Waarom Beter Ashwagandha Poeder Kopen Dan Supplement?

ashwagandha poeder kopen

Delen op:


Volg ons op:

Is Ashwagandha poeder kopen beter dan een supplement kopen?

Wanneer we ashwagandha poeder kopen krijgen we de poeder van de withania somnifera plant. Withania Somnifera is de wetenschappelijke naam voor de plant die we ashwagandha heten in de ayurveda. De plant heeft echter nog tal van andere namen. Enkele daarvan zijn Indiase Ginseng en Winterkers.

ashwagandha plant

Wat is Ashwagandha?

Ashwagandha is een zeer hoog geprezen plant uit de Ayurveda. Dat is de traditionele Indiase geneeskunde. Ze wordt in de Indiase geneeskunde reeds duizenden jaren gebruikt. plant ashwagandha poederVooral dan omwille van zijn verjongende capaciteiten. De plant heeft een soortgelijk effect als ginseng.

Om die reden krijgt het ook vaak de naam Indiase ginseng. Hoewel de plant natuurlijk niks gemeen heeft met ginseng.

De plant heeft een adaptogene werking. Dit gaat gepaard met stressverlagende effecten.

Ook heeft de plant verdovende effecten die te vergelijken zijn met sommige medicijnen die voor deze toepassing gebruikt worden. Voorbeelden daarvan zijn diazepam en lorazepam.

Over gans Azië en sommige delen van het Midden-Oosten worden alle onderdelen van de plant gebruikt. Dit kan zowel gebruikt worden als specerij, ingrediënt in een maaltijd, de bladeren worden gegeten als groente.

En zoals we wellicht weten wordt het kruid gebruikt om medicinale redenen.

We kunnen zowel ashwagandha poeder kopen of een supplement gebruiken. Het grote voordeel van deze plant is dat we ze bij alle leeftijden kunnen gebruiken.

Gerelateerd:  Erectieproblemen oplossen op natuurlijke wijze

Het wordt niet afgeraden voor kinderen. Omdat er geen schadelijke effecten werden vastgesteld bij kinderen die ashwagandha poeder of een supplement gebruiken.Oorsprong van de plant

De plant komt voor in Afrika, in grote delen van Azië en in het Midden-Oosten. Withania Somnifera is een struik die harige takken vormt. Ovale bladeren die op het uiteinde een gele bloem vormen. Ashwagandha brengt ook een vrucht voort. Die vrucht lijkt op een soort bes.

De plant behoort tot de nachtschade familie. Dat is dezelfde plantensoort als de aardappelen en tomaten. Maar ook de datura stramonium behoort tot deze plant. Een plant bekend om zijn hallucinogene effecten. Gelukkig is dat bij ashwagandha poeder niet het geval en kunnen we ze dus makkelijk gebruiken zonder het risico te lopen dat we gaan hallucineren.

Somnifera komt van het latijn en betekent ontspannend of slaapwekkend. Het is inderdaad zo dat we beter kunnen slapen door ashwagandha te gebruiken. Maar het is niet zo dat we bij het gebruik ervan, moe zullen worden. Het doet eigenlijk net het omgekeerde en geeft mensen extra energie.

 

Dit komt vooral dan door zijn stressverlagende en relaxerende eigenschappen. Net hetzelfde principe treedt in  werking wanneer we willen gaan slapen. Door het stressverlagend effect zullen we minder piekeren en makkelijker de slaap vatten.

Ashwagandha poeder heeft nog een reeks andere voordelen.ashwagandha poeder werking

Preventief tegen kanker

Heel wat wetenschappelijke onderzoeken hebben gunstige resultaten kunnen aantonen op vlak van de bescherming tegen kanker. Bij het gebruik van ashwagandha zien we dat de tumorcellen minder snel zich kunnen vermenigvuldigen. En zelfs afnemen in grootte. Ook werd vastgesteld dat we het leven konden verlengen door ashwagandha poeder te gebruiken.

Gerelateerd:  Wat zijn de Voordelen van Ashwagandha?

Mensen die tijdens de behandeling tegen kanker te maken hebben met de nevenwerkingen van de chemotherapie of stralingstherapie kunnen hierdoor ook minder last ervaren wanneer ze ashwagandha poeder gebruiken.

Enorm stressverlagend

Misschien wel de meeste onderzoeken zijn gebaseerd op het onderzoeken van de stressverlagende effecten van de plant. In bijna alle onderzoeken kon worden vastgesteld dat de hoeveelheid stress sterk gaat dalen.

Dit kunnen we merken door een daling van het cortisol. Cortisol is een hormoon die wordt geproduceerd in de bijnier. We hebben dit hormoon nodig voor het vervullen van talrijke functies in het lichaam. Waaronder het regelen van de bloedsuiker, bloeddruk, helpen bij het metaboliseren van koolhydraten en bij onze slaap. Daarnaast zijn nog een groot aantal processen afhankelijk van cortisol.

Echter wanneer we onder stress staan zal dit hormoon gaan pieken. Wanneer we te maken krijgen met chronische stress, dan zal logischerwijs dit hormoon constant hoog blijven. Dit heeft een aantal negatieve gevolgen voor onze gezondheid.

Eerst en vooral zullen we merken dat we moeilijk de slaap kunnen vatten. We zullen sneller overgewicht opstapelen. En hebben te maken met een verkeerde balans tussen de hormonen. Het terug in balans brengen van die hormonen als gevolg van een te hoog cortisol is dus één van de belangrijkste taken van ashwagandha poeder.

Versterkt het immuunsysteem

Het spreekt voor zich dat we door de blijvende blootstelling aan chronische stress, een hoger risico hebben op talrijke ziektes. Dat zijn dan bijvoorbeeld hartziekten, diabetes en zelfs kanker.

Doordat stress een negatief effect heeft op het immuunsysteem krijgen we een verbeterde werking van het immuunsysteem wanneer we die stress onder controle kunnen houden.

Gerelateerd:  Werking van Adaptogenen?

Antibacterieel en antiviraal

Ashwagandha poeder of een supplement kan ook gebruikt worden als alternatief voor antibiotica. De plant heeft een antibacterieel en antiviraal effect op het lichaam. Het zal daardoor bescherming bieden tegen ziektes en tegen aanvallen van verschillende bacteriën. Waaronder de bacterie die blaasontsteking bij vrouwen veroorzaakt, de Escherichia Coli bacterie. Ook krijgen we beschermende effecten tegen Salmonella.

withania somnifera plant

Is ashwagandha poeder kopen beter dan een supplement?

Eigenlijk hebben ze hetzelfde effect. Het is zo dat een supplement vaker geconcentreerd is en er dus een lagere dosis moet worden genomen. Dit is dan in de vorm van capsules.

Echter kan ashwagandha poeder gebruikt worden in bijvoorbeeld thee. Of kan het in het gerecht vermengd worden. Om die reden kunnen we dus ashwagandha poeder kopen.

Ashwagandha poeder kopen kan makkelijk online. We kunnen het bestellen en krijgen meteen de meest hoogwaardige kwaliteit voor de laagste prijs.

Een supplement wordt dan hoofdzakelijk gebruikt door mensen die withania somnifera op geen andere manier wensen te consumeren. Het resultaat blijft hetzelfde.

Delen op:


Volg ons op: