewicht is het verbeteren van de insuline gevoeligheid. Wanneer we insuline resistent worden, dan blijft de bloedsuiker vaak relatief hoog en slaan we daarna makkelijker vet op.Bij vrouwen met overgewicht heeft men kunnen aantonen dat forskolin ervoor hielp zorgen dat er geen verder gewicht toenam. Wel duurde het een tijdje voor de effecten zichtbaar worden op vlak van gewichtsverlies. (3)

Bij mannen met overgewicht daarentegen zag men een verlaging van het vetpercentage. En naast het verlagend effect op het vetpercentage werd ook vastgesteld dat het testosteron ging stijgen bij deze mannen.

Er werd een verhoging vastgesteld van het cyclisch AMP of cyclisch adenosinemonofosfaat. Dat speelt een belangrijke rol in hoe het lichaam omgaat met hormonen, maar ook met vetten. Wanneer we te weinig van deze stof in het lichaam hebben kunnen we sneller overgewicht opslaan. (4)

Diabetes

forskolin tegen diabetes

Zoals we reeds hebben gezegd zal forskolin ervoor zorgen dat we minder last hebben van insuline resistentie. Dit zou ook gunstig kunnen zijn bij mensen die lijden aan diabetes. Daarnaast zien we ook nog een ontstekingsremmend effect. Wat uiteindelijk zal zorgen voor een dubbel effect bij mensen diabetes. Het zal onder meer helpen om de bloedsuiker te doen dalen. (5)

Forskolin wordt onder meer gebruikt als behandeling tegen enkele belangrijke complicaties van diabetes. Met name bij het behandelen van retinopathie. Retinopathie zal ervoor zorgen dat de bloedsuiker hoog wordt en daardoor schade toebrengt aan de ogen. Er komt bloed in de ogen terecht waardoor het zicht beschadigd raakt. (6) (7)

Immuunsysteem versterken

Forskolin zal ervoor zorgen dat het immuunsysteem versterkt wordt, onder meer door de killer cellen te helpen produceren. Deze zijn onder meer van groot belang bij de strijd tegen virussen en bacteriën. (8)

Gerelateerd:  Wat is de werking van Fenegriek Capsules?

Daarnaast zal forskolin de aanmaak van cellen die ontstekingen veroorzaken helpen bestrijden. Waardoor we dus automatisch minder last krijgen van ontstekingen in het lichaam. (9)

Tegen kanker

Elk middel die kan gebruikt worden in de strijd tegen kanker wordt gezien als een wondermiddel. Forskolin heeft een aantal belangrijke eigenschappen waardoor het ervoor kan zorgen dat het een zeer goede aanvulling is bij de traditionele behandeling tegen kanker.

Het zal onder meer PP2A helpen activeren, in sommige vormen van kanker wordt dit eiwit geblokkeerd. Het is van groot belang om enzymen binnen in de cel te activeren en kan daardoor de vernietiging van kankercellen verhogen. (10) (11) Men kon gelijk ook vaststellen dat het effect van de behandeling tegen kanker kan worden versterkt door middel van forskolin.

Onder meer bij prostaatkanker zag men een zeer krachtige werking van PP2A, waarbij kankercellen in de prostaat werden gedood. (12)

Beschermt het hart

forskolin goed voor hart

Forskolin kan worden gebruikt om hartproblemen mee te behandelen. Het zal er vooral voor zorgen dat de cellen in de verschillende spieren die zich in het hart bevinden minder snel gaan samentrekken. Daardoor worden de spieren meer ontspannen en zorgen we voor een bescherming tegen onder meer een hartaanval (13)

Een ander belangrijk aspect van forskolin is dat het in de hartcellen de effecten van een klepgebrek kan omkeren. Een klepgebrek zijn gebreken aan de hartkleppen. Zij regelen namelijk de bloedsomloop in de hartkamers. De bloedsomloop moet steeds in één bepaalde richting vloeien. Bij een klepgebrek wordt deze richting afgewisseld. Men heeft kunnen vaststellen via wetenschappelijk onderzoek dat de uitkomst van een operatie voor dit gegeven probleem, gunstig kan zijn in combinatie met het gebruik van forskolin. (14)

Gerelateerd:  Wat Is De Werking Van Mariadistel?

Bloedverdunner

Forskolin zal ook werken als een bloedverdunner omdat het ervoor zal zorgen dat de spieren in de bloedvaten kunnen ontspannen. Wanneer deze spieren ontspannen ontstaat er een betere bloedsomloop. Dat is onder meer van groot belang bij het vermijden van hartproblemen en zal een hartaanval helpen voorkomen. (15)

Ademhalingsproblemen

Het ontspannend effect op de spieren is pakweg overal in het lichaam zichtbaar. Dit zorgt er onder meer ook voor dat de spieren in de onze longen gaan ontspannen. Wat als belangrijk voordeel heeft dat we beter en vrijer kunnen ademhalen. Bij een astma aanval worden de longen samengedrukt bij mensen. Dit zou onder meer ook kunnen worden vermeden. (16)

Deze effecten bij astma zijn zo krachtig dat ze werden vergeleken met twee belangrijke medicijnen die worden gegeven tegen astma. (17)

Vruchtbaarheid verbeteren

vruchtbaarheid verbeteren forskolin

Verder heeft forskolin ook een positief effect op de vruchtbaarheid. Dit effect werd vastgesteld bij zowel mannen als bij vrouwen. Men kon vaststellen dat de eicellen en de zaadcellen gezonder en vruchtbaarder werden. Zelfs zonder het gebruikt van andere medicijnen zag men dat de eicellen gezonder waren. (18)

In relatief lage hoeveelheden zag men dat forskolin in staat was om het testosteron bij mannen te verhogen in de teelballen. Dit zou er ook voor zorgen dat de productie van sperma gaat toenemen. Men moet wel rekening houden dat in hoge dosissen dit effect net het tegengestelde resultaat gaf. (19)

Bijwerkingen van forskolin

Forskolin, hoewel er heel wat gunstige eigenschappen mee verbonden zijn, mag niet gebruikt worden in hoge hoeveelheden omdat het kan zorgen voor problemen met de lever.

Ook mensen die bloedverdunners gebruiken, of medicatie tegen diabetes dienen eerst een arts te raadplegen vooraleer met forskolin supplementen te beginnen.

Delen op:


Volg ons op: