Kan Ashwagandha Gebruikt Worden Om Af Te Vallen?

ashwagandha afvallen

Delen op:


Volg ons op:

Is Ashwagandha Gunstig Bij Het Afvallen?

Ashwagandha ofwel Withania Somnifera is een plant uit de Ayurveda. afvallen met ashwagandhaDat is de traditionele Indiase geneeskunde. Het wordt daar reeds duizenden jaren gebruikt bij het behandelen van talloze aandoeningen. Die gaan van slaapproblemen, problemen met het zenuwstelsel, depressie, onvruchtbaarheid en vele andere.

De plant behoort tot de adaptogenen. Dat betekent dat de plant zal helpen om het lichaam aan te passen aan veranderende omstandigheden. Het beste voorbeeld dat we hier kunnen geven is dat ashwagandha zal helpen om het lichaam beter bestand te maken tegen stress. En daarbij ook stress gaat verlagen. Dit zien we in functie door het stresshormoon cortisol sterk te doen dalen.

Kunnen we nu met ashwagandha afvallen?

Er zijn verschillende bronnen die beweren van wel. En wanneer we puur met ja of nee moeten antwoorden. Dan kunnen we dit bevestigen. Er zijn inderdaad wetenschappelijke onderzoeken waarin werd aangetoond dat de deelnemers gewicht konden verliezen.

Dat het vetpercentage ging dalen. Ook zien we dat de samenstelling van het lichaam verbeterde, waarbij dus meer vet verloren ging en meer spiermassa werd gewonnen.

We kunnen dus aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken bevestigen dat we afvallen met ashwagandha.

Eerste bewijs

overgewicht aanpakkenHet eerste onderzoek werd gedaan om de effecten op de spiermassa te bestuderen bij jonge mannen.

Gerelateerd:  Ashwagandha en Schildklier die Overactief Wordt

Daarin werden 8 weken lang jonge mannen gebruikt tussen de 18-50 jaar oud. Ze kregen een fitness schema voorgeschoteld en gingen daarnaast ook 300 mg van een ashwagandha supplement gebruiken.

Na 8 weken kon men enkele zaken vaststellen.

Men ging de resultaten vergelijken tussen de groep jonge mannen die een supplement met ashwagandha toegediend kregen. En met de groep jonge mannen die geen supplement toegediend kregen.

Men zag dat ze onder meer een toename hadden aan kracht. Maar vooral zag men een duidelijke daling van het vetpercentage. Met daarbij een toename van de spiermassa. (bron)Tweede bewijs

Een tweede onderzoek die ons kan aantonen dat we met ashwagandha afvallen werd gedaan met ratten.

Daarin werden ratten gebruikt die een dieet kregen toegediend die zeer hoog aan vet waren. Dit onderzoek duurde 12 weken. Men stelde onder meer vast dat ashwagandha er ging voor zorgen dat er minder vet werd opgeslagen uit de voeding dan bij de groep die geen ashwagandha toegediend kreeg.

(bron)

Derde bewijs

Een derde aanwijzing vinden we terug bij problemen met de schildklier. Mensen die te maken hebben met een trage schildklier kunnen hierbij worden geholpen. Wanneer we te weinig schildklierhormoon aanmaken zullen we makkelijker overgewicht opslaan. Het wordt ook zeer moeilijk om het aangekomen gewicht terug te verliezen.

Ashwagandha heeft aangetoond de aanmaak van schildklierhormonen te stimuleren. Dat zou dus mensen met een trage schildklier kunnen helpen.

Verder zien we ook nog een indirect effect op de werking van de schildklier door het antioxidant effect van de plant. De sterke antioxidanten zouden eventuele schade aangericht door vrije radicalen kunnen bestrijden. Wat als resultaat zou geven dat de werking van de schildklier gaat verbeteren.

(bron)

Gerelateerd:  Ashwagandha tijdens de zwangerschap gebruiken

Wat betekent dat nu concreet?

Wat wil dat nu allemaal concreet zeggen? Zullen we met ashwagandha afvallen?

We zien dus dat ashwagandha op drie verschillende vlakken kan helpen bij het aanpakken van overgewicht.

Eerst en vooral zien we dat de plant de opslag van vet zal verminderen. Verder zal de plant de samenstelling van het lichaam veranderen en daarbij dus het vetpercentage doen dalen. Tenslotte zien we ook dat de plant de werking van de schildklier gaat verbeteren door zowel de schildklierhormonen te stimuleren als de eventuele schade aangebracht door vrije radicalen aan de schildklier gaan bestrijden.

Is dit voldoende?

gezonde voedingNee, en we zullen even uitleggen waarom.

Ashwagandha is geen wondermiddel. Het is geen wonderpil die ons vet gaat laten wegsmelten. Alles hangt af van wat we daarbij doen.

Wanneer we onze levensstijl aanpassen en onze voeding veranderen zullen we resultaten boeken.

We zien onder meer ook dat withania somnifera de fysieke prestaties zal verbeteren. Dat betekent dat we in combinatie met fysieke training nog meer kan op succes hebben.

Maar wanneer we op zoek zijn naar een wondermiddel die ons zonder enige inspanning kan helpen afvallen, dan is ashwagandha zeker niet dit middel.

Tenslotte bestaat een wondermiddel om af te vallen helaas nog niet.

Andere voordelen

Er zijn echter nog een reeks van andere voordelen verbonden aan het gebruiken van ashwagandha.

De meeste mensen die te maken hebben met overgewicht hebben ook een ongunstige balans tussen de hormonen.

We zien vooral dat het cortisolgehalte te hoog wordt bij mensen die problematisch overgewicht hebben.

Gerelateerd:  5 Meest Krachtige Kruiden Tegen Impotentie

Ashwagandha kan helpen deze cortisol te verlagen. Wat dan weer indirect ook voor resultaten zou kunnen helpen zorgen.

Daarnaast zullen we ons minder zorgen maken, minder stress ervaren, zullen we de mentale en fysieke capaciteiten verbeteren. Naast het profiteren van het effect bij onze inspanningen om af te vallen.

Ashwagandha dosering

ashwagandha plant

Er zijn geen hoge dosissen nodig om ashwagandha te gebruiken. Een begindosis is bijvoorbeeld 200 a 300 mg. Indien nodig kunnen hogere dosissen via een supplement gebruikt worden.

Voor de mensen die de extracten van de plant graag gebruiken in recepten of er thee willen van maken kan er ook ashwagandha poeder gebruikt worden. De poeder kunnen we bestellen via het internet.

Bijwerkingen

Er zijn niet meteen ernstige bijwerkingen te melden bij het gebruik van de plant. Er kunnen echter wel problemen met de spijsvertering optreden de eerste dagen dat we de supplementen gebruiken. Die gaan na enkele dagen terug voorbij.

Zwangere vrouwen mogen echter geen ashwagandha gebruiken. Het kan zorgen voor een miskraam door het ontspannend effect op de spieren en dus ook de spieren in de baarmoeder.

Delen op:


Volg ons op: